Kako se jede sa kineskim štapićima

Situacija u kojoj ćete primetiti kako neko drugi u vašoj blizini jede koristeći kineske štapiće, učiniće da vam se to iako izgleda teško i komplikovano učini ipak mogućim i dostižnim.

To će vas naterati da i sami poželite da savladate ovu neobičnu tehniku i da u nekoj novoj situaciji vi budete ti koji će nekog drugog impresionirati svojim umećem i veštinom korišćenja štapića.?

Ukoliko ste se već našli u prvoj situaciji i ukoliko pred sobom upravo imate cilj da to naučite mi ćemo vam pomoći i nadamo se precizno i jasno ćemo vam kroz nekoliko postupnih koraka objasniti kako da naučite da držite kineske štapiće i što je još važnije kako sa njima da se služite odnosno jedete.

Kako se jede sa kineskim štapićima

Kako držati kineske štapiće?

Ovu dilemu najbolje je objasniti kroz nekoliko koraka:

Korak 1: Uzmite prvo jedan štapić, a zatim ga na tačkama koje su od prilike na njegove dve trećine odozdo, pričvrstite između domalog prsta i korena palca.

Korak 2: Potrudite se da vam tri prsta kojima držite olovku budu pokretljiva i slobodna.

Korak 3: Uzmite drugi štapić i držite ga tako kao da držite olovku i nameravate nešto da napišete.

Korak 4: Trudite se da pravite pokrete tako što ćete prvim štapićem da uzimate hranu, a drugim da je pridržavate.

Zašto je dobro jesti kineskim štapićima?

Ukoliko vešto umete da jedete kineskim štapićima, to će se pozitivno odraziti na vaše raspoloženje i sigurnost u situaciji kada poželite da odete recimo u kineski restoran. Osim toga, to umeće će vam pomoći da zadivite sebe, svoje prijatelje i porodicu svojom veštinom i možda da ih nasmejete i oraspoložite učeći i njih da jedu uz pomoć štapića vešto koliko i vi.

Takođe, ukus hrane koju jedete biće znatno bolji, jer štapići su od prirodnog materijala, nemaju nikakav posebno izražen miris ili ukus i nemaju sastav kojim bi mogli da utiču na to da se ukus ili miris hrane koju jedete promeni.

Osim toga, kineskim štapićima nikako odjednom ne možete da zahvatite previše hrane i zato će vam i obroci biti ispravniji, odnosno umereniji. Imaćete manje problema sa varenjem i slično.

Šta je još važno u vezi sa kineskim štapićima?

Ono što je izuzetno važno i poželjno kada su u pitanju kineski štapići, jeste da se potrudite da imate lično svoj par štapića. Nemojte nikome da ih pozajmljujete i nemojte da koristite tuđe.

Takođe, ukoliko jedete u nekom od restorana, a pritom svoje štapiće niste poneli sa sobom, prihvatite da od konobara uzmete i koristite isključivo nove štapiće.

Sponzorisano:

Loading...