Fiat servis – sve što treba da znate o održavanju automobila a niko Vam nije rekao

Kupci Fiat automobila kada biraju za sebe novo prevozno sredstvo vode se raznim parametrima prilikom kupovine, a jedan od njih je koji je auto najisplativiji, odnosno na duge staze koliko će novca morati da izdvoje za Fiat servis, odnosno za održavanja automobila.

Realnost je da održavanje auta bilo koje marke brzo prevaziđe kupovnu cenu vozila jer je vozilo potrošna roba, a vlasnici to jako teško prihvataju.

Tako da kada kupujete auto morate uračunati i troškove održavanja koji se moraju platiti na godišnjem nivou.

Cena koju ćete godišnje trošiti na održavanje automobila, ovde mislimo na popravke, sipanje goriva, godišnje održavanje i registraciju, zavisi od modela i vrste automobila koji kupujete.

Ako kupite jeftiniji model Fiat automobila i Fiat servis će Vam biti jeftiniji prvenstveno zbog delova koji su jeftini i lako se pronalaze.

Nećete nedeljama čekati delove da stignu iz inostranstva jer se već nalazi u radnjama po Srbiji koje su se specijalizovale za prodaju Fiat delova.

Sa druge strane ako kupite novije vozilo sa unapređenim performansama sigurno ćete manje trošiti na gorivo jer su vozila nove generacije efikasnija i ekonomičnija.

Ako se ipak odlučite za kupovinu novog modela auto znajte da imate ogromnu prednost jer kao vlasnik novog automobila dobijate garanciju koja će određene troškove pokriti u prvih par godina korišćenja vozila.

Naravno morate biti svesni da auto garancija ne pokriva sve troškove popravki već samo one popravke koje nisu nastale Vašom krivicom.

Koji je Fiat automobil najisplativiji?

Ovo pitanje je veoma nezahvalno za odgovori jer se uzima u obzir nekoliko parametara, a proizvođači automobila sve više ulažu u poboljšanje specifikacije vozila da bi imala što bolje performanse.

Kada birate sebi auto prema kriterijumu da li će Vam se isplatiti, morate dobro razmisliti o budžetu koji ste spremni da date za održavanje, odnosno ako se opredelite za luksuzni model automobila znajte da su rezervni delovi skupi, kao i veliki servis i registracija.

Budite realni prema svojim mogućnostima, i razmislite pre kupovine da li je za Vas to ekonomično.

Ako se odlučite za kupovinu Fiat vozila znajte da kupujete auto srednje klase koji nosi italijansku eleganciju i sofisticirani duh. Najveći broj ljudi u Srbiji vozi Fiat Punto i Fiat Bravo, i upravo ova dva automobila su i najpopularnija.

Fiat Punto mnogi opisuju kao maleni gradski automobil optimalnih performansi koji je jeftin za održavanje i za koji se lako pronalaze rezervni delovi.

Fiat servis možete pronaći u skoro svim većim gradovima Srbije tako da nećete imati muke da potražite dobro majstora za servisiranje.

Fiat Punto je mali potrošač, pravi gradski auto za koga nije skupa ni registracija, a ni gume letnje i zimske.

Kada govorimo o Fiat Bravo modelu on ima moderniji izgled od Fiat Punta, kvalitetnije je izrađen i ima ekonomičan i pouzdan motor. Ovaj popularan model odlikuju udobna sedišta i veliki prtljažnik.

Danas posedovanje automobila nije luksuz već svakodnevna potreba, ali kupovini automobila se mora prići temeljno i sa proverenim informacijama.

Dobro razmislite šta je to što želite da kupite, šta će udovoljiti Vašim potrebama i koliko novca ste spremni da izdvojite godišnje za održavanje.

Sponzorisano:

Loading...