Izbaciti večeru i smršati

Mnogima je najslađi obrok u danu upravo onaj kasno uveče, kada nakon posla i svih obaveza, počaste sebe slasnom porcijom ispred televizora. Najčešće je to brza hrana ili grickalice, ali čak i ako je to samo odložen ručak, kalorije unesene kasno uveče pretvaraju se u višak kilograma neverovatnom brzinom pa se tako i oni koji nikada nisu imali problema sa kilažom ubrzo ugoje.

Sa druge strane, oni koji se bore sa viškom kilograma, stalno traže rešenja za svoj problem. Ipak, mnogi se nisu setili da pokušaju prvo sa najjednostavnijom metodom – izbacivanjem večere. Iako vam verovatno zvuči izuzetno teško da legnete u krevet gladni, telo se već nakon nekoliko dana navikava na ovaj režim. Potrebno je samo imati celovit popodnevni obrok i organizam će imati sasvim dovoljno energije do polaska na spavanje.

Koje su prednosti ove metode mršavljenja?

Prednost ove „dijete“ je i ta što se ne morate odreći hrane koju volite, niti zahteva posebnu pripremu i namirnice koje inače ne konzumirate. Recept je jednostavan: poslednji obrok bi trebao da bude oko 16 časova. Veliki broj ljudi misli kako ne mogu da primene ovu metodu zbog toga što kasno idu na spavanje ili rade večernje smene, ali, satnica se može pomerati.

Jedino što je potrebno ispoštovati je da poslednji obrok bude 14 sati pre doručka sutradan. Tako veoma lako možete izračunati kada biste trebali poslednji put da jedete. Ukoliko zaista ne jedete u tom periodu, telo samo počinje da troši kalorije unesene tokom dana i veoma brzo uklanja i kilograme koje ste imali od ranije. Prednost je upravo u sporom trošenju kalorija, zato što primenom ove metode ne dolazi do pojave viška kože, što je čest problem kada su dijete u pitanju pošto se mršavi previše naglo. Izbegavanje večere ima veliki broj prednosti, ne samo na gubljenje kilograma.

mrsavljenje izbacivanjem vecere

Prvo što ćete primetiti već nakon nekoliko dana je bolje spavanje. Možda vam zvuči neobično, jer krčanje stomaka sigurno nije uspavanka, ali, kada spavamo praznog želuca u organizmu se stvara hormon spavanja melatonin. Tada temperatura tela postaje niža, spavanje je opuštenije, a i ćelije u organizmu se obnavljaju. Kako biste pravilno gubili kilograme izuzetno je važno i da dovoljno spavate, u čemu će vam dodatno pomoći izbacivanje večere.

Još jedna interesantna pozitivna posledica izbegavanja večernjeg obroka je mladolik izgled. Osećaj gladi podstiče stvaranje hormona rasta i već gore spomenutog melatonina, koji dovode do hormonalne ravnoteže. Dokle god je proizvodnja hormona u organizmu u dovoljnoj meri, a to je do 21. godine starosti, mladolikost se ne smanjuje.

Kasnije, lučenje hormona se smanjuje pa samim tim dolazi do slabljenja mišića, bržeg umora, opasnosti od kardiovaskularnog oboljenja, a naravno i do starijeg izgleda. Usled veće proizvodnje ovih hormona, količina masnoće se smanjuje, kosti postaju snažnije, imunološki sistem jača, smanjuje se nivo holesterola, a i koža postaje elastičnija.

Prednosti ove metode su mnogobrojne, iako nam se tako ne čini dok uživamo u večernjem obroku. Vredi pokušati, makar par dana, a nakon tih nekoliko dana postaje mnogo lakše nastaviti. Ako ipak ne možete da izdržite, pojedite kašiku meda ili ako baš morate da večerate, potrudite se da večera bude lagana i da sadrži veliku količinu voća i povrća, hrane koja se lako vari i ne goji.

Sponzorisano:

Loading...