Bundevino ulje upotreba kao lek i cena

Da li ste ikada koristili ulje od bundevinog semena? Ako niste, onda niste osetili neverovatne koristi vezane za lepotu i zdravlje koje ovaj čudesni sastojak može da pruži.

Bundevino ulje je neverovatno otkriće jer može da bude korisno za kosu, kožu i zdravlje, sve u isto vreme.

Ove koristi su rezultat visoke nutritivne vrednosti ulja od semena bundeve. Za to su zaslužni magnezijum, bakar, cink, proteini i fitosteroli.

Činjenice o ulju od semena bundeve:

Bundevino ulje je jestivo i zato, pored mnogih pogodnosti u službi lepote, nudi takođe i zdravstvene koristi. Ako još uvek niste sigurni da treba da pređete na ovo ulje, nastavite sa čitanjem!

Zdravstvene koristi ulja od semena bundeve:

Jača imunitet:

Bundevino uljee je bogati izvor cinka. Cink je aktivni sastojak koji je potreban za obnavljanje i rast ćelija. On čini ćelije aktivnim i takođe povećava fizičku i mentalnu energiju. Na taj način, jača imunitet tela tako što povećava broj leukocita u krvi.

Smanjuje holesterol

Alfa lipoinska kiselina (ALA) je enzim koji je potreban telu za pravilan metabolizam masti. Lučenje ovog enzima je smanjeno usled nepravilnog formiranja insulina. Ulje od semena bundeve je bogat izvor alfa lipoinske kiseline. Stoga, ono pomaže u ubrzanju metabolizma masti. Na taj način smanjuje se stvaranje holesterola i rizik od srčanog udara.

Ublažava nesanicu:

Nesanica predstavlja nedostatak sna. Izazvana je nedovoljnim lučenjem serotonina u ljudskom telu. Serotonin je hormon mira i opuštenosti u ljudskom telu koji izaziva osećaj blagostanja. Ulje od semena bundeve sadrži triptofan. Triptofan se lako pretvara u serotonin u ljudskom telu. Na taj način, omogućuje se miran san. Zbog toga je ulje od semena bundeve odlična terapija za ljude koji pate od depresije, anksioznosti i nesanice.

Ostale koristi:

Ulje od semena bundeve je bogat izvor antioksidanata. Ovi antioksidanti smanjuju stvaranje slobodnih radikala u ljudskom telu. To olakšava varenje i smanjuje nadimanje. Takođe, smanjuje se bol uzrokovan bolestima kostiju kao što je artritis, zato što je ulje od semena bundeve odlično antiupalno sredstvo.

Bundevino ulje

Koristi bundevinog ulja za kosu:

Čini kosu jačom:

Bundevino ulje je bogat izvor antioksidanata. Ovi antioksidanti poboljšavaju cirkulaciju krvi u temenu. To povećava sadržaj kiseonika, što dalje jača folikule dlake i štiti krajeve. Tako kosa postaje jača i bori se protiv oštećenja uzrokovanih suncem ili zagađenjem.

Čini kosu dugom i gustom:

Ulje od semena bundeve štiti krajeve kose od oštećenja. Neoštećeni krajevi kose povećavaju dužinu kose. Kosa brže raste i postaje duža. Ovo ulje takođe sprečava da kosa padne i izgubi oblik jer ono jača folikule dlake. Na taj način kosa postaje gusta i duga.

Održava teme zdravim:

Bundevino ulje ne samo da poboljšava zdravlje kože glave iznutra tako što reguliše cirkulaciju krvi, već takođe poboljšava i zdravlje kože glave spolja tako što balansira njen PH nivo. Ovo ulje leči uobičajene probleme na koži temena kao što su akne i perut.

Čini kosu sjajnijom:

Ulje od semena bundeve kontroliše kovrdžanje i čini kosu lakom za rukovanje. Kosa bez kovrdža izgleda urednije. Takođe, ovo ulje regeneriše dubinski svaku dlaku. Kao rezultat, kosa izgleda sjajnije nego ikada ranije.

Koristi ulja od semena bundeve za kožu:

Bori se protiv akni:

Bundevino ulje je neprijatelj akni i ožiljaka od akni. Ono je sastojak mnogih krema i losiona za borbu protiv akni. Bogato je vitaminima koji ga čine aktivnim antimikrobnim sredstvom. Pošto je aktivno antimikrobno sredstvo, ovo ulje uklanja postojeće i sprečava pojavu novih akni.

Sprečava starenje:

Ulje od semena bundeve je bogato antioksidantima. Antioksidanti oslobađaju telo i kožu od slobodnih radikala. Slobodni radikali vode do prevremenog starenja. Zato je ovo ulje neverovatna terapija protiv starenja koja smanjuje fine linije, pege i bore.

Poboljšava ten:

Bundevino ulje je neverovatno sredstvo za zatezanje kože. Kao toner, ono smanjuje pojavu fleka i pigmentacije. Stoga, koža izgleda svetlije, mlađe, dobro je zategnuta i blistava.

Gde kupiti bundevino ulje i koja je cena?

Bundevino ulje se najčešće na našim prostorima može naći u boci od 250ml a cena za nju je oko 1.000 dinara. Ono što je sjajna vest za sve vas je da ćete ovo ulje kao i mnoga druga moću uskoro da kupite u našem online shopu po najpovoljnijoj ceni. Dovoljno je da se prijavite na našum e-mail listu koju možete videti ispod ovog teksta i mi ćemo vam javiti čim se nadje u prodaji da dobijete specijalan popust!

Sponzorisano:

Loading...