Kako popraviti krvnu sliku hranom

Loša krvna slika, veoma je čest uzročnik pojave mnogih bolesti koje se kroz lakše, ali i teže simptome mogu pojaviti unutar organizma.

Zato, posledice loše krvne slike, neretko se odražavaju veoma negativno na zdravlje.

Obzirom da poremećaj krvne slike nastaje uglavnom usled loše, jednolične ili nezdrave ishrane, na svu sreću postoji rešenje i već sa korigovanjem ishrane, krvna slika se može drastično popraviti.

Potrebno je samo da budete istrajni i da napravite pravi izbor kada su namirnice u pitanju.

caj od koprive za krvnu sliku

Koje namirnice birati?

Da bi ste poboljšali krvnu sliku, potrebno je pre svega da birate namirnice koje sadrže visok procenat minerala i vitamina koji su uključeni u formiranje sastava krvi i koji kao takvi obogaćuju krv i podižu kvalitet krvne slike.

Kako ne bi ste bili u dilemi, konkretno ćemo vam predložiti namirnice koje treba da uključite u svoj jelovnik i to svakodnevno kako bi ste popravili krvnu sliku.

Čaj od koprive:

Za pripremu ovog čaja, najbolje je koristiti vrhove mlade koprive. Ukoliko vam je ipak krvna slika loša u periodu godine kada nisu dostupni mladi vrhovi, možete koristiti i listove zrele koprive. Konkretno, 50 grama sveže koprive potopite u jedan litar vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Zatim, vodu sa sve koprive skuvajte i nakon ključanja ostavie 15 minuta. Posle 15 minuta, procedite sadržaj i čaj koji ste dobili podelite na tri dana.

Tri dana u ponavljanjima od po tri puta, pijte po 100 decilitara čaja. Na ovaj način, pružićete svom organizmu obiman izvor gvožđa, koje je direktno zaduženo za kvalitet krvne slike. Uz to, očistićete organizam od štetnih materija i osetiti poboljšanje krvne slike.

Čaj od virka, rastavića i šumske jagode:

Čaj od mešavine ovih biljaka, doprinosi pospešivanju proizvodnje crvenih krvnih zrnaca. Za pripremu čaja, potrebno je da po 10 grama svake od navedenih vrsta biljaka, prelijete sa pola litra vode, a zatim da sve to zajedno skuvate, ostavite da se prohladi oko 10 minuta, a zatim procedite i pijete.

Sok od sveže cvekle:

Sok od sveže cvekle sadrži antocijanin, sastojak koji štiti eritrocite i poboljšava proces njihovog stvaranja u krvi. Takođe, sok od sveže cvekle doprinosi i proizvodnji leukocita , jer pored antocijanina, sadrži i adenin.

Način pripreme soka od cvekle je jednostavan. Dovoljno je samo da svežu cveklu iseckate na sitne delove i ubacite u blender. Dnevno za početak pijte po pola litra ovog soka, a nakon nekog perioda, kada osetite poboljšanje krvne slike, količinu smanjite na četvrtinu litra dnevno.

Kupinovo vino:

Kupinovo vino izuzetno efikasno poboljšava krvnu sliku. Do ovog vina možete doći u svim bolje opremljenim diskontima pića ili marketima, a možete ga i sami napraviti. Postupak pravljenja kupinovog vina je sledeći: Dva kilograma svežih kupina, stavite u posudu i pospite sa pola kilograma nerafinisanog šećera. Posudu sa tom mešavinom, prekrijte krpom i zatim ostavite na toplom mestu da odstoji sedam dana.

Nakon sedam dana, odnosno osmog dana promešajte sadržaj i ostavite da na hladnom mestu odstoji još sedam dana. Nakon toga, procedite sadržaj i prelijte ga u predhodno sterilisane flaše. Dnevno pijte po jedan decilitar ovog vina pre obroka.

Mešavina rena, šargarepe, pečenih oraha i meda:

Uz pomoć ove mešavine, izuzetno brzo i efikasno ćete podići nivo gvožđa u krvi i poboljšati kvalitet krvne slike.

Da bi ste napravili ovu mešavinu, potrebno vam je:
– pola kilograma sveže šargarepe,
– sto grama svežeg rena,
– dvestapedeset grama pečenih orha,
– jedna supena kašika meda.

Način pripreme je sledeći: Navedene količine šargarepe i rena sitno izrendajte i pomešajte. Tome dodajte mlevene pečene orahe i kašiku meda. Sve to zajedno još jednom promešajte i stavite u teglu, pa u frižider. Dnevno uzimajte po kafenu kašičicu ove mešavine pre doručka ili pre bilo kog drugog obroka.

Sponzorisano:

Loading...