Kada je vreme da se pozove tepih servis? 

Kada govorimo o higijeni tepiha u našim domovima podrazumeva se da je usisavanje najbolje, najbrže i najdostupnije rešenje.

Usisavanje je poželjno i par puta nedeljno ako se nakuplja previše prašine ili ako su tepisi postavljeni u veoma frekventnim prostorijama, kao što je dnevni boravak.

Ono što je potrebno redovno učiniti da bi se tepisi sačuvali, osvežili i još bolje oprali je tepih servis.

Ovaj tip detaljnog čišćenja tepiha teško da možemo samostalno izvesti kod kuće sami i uvek je bolje da to prepustimo profesionalcima koji imaju posebna sredstva i opremu da to i učine.

Održavanje tepiha je od ključne važnosti za naše zdravlje i za zdravlje naših ukućana jer se na tepisima može nakupiti dosta prljavštine koje nismo ni svesni.

Često se desi da tepisi izgledaju čisto kada ih pogledamo, i nismo svesni nakupljene prljavštine jer je ne vidimo, dok se nečistoće kriju u dubini vlakana.

Ako želite da sami kod kuće probate detaljnije čišćenje tepiha počnite od usisavanja i uklanjanja svega što se nalazi na materijalu počev od mrvica, preko dlaka i ostalih nečistoća.

Na ovaj način olakšaćete sebi dalje pranje tepiha jer ćete imati čistu podlogu za dalje ribanje.

Važno je napomenuti da ovaj proces radite u toku jednog dana, odnosno da započnete i završite u toku istog dana, jer ako budete jedan dan usisali i vratili se na ribanje posle dva dana, opet će se na tepihu nakupiti nova prašina.

Da biste dobili najbolje rezultate i efekat čistoće potrebno je kontinuirano raditi u toku jednog dana.

Kada detaljno kući čistite tepih obavezno koristite blaga sredstva za čišćenje ili prirodna koju sami napravite zato što jaka hemijska sredstva isparavaju, štetna su po zdravlje i nije poželjno da isparavaju nakon pranja u Vašem domu.

Takođe, ne možete biti sigurni da ste isprali dobro tepih i koliko je sredstva za pranje ostalo u materijalu.

Vrlo efikasno sredstvo za čišćenje tepiha je mešavina sirćeta i vode, a ako želite da pojačate efekat pranja dodajte u smesu limuntus.

Pranje tepiha počinjete tako što tražite fleke i uklanjate ih prirodnim preparatom. Naprskajte sve fleke koje vidite i sačekajte nekoliko minuta da se osuše i onda nastavite sa trljanjem četkom.

Ako mislite da niste vešti u ribanju, i ako Vam čišćenje ne ide od ruke, pozovite stručne ljude određenog tepih servisa koji će to profesionalno uraditi.

Svaki tepih posle dubinskog profesionalnog čišćenja izgleda kao nov, jer usisavanje sa profesionalnim mašinama i pranje posebnim sredstvima uvek ima bolji efekat nego kada to isto čistimo u kućnim uslovima.

Tepih će Vam izgledati čistije, svežije, a postupak dubinskog čišćenja tepiha u tepis servisu možete ponavljati na svakih par meseci, ili ako Vam se nenadano isprlja tepih.

Između dva pranja u tepih servisu potrebno je da se redovno usisava tepih ili na neki drugi način održava.

Da li ste nekada koristili usluge profesionalne usluge tepih servisa i ako jeste kako ste bili zadovoljni?

Šta Vam je bitno kod pranja tepiha  i da li ste uspeli da nađete tepih servis koji zadovoljava Vaše kriterijume?

Sponzorisano:

Loading...