Dijeta 9 kg za 14 dana – jelovnik, iskustva i saveti

Dijeta 9 kilograma, posebno je prihvaćena od strane osoba koje za kratak vremenski period žele da se oslobode većeg broja kilograma.

Šta zapravo predstavlja dijeta 9 kilograma za 14 dana?

Kao što i sam naziv dijete kaže “dijeta 9 kilograma”, podrazumeva režim ishrane koji obećava da uz pridržavanje određenih i jasno postavljenih pravila, možete da smršate do čak 9 kilograma i to za samo dve nedelje koliko ova dijeta inače treba da traje.

Međutim, u zavisnosti od pola, starosti, početnog broja kilograma, ali i od mere pridržavanja pravila dijete, ponekad se može dogoditi da broj izgubljenih kilograma odstupa od predviđenog, odnosno planiranog broja kilograma koje ste želeli da izgubite.

Recimo, može se dogoditi da umesto 9 kilograma, izgubite recimo 5 ili 6 kilograma za dve nedelje. Takva činjenica, ne treba da vas obeshrabri ili da vam posluži kao apel da samovoljno produžite trajanje dijete. Naprotiv, to treba da shvatite i prihvatite kao dobar rezultat. Sama činjenica da ste uopšte izgubili kilograme, zvuči savršeno zar ne?

Osim toga, jedna od glavnih pozitivnih osobina dijete 9 kilograma, je to što se nakon njenog sprovođenja kilogrami ne vraćaju (što je inače čest slučaj sa drugim dijetama). To znači, da se u toku sprovođenja ove dijete, menja način na koji funkcioniše celokupan vaš metabolizam.

Nakon što završite sa sprovođenjem dijete, obavezno napravite pauzu od bar 15 dana i tek nakon tog perioda ukoliko to želite ponovite dijetu. Naravno, u periodu između dva sprovođenja ove dijete, odgovorno planirajte svoje obroke i obratite dovoljno pažnje na to šta i koliko jedete.

Kako izgleda plan ishrane u okviru dijete 9 kilograma?

Već smo napomenuli da postoje jasno postavljenja pravila koja se tiču plana ishrane tokom sprovođenja ove dijete. Zato, otkrićemo vam koje tačno namirnice i u kojoj količini treba da konzumirate u periodu od dve nedelje koliko budete sprovodili dijetu.

Prva nedelja:

Ponedeljak:

Doručak:

– Jedno pecivo ili jedan manji kroasan,
– Jedna šoljica kafe bez šećera.

Ono što je važno napomenuti, a vezano je za doručak, u okviru dijete 9 kilograma, jeste da je to obrok koji ostaje isti od ponedeljka, pa sve do četvrtka. Naravno, ne morate uvek jesti istu vrstu peciva ili istu vrstu kroasana, ali važno je da količinu ne povećavate.

Ručak:

– Dva kuvana jajeta sa malo soli,
– Spanać baren u slanoj vodi (količinu spanaća, možete prilagoditi po želji i ne morate je ograničiti na jasno definisanu količinu).

Večera:

– Pečeni komad belog pilećeg, junećeg ili telećeg mesa (ne veći od dvesta pedeset grama). Tokom pečenja, možete koristiti so i jednu do najviše dve supene kašike ulja,
– Salata po želji (u količini po želji).

Utorak:

Ručak:

– Dvesta pedeset grama pečenog ili barenog mesa (možete upotrebiti juneće, teleće ili belo pileće meso. Prilikom pečenja, upotrebite i jednu do najviše dve supene kašike ulja i malo soli),
– Zelena salata (u količini po želji),
– Jedna sezonska voćka.

Večera:

– Tanko izrezana barena šunka (u količini po želji),
– Začinjena zelena salata (takođe u količini po želji).

Sreda:

Ručak:

– Dva kuvana jajeta sa malo soli,
– Jedan paradajz sa malo soli i malo ulja,
– Začinjena zelena salata (u količini po želji).

Večera:

– Tanko izrezana barena šunka (u količini po želji),
– Začinjena zelena salata (takođe u količini po želji).

Četvrtak:

Ručak:

– Oko sto grama sira,
– Jedno kuvano jaje sa malo soli,
– Jedna do dve barene šargarepe.

Večera:

– Dvesta pedeset mililitara jogurta,
– Voćka po želji.

Petak:

Doručak:

– Dve sveže izrendane šargarepe, prelivene sa malo soka od sveže isceđenog limuna,
– Jedna šoljica kafe bez šećera

Ručak:

– Riblje meso, bareno u slanoj vodi,
– Začinjeni paradajz (u količini po želji).

Večera:

– Dvesta pedeset grama pečenog mesa, posoljenog i pripremljenog sa jednom do dve supene kašike ulja (možete upotrebiti juneće, teleće ili belo pileće meso),
– Začinjena zelena salata (u količini po želji).

Subota:

Doručak:

– Jedno pecivo ili jedan kroasan,
– Jedna šoljica kafe bez šećera.

Ručak:

– Dvesta pedeset grama pečenog belog pilećeg mesa koje ste posolili i prelili sa jednom do dve supene kašike ulja (možete upotrebiti juneće, teleće ili belo pileće meso),

Večera:

– Dva kuvana jajeta sa malo soli,
– Jedna sveža šargarepa.

Nedelja:

Doručak:

– Jedno pecivo ili jedan kroasan,
– Jedna šoljica čaja po želji bez šećera i sa nekoliko kapi svežeg limunovog soka.

Ručak:

– Dvesta pedeset grama pečenog mesa, koje ste pripremili sa malo soli i sa jednom do dve kašičice ulja (možete upotrebiti juneće, teleće ili belo pileće meso),
– Salata po želji (u količini po želji).

drzanje dijete 9 kilograma

Večera:

– Jedna do dve sezonske voćkice.

Druga nedelja:

Ponovite celokupan jelovnik koji je predviđen za prvu nedelju dijete 9 kilograma.

Nekoliko važnih napomena u vezi ove dijete:

– Dijetu 9 kilograma, nikako nemojte započinjati u periodu kada je vaše zdravlje narušeno i kada vaš organizam nije u stanju da bezbedno podnese promenjeni režim ishrane,
– Tokom sprovođenja dijete, nemojte konzumirati manje od dva litra vode dnevno,
– Tokom sprovođenja dijete, nemojte konzumirati alkohol.

Sponzorisano:

Loading...