Koliko biste uspeli da smršate ako biste potpuno prestali da jedete hleb?

Da li ste se zapitali koliko biste uspeli da smršate ako biste potpuno prestali da jedete hleb?

Stručnjaci objašnjavaju da li izbegavanje hleba može drastično da utiče na vašu trenutnu težinu. Ali, da li je zaista vredno odricanja ovog mekanog parčeta raja u vašim ustima?

Hleb može da vam obezbedi nutrijente kao što su vitamin B i gvožđe. Međutim, ukoliko ga jedete u velikim količinama, unećete dosta kalorija i verovatno dobiti neki kilogram viška.

hleb-mrsavljenje

loading...

Ako se pitate koliko biste mogli da smršate ukoliko počnete da izbegavate hleb, odgovor je da to zavisi od toga koliko sada hleba jedete.

Na primer, ako ste od onih ljudi koji ne mogu da žive bez hleba…

…trebaće vam mnogo truda.

Ako eliminisanje hleba podrazumeva samo izbegavanje tosta za doručak, nemojte da očekujete drastične promene u kilaži, ali ako izbegavanje hleba vodi ka značajnoj redukciji kalorija u svakodnevnoj ishrani, onda ćete izgubiti više kilograma.

Kalorije u hlebu

Premda hleb nije naročito bogat kalorijama, ukoliko ga jedete uz svaki obrok, onda ćete značajno povećati unos kalorija.

Da biste znali koliko možete da smršate izbegavanjem hleba, morate otprilike da znate koliko dnevno kalorija unosite konzumiranjem hleba.

Beli hleb sadrži 266 kalorija na 100 grama ili 80 kalorija po parčetu od 30 grama, dok integralni hleb sadrži 247 kalorija, a parče hleba od 30 grama sadrži 74 kalorije.

Umereni gubitak kilograma

“Ukoliko smanjite unos kalorija za 100 do 500 kalorija dnevno, a uz to ste fizički aktivni 30 do 60 minuta, to je dobar način da izgubite suvišne kilograme”, poručuju nutricionisti dr Alan Tičenal i Džoani Dobs s Univerziteta na Havajima.

Ukoliko uobičajeno jedete parče hleba za doručak, engleski mafin za užinu, somun za ručak i još jedno parče hleba za večeru, imajte na umu da samo konzumiranjem hleba otprilike unesete 454 kalorije dnevno odnosno 3.178 nedeljno.

Uh, to je baš mnogo kalorija!

Ako želite da smršate pola kilograma nedeljno, potreban vam je deficit kalorija od oko 3.500 kalorija, pa ako je trenutni unos kalorija dovoljan da održite težinu, redukcija 3.178 kalorija nedeljno može da vam pomogne da izgubite pola kilograma skoro svake nedelje.

Da li je vredno?

Ovo je pitanje koje će sebi postaviti svaki pravi zaljubljenik u hleb – da li je koji kilogram manje vredan izbacivanja ovoga?

Da razrešimo misteriju – JESTE! Osećaćete se mnogo bolje i moći ćete da jedete više drugih stvari!

izvor: 24sata

Koliko biste uspeli da smršate ako biste potpuno prestali da jedete hleb?
5 (100%) 2 votes

Sponzorisani tekstovi:

loading...
loading...

Sponzorisano sa weba:

Želite da saznate još o ovoj temi i dobijete popuste?

Pročitajte i ovo: