Evo kako izgleda žena koja pet godina nije ni jela ni pila – ovo će vas šokirati!

Lin Blek (29) iz Glazgova, pati od gastropareze, što znači da su mišići njenog želuca bukvalno prestali da rade.

Ova medicinska sestra kaže da već pet godina ne može da jede i pije zbog retkog poremećaja, kao i da žudi za šoljom čaja svakog dana.

Lin povraća nakon što bilo šta pojede ili popije i u proseku 12 sati dnevno provodi priključena za mašinu koja je hrani.

lin

loading...

“Počela sam konstantno da povraćam 2011. godine. Mislila sam da je to je to prolazni problem, ali sada sam svesna da nije. Svaki put kad se nađe u blizini ljudi koji jedu i piju, ona želi da im se pridruži. Ne odustajem od šolje čaja svakog dana. Pomirila sam se sa činjenicom da ću da je povratim kasnije. Na sopstvenom venčanju nisam mogla ništa da okusim. Moja baka je u fazonu ‘zar ne možeš da probaš ovo ili ono?’, i dalje pokušava da me natera da jedem”, kaže Lin.

Kad joj je uspostavljena dijagnoza 2011. godine, priključena joj je cevčica za ishranu koja je sprovedena kroz nejn nos pravo u creva. Hranu dobija preko vreće za ishranu zapremine 700 mililitara, kojoj treba 12 sati da je procesuira pomoću pumpe.

Međutim, nevolja je što u tu vreću stane samo 1.000 kalorija.

“Izgubila je oko 12 kilograma kad su mi saopštili dijagnozu. Jako se umaram, a moram da pazim na svoju težinu. Niska sam, oduvek sam bila sićušna. Nikad nisam bila toliko nezgrapna da bih morala da skidam kilograme”, kaže Lin koja je oduvek bila vrlo aktivna.

Sa 18 je predstavljala Škotsku u gimnastici na Igrama Komonvelta.

Ubrzo po završetklui Igrara batalila je sport zbog povrede stopala, ali je nastavila redovno da ide u teretanu.

Kad se razbolela, konstantni umor uticao je na njeno vežbanje.

Zbog poremećaja je prestala da radi kao pedijatar skoro godinu dana, dok je pokušavala da otkrije uzrok bolesti.

Ugrađen joj je gastrični pejsmejker 2012. koji je trebalo da spreči povraćanje.

Lin je mogla da jede normalno skoro mesec dana, ali je ubrzo prestao da radi.

“Kad mi je ugrađen pejsmejker, rečeno mi je da je nov, ali izgleda da on funkcioniše samo kod dijabetičara. Najgore mi je bilo kad sam jednom prilikom otišla na večeru. Pojela sam pastu sa povrćem i posle nje me je stomak jako zaboleo posle sat vremena. Borila sam se sa tim bolom nekoliko sati. Na kraju su i moji prijatelji morali ranije da završe večeru, a tek kad sam stigla kod kuće shvatila sam koliko je situacija loša”, priča Lin.

Iako ne može već godinama da jede normalno, Lin i dalje svakodnevno povraća.

“I dalje povraćam žuč, uprkos pumpi. Ako bilo šta pojedem ili popijem teško mi legne. Ponekad mi je toliko loše da samo želim da popijem šolju čaja i da prestanem da povraćam, ne bi li mi bilo malo bolje”, očajna je Lin.

Početkom 2013. Lin je ponovo ugrađena pumpa za ishranu.

“Otputovala sam u Portugal, ali kako nisam mogla da pijem morala sam da budem oprezna. Bilo je lepo pobeći nekud nakratko, nadam se da ću nekad ponovo otići. Morala sam da ponesem kofer sa opremom za ishranu, nadajući se da se ništa neće desiti mojim cevčicama. Morala sam da budem vrlo pažljiva”, priča Lin.

Otkad joj je uspostavljena dijagnoza Lin se bori da održi društveni život.

“Ako ne pravite promene, onda nemate život. Izlazim jer bih u suprotnom bila zaglavljena, u ćorsokaku. To je velika promena”, kaže Lin.

izvor: 24sata

Evo kako izgleda žena koja pet godina nije ni jela ni pila – ovo će vas šokirati!
4 (80%) 3 votes

Sponzorisani tekstovi:

loading...
loading...

Sponzorisano sa weba:

Želite da saznate još o ovoj temi i dobijete popuste?

Pročitajte i ovo: