Ako prestanete da jedete ŠEĆER, ovo će se dogoditi u vašem organizmu!

Šećer je veliki neprijatelj našeg zdravlja, koji uzrokuje mnoge probleme. Zbog toga njegovo izbacivanje iz ishrane donosi mnoštvo pozitivnih promena u organizmu.

Prirodni šećeri koji se nalaze u voću, mleku i ostalim namirnicama nisu loši. Dobri su za zdravlje i možete ih unositi u većim količinama preko pomenutih namirnica.

secer

Međutim, industrijski prerađeni i rafinirani šećeri su velika opasnost. Njihovim izbacivanjem iz ishrane možete drastično poboljšati svoje zdravlje, a lako ćete ih zameniti prirodnim zamenama za šećer, kao što je med ili javorov sirup.

Ako se odlučite na taj izazov i odbacite šećer, ovo su pozitivne promene koje možete očekivati:

1. Vaša telesna težina će se stabilizovati
Zavisnost o šećeru je stvarna. Što ga više konzumirate, to ga više želite. Ako se “skinete” sa šećera, vaše telo će vam biti zahvalno, jer neće morati da se bori sa neželjenim kalorijama. U početku ćete osećati veliku želju za slatkim, ali kada se vaš organizam očisti od veštačkih šećera, prestaćete stalno da osećate glad, gubićete kilograme i vaša težina će se stabilizovati, piše aura.ba.

2. Imaćete više energije
Kada smo umorni, često konzumiramo namirnice ili energetska pića koja sadrže velike količine šećera, jer želimo da nas nešto brzo “podigne”. Ironično je što time u stvari organizmu uskraćujemo potrebnu dozu energije. Sav šećer koji unesemo blokira sposobnost našeg tela da održava energiju na maksimalnom nivou. Zbog toga u trenucima umora nemojte posezati za čokoladama ili pićima s puno kofeina i šećera. Na taj način izbegavate velike uspone i padove šećera u krvi, zbog kojih se zapravo i osećate umorno.

3. Koža će vam biti zdravija i lepša
Nije tajna da šećer pogoršava akne i bubuljice, a često ih i uzrokuje. Ako ne možete da ih se rešite uz svesrdnu pomoć kozmetičara i krema, razmislite o tome da eliminišete šećer iz ishrane, jer je moguće da vaš problem s bubuljicama zapravo dolazi iznutra. Mnogi ljudi koji su to uradili potvrđuju da im je koža brzo postala čišća, lepša i zdravija.

4. Probava će vam postati redovna
Naš probavni sistem najviše voli hranu s puno vlakana i minimumom teških namirnica u koje spada i šećer. Već će i drastično smanjivanje konzumiranog šećera učiniti veliku uslugu vašem probavnom traktu. Želudac i creva lakše će probavljati sve što pojedete i češće ćete imati stolicu, a bolan zatvor postaće stvar prošlosti.

5. Prestaćete da želite šećer
Verovali ili ne, možete se rešiti želje za slatkim, a u tome će vam pomoći upravo izbacivanje šećera. Posle nekog vremena, vaše omiljene čokolade mogle bi da vam postanu previše slatke, a najviše ćete uživati u ukusu voća i prirodnim šećerima koji se nalaze u njima. Kada posle mesec – dva probate zalogaj svoje omiljene torte, iznenadićete se koliko je zapravo slatka.

izvor: Srbija Danas

Sponzorisano:

Loading...