Kako da otvorite stovarište i započnete sopstveni biznis?

Ako ste u potrazi za sigurnim poslom, dobrom zaradom, i da Vam pri tom šef ne visi nad glavom, možda je stovarište baš pravo rešenje za Vas.

Svoje preduzetničke snove možete ostvariti ako otvorite stovariše uz minimalne rizike, a u redovima koji slede pokušaćemo da Vam bliže objasnimo kako da to i učinite.

Stovarište se pokazalo kao veoma isplativ preduzetnički poduhvat ako razmišljate dugoročno, a jedini odnosno prvi uslov je da imate ili obezbedite velik prostor.

Prostor je najvažniji faktor kod otvaranja stovarišta, ali i jednostavan korak jer ti prostori nisu komplikovani, složeni, niti zahtevaju dodatno uređenje.

U stovarišne objekte ne morate ulagati previše jer je tu najvažniji prilaz samom objektu kako bi kamioni, viljuškari i ostala prevozna sredstva mogla istovarati građevinski materijal.

Za stovarište je najbolje da se nabavi plac koji već poseduje priključak za struju i vodu.

Ako na placu već postoji objekat koji možete adaptirati za kancelarije u kojima ćete boraviti sa radnicima i sklapati poslove bilo bi odlično, a ako ne postoji bilo bi potrebno sagraditi prost objekat u kojima bi se odvijao posao sa klijentima.

Ako ste se odlučili za stovarište građevinskog materijala ono bez čega nećete moći ni da mrdnete su magacini jer će Vam biti potrebni za odlaganje robe.

Kao i za svaki drugi preduzetnički posao biće Vam potrebno strpljenje i ogroman trud i zalaganje jer uspeh neće doći preko noći.

Ako ozbiljno shvatite ovaj posao i ako uspete da se probijete na tržište pored ogromne konkurencije Vi ste na dobrom putu da ostvarite uspeh.

Da biste se lakše probili na tržištu koje je zasićeno stovarištima sa građevinskim materijalom potrebno je da prodajete kvalitetan građevinski materijal po optimalnim ili povoljnim cenama da bi Vas mušterije dobro zapamtile i dalje preporučile.

Klijent se uvek vraća ako je zadovoljan uslugom i onim što je kupio to je nepisano pravilo u biznisu.

Ako ne želite da prodajete građevinski materijal uvek se možete opredeliti za stovarište auto delova.

Ovaj tip stovarišta je veoma popularan i zastupljen u Srbiji jer se pokazalo unazad godinama da su veoma profitabilna.

U Srbiji postoji trend kupovine polovnih automobila i auto stovarišta veoma znače mušterijama kada su u potrazi za određenim delom koji ne žele da kupe u ovlašćenom servisu po visokoj ceni.

Kada se pokvari neki deo na autu ljudi u Srbiji idu pravo na stovarište za auto delove.

Kod otvaranja stovarišta ovog tipa bitno je da se opredelite od koga ćete nabavljati delove, da nađete pouzdane saradnike i da se opredelite za jednu marku, ili samo neke marke automobila jer su istraživanja pokazala da tako mušterijama ulivate više poverenja nego kada prodajete delove za sve automobile.

Na taj način kupcima garantujete kvalitet i ulivate poverenje da im prodajete ispravan deo.

Najbolje bi bilo da auto delove nabavljate iz inostranstva jer se kod njih auti dosta kraće voze nego kod nas i samim tim auto delovi su mnogo očuvaniji.

Bilo bi dobro da znate koji se delovi najčešće kvare i da toga imate najviše na stovarištu jer ćete na taj način najbrže steći mušterije i kupce.

Sponzorisano:

Loading...