Kako pronaći dobar opel servis za Vaš auto? 

Svaki vozač ima istu dilemu, a to je gde odvesti automobil na popravku. Večita dilema vozača, na primer opel vozila je kako pronaći dobar opel servis za svoj auto.

Ovaj odgovor uopšte nije lak; pogotovo kada imate auto novije generacije.

Sve vozače muči dilema da li popravljati auto u ovlašćenom servisu, da li menjati i stavljati originalne delove i da li to vredi raditi na polovnom automobilu, ili ipak odvesti auto u običan servis i proći jeftinije.

Majstori najčešće kada pogledaju auto ili kada im se vozač požali na kvar opisujući promene na vozilu kažu cenu koliko će popravka koštati za sada i da to što menjaju se menja sve u kompletu; a da će kada poskidaju sve sa auto znati da li treba još nešto uraditi, zameniti ili popraviti.

To u stvari znači da Vi ne znate koliko će Vas koštati popravka auta dok ne dođete u servis po njega.

Ne rade svi servisi i majstori kvalitetno i pošteno, ali svakako postoji opel servis gde se popravka auta odvija savesno, sa puno pažnje i iskustva.

U redovima koji slede daćemo Vam par saveta kako da prepoznate kvalitetan opel servis.

Radionica je čista i uredna

Ovo je neko opšte pravilo koje se može primeniti skoro na svaki uslužni posao; jer tamo gde vlada urednost i čistoća znači i da je organizacija na visokom nivou i da se posao pre svega obavlja savesno i kvalitetno.

Kada uđete u zaprljane radionice prekrivene prašinom i uljem budite sigurni da je takav majstor najčešće aljkav i neorganizovan i neće Vam kvalitetno otkloniti kvar.

To su u glavnom majstori koji uzimaju previše posla, ne odbijaju nikog, a zapravo nemaju vremena da se posvete automobilima pojedinačno. Držite se dalje od takvih radionica!

Servis mora imati kompletnu opremu za rad

U našoj zemlji videćete više nekompletnih servisa, nego onih koji ispunjavaju sve uslove i to jeste jedan od osnovnih razloga zašto je teško nalazi dobar opel servis.

Servis koji ima kompletnu opremu za rad podrazumeva da ima i majstora koji radi mehaniku i električara, i dijagnostičara jer u 21. veku gde je automobilska industrija doživela tehnološki procvat teško da problem može da Vam reši samo mehaničar.

Servisima na našim prostorima uvek fali dobar dijagnostičar koji će precizno utvrditi gde je kvar.

Serviseri rade u dogovoru sa Vama

Kada nađete dobrog servisera on će se konsultovati sa Vama oko popravke i zamene delova i neće po svaku cenu menjati delove koji mogu da potraju još.

Njegove konsultacije se ne završavaju samo na tome, već je on spreman da sa Vama podeli svoje iskustvo kako da vozite auto, na šta da obratite pažnju, i daće Vam smernice šta treba uskoro promeniti od delova, da li su Vam se diskovi istanjili, ili Vam je možda dotrajala korpa kvačila.

Mi smo svedoci da servisi da bi dodatno zaradili često insistiraju na zameni delova koji još nisu za menjanje i sa kojima još uvek možete bezbedno da vozite svoj auto.

Ako niste sigurni u servisera uvek budite oprezni sa njegovim preporukama kada je u pitanju menjanje delova.

Sponzorisano:

Loading...