Kako da oganizujete zdrave i ukusne obroke za proslavu ako nemate auto

Želite da napravite proslavu u sopstvenom domu? Na ovaj način treba da pokažete sve svoje organizatorske sposobnosti i da zablistate. Međutim, organizacija proslave ponekad može da bude zamorna ako je sve na Vama.

Svečanost koju organizujete može Vam doneti titulu najboljeg domaćina ako se samo malo potrudite. Nema potrebe da panično histerišete, već zastanite na trenutak i držite se saveta koje Vam predlažemo.

Nije bitno da li pravite proslavu povodom slave, veridbe ili je u pitanju rođendan, Vama je definitivno potreban plan. Najpre treba da sastavite meni pa da iz njega izvučete listu potrebnih namirnica i naravno na kraju treba da napravite listu zvanica.

kako-da-oganizujete-zdrave-i-ukusne-obroke-za-proslavu-ako-nemate-auto

Popišite obavezno sve što treba da kupite za proslavu, počevši od namirnica preko pića, pa sve do sitnica poput salveta, sitnica za dekoraciju itd. U slučaju da nemate svoj auto možete da iznajmite npr. rent a car Novi Sad vozilo koje će Vam na kraju krajeva uštedeti i vreme i novac.  Ma koliko to čudno zvučalo, kada krenete u potragu za različitim namirnicama, od kojih neke mogu biti vrlo egzotične, postoji realna mogućnost da izgubite mnogo vremena i potrošite mnogo novca na taksi. Iznajmljivanjem vozila poput rent a car Caddy možete se lakše organizovati u celoj ovoj priči.

Ključ svake uspešne zabave je organizacija i multitasking, zato se morate usmeriti na više strana. Pri izboru menija treba da uklopite vrsta hrane koje služite. Dok se nešto peče, možete seckati dodatke za drugo jelo, mutiti fil za dezert ili postavljati sto. To je možda i najuzbudljiviji deo, izuzev same zabave naravno.

Gledajte da imate meru, odnosno da predjelo, glavno jelo i dezert budu kompatibilni. Najbolje bi bilo da predjelo bude lagano jelo poput Capresse-a. Napravitelaganu čorbicu od povrća ili potaž od šargarepe koji će se sigurno svideti gostima. Kus-kus i surimi u kombinaciji sa grilovanim tikvicama može bude pun pogodak za ovaj vid proslave. S druge strane možete napraviti grilovano povrće i roštilj.

S drage strane ukoliko pravite branč ili opuštenu kućnu žurku, stvar je daleko lakša. U tom slučaju savetujemo Vam da organizujete švedski sto. Osnovu ovog menija mogu da čine busketi namazani zdravim namazom od ribe i povrća.

Pored toga postoji pregršt zdravih salata koje možete napraviti brzo i jednostavno. Jedna od njih je tzv. meksička salata čiji su glavni sastojci: tunjevina, kukuruz i crveni pasulj, a osim toga možete dodati i razno sezonsko povrće. U ovu vaijantu se odlično uklapaju i masline, od onih standardnih pa sve do maslina punjenih bademima ili paprikom.

Slatki deo uglavnom nije problem. Ljudi se dele na one koji jedu čokoladu i na one koji su više skloni voćnim ukusima. Napravite čokoladne mafine kojima niko neće moći da odoli ili s druge strane ogranizujte porcije voća za one koji strogo vode računa o svojoj ishrani.

Na kraju ne zaboravite da je od svega bitna dobra energija i raspoloženje koje možete začiniti dobrom muzikom i naravno osmehom.

Sponzorisano:

Loading...