Kako se jede sa kineskim štapićima

Situacija u kojoj ćete primetiti kako neko drugi u vašoj blizini jede koristeći kineske štapiće, učiniće da vam se to iako izgleda teško i komplikovano učini ipak mogućim i dostižnim.

To će vas naterati da i sami poželite da savladate ovu neobičnu tehniku i da u nekoj novoj situaciji vi budete ti koji će nekog drugog impresionirati svojim umećem i veštinom korišćenja štapića.?

Ukoliko ste se već našli u prvoj situaciji i ukoliko pred sobom upravo imate cilj da to naučite mi ćemo vam pomoći i nadamo se precizno i jasno ćemo vam kroz nekoliko postupnih koraka objasniti kako da naučite da držite kineske štapiće i što je još važnije kako sa njima da se služite odnosno jedete.

Kako se jede sa kineskim štapićima

loading...

Kako držati kineske štapiće?

Ovu dilemu najbolje je objasniti kroz nekoliko koraka:

Korak 1: Uzmite prvo jedan štapić, a zatim ga na tačkama koje su od prilike na njegove dve trećine odozdo, pričvrstite između domalog prsta i korena palca.

Korak 2: Potrudite se da vam tri prsta kojima držite olovku budu pokretljiva i slobodna.

Korak 3: Uzmite drugi štapić i držite ga tako kao da držite olovku i nameravate nešto da napišete.

Korak 4: Trudite se da pravite pokrete tako što ćete prvim štapićem da uzimate hranu, a drugim da je pridržavate.

Zašto je dobro jesti kineskim štapićima?

Ukoliko vešto umete da jedete kineskim štapićima, to će se pozitivno odraziti na vaše raspoloženje i sigurnost u situaciji kada poželite da odete recimo u kineski restoran. Osim toga, to umeće će vam pomoći da zadivite sebe, svoje prijatelje i porodicu svojom veštinom i možda da ih nasmejete i oraspoložite učeći i njih da jedu uz pomoć štapića vešto koliko i vi.

Takođe, ukus hrane koju jedete biće znatno bolji, jer štapići su od prirodnog materijala, nemaju nikakav posebno izražen miris ili ukus i nemaju sastav kojim bi mogli da utiču na to da se ukus ili miris hrane koju jedete promeni.

Osim toga, kineskim štapićima nikako odjednom ne možete da zahvatite previše hrane i zato će vam i obroci biti ispravniji, odnosno umereniji. Imaćete manje problema sa varenjem i slično.

Šta je još važno u vezi sa kineskim štapićima?

Ono što je izuzetno važno i poželjno kada su u pitanju kineski štapići, jeste da se potrudite da imate lično svoj par štapića. Nemojte nikome da ih pozajmljujete i nemojte da koristite tuđe.

Takođe, ukoliko jedete u nekom od restorana, a pritom svoje štapiće niste poneli sa sobom, prihvatite da od konobara uzmete i koristite isključivo nove štapiće.

Sponzorisano:

Loading...