Da li je ova poslastica tajna lepog izleda i dobrog zdravlja Novaka i Jelene Djoković?

Novak i Jelena Đoković ne kriju da uživaju u hrani, ali se uvek trude da to budu zdrave namirnice i recepti koji ne sadrže gluten, šećere, previše masti i generalno – nezdrave stvari.

Zato im je jedna od omiljenih poslastica sada već čuveni pudng od čia semenki koji ne samo da je ukusan, već se i veoma lako pravi.

U pitanju je poslastica koja se pravi od čia semenki, jedne od najzdravijih namirnica na svetu koja s pravom nosi epitet “supernamirnice”. Nema mnogo kalorija, uopšte ne sadrži holesterol i ima dovoljno vlakana da vas jedna porcija ove poslastice obezvedi za ceo dan.

nole i jelena puding chia

loading...

Iako se zove puding, ovaj recept ne sadrži ni šećer ni brašno ni skrob, koji inače pudingu daje onu gušću teksturu. Da sve bude još bolje, nema kuvanja niti stajanja pored šporeta, što je pravi spas u ovim letnjim danima.

Sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke i ostavite ih da odstoje preko noći!

Potrebno je:

1/4 šolje organskih čia semenki

1 šolja kokosovog ili bademovog mleka

1/2 kašike organskog meda (možete da zamenite stevijom)

Priprema:

Sve sastojke pomešajte i ostavite da puding odstoji preko noći u frižideru. Po želji dodajte još “supernamirnica” kao što su mleveno laneno seme, suncokret, bademi, gođi bobice ili neko voće po želji. Novak voli da čia puding jede uz bananu, a mi vam predlažemo da eskperimetišete sa drugim voćem – breskve, kajsije, jagode, bukvalno šta god da vam padne na pamet.

Ukoliko želite da izbegnete upotrebu meda (ako, na primer, nemate domaći med već onaj kupovni, najbolje bi bilo da ga izbegavate ako ne znate kog je porekla. Često se tu dodaje svašta) možete slatkoću u puding da dodate stevijom ili jednostavno mlevenim urmama.

Čia semenke će tokom noći da se napiju mleka i da otpuste dečnost tako da ćete zaista dobiti nešto što liči na puding. A jako je zdravo i ukusno!

izvor: 24sata

Da li je ova poslastica tajna lepog izleda i dobrog zdravlja Novaka i Jelene Djoković?
4 (80%) 3 votes

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Sponzorisano sa weba:

Loading...

Želite da saznate još o ovoj temi i dobijete popuste?

Pročitajte i ovo: