Kako uraditi piling tela

Ukoliko vam je cilj da vaše telo uvek izgleda lepo i negovano, onda je nezaobilazna obaveza za vas da znate na koji način i koliko često da uradite piling.

Zašto je važan piling tela?

Piling tela je važan jer se njime postiže adekvatna nega, koja nijednom drugom metodom nege tela ne može da se zameni niti nadomesti.

Konkretno, tokom obavljanja pilinga, sa tela, odnosno sa površine kože, otklanjaju se sve odumrle ćelije, kao i skupljena nečistoća. Upravo odumrle ćelije i skupljena nečistoća, koja se uglavnom zadržava duboko u porama, stvaraju problem koji sprečava da koža bude dovoljno oslobođena i u kontaktu sa neophodnim kiseonikom.

Uz to, piling doprinosi i tome da koža bude više i bolje prokrvljena, a samim tim i zdravija. Ukoliko je koža dovoljno prokrvljena i u dovoljnom kontaktu sa kiseonikom, ona je i elastičnija i ima bolji tonus.

U protivnom, koža izgleda umorno i postaje podložna starenju kao i pojavi različitih oblika problema na, kao što su mitiseri, bubuljice i slično.

tretman pilinga tela

Pravilan i redovan piling čak i sprečava pojavu celulita, ali i rešava problem već prisutnog celulita.

Kako i koliko često treba uraditi piling tela?

Piling tela treba uraditi dva puta nedeljno prilikom tuširanja i to umereno blagim i kružnim pokretima ruke preko površine kože celog tela.

Preciznije, kada započnete tuširanje, prvo što toplijom vodom pokvasite celo telo. Na taj način, topla voda će uticati da se pore na koži otvore i budu spremne za dejstvo pilinga.

Zatim, piling u dovoljnoj količini nanesite na dlan i gore opisanim, dakle umereno blagim i kružnim pokretima ruke ga utrljajte na kožu čitavog tela.

Nakon što dobro utrljate piling na površinu kože celog tela, isperite telo i to ponovo koristeći što topliju vodu.

Važno je napomenuti, da ukoliko koristite piling koji je ujedno i gel za tuširanje, posle njegovog ispiranja ne morate naknadno nastavljati tuširanje odnosno koristiti drugi gel. Ipak, ukoliko koristite neki od pilinga koji ste napravili sami, onda nakon njegovog ispiranja, nastavite tuširanje koristeći gel za tuširanje.

Evo nekoliko predloga kako da sami napravite piling za telo:

Piling od projnog brašna:

Da bi ste napravili piling od projnog brašna za celo telo, potrebno vam je oko jedna šoljica za kafu projnog prašna i malo manje od pola šoljice tople vode. Ova dva sastojka pomešajte i koristite ih kao piling na način koji smo gore opisali dva puta nedeljno tokom tuširanja.

Piling od projnog brašna ne samo što će osvežiti i očistiti vašu kožu, već će je i obogatiti vitaminom B, što je posebno dobro za zdravlje i kvalitet kože.

Piling od kafe i limuna:

Za piling od kafe i limuna, potrebno vam je da sakupite talog od dve šoljice kafe koju ste popili. Kada je talog suv ili tek blago vlažan, pomešajte ga sa sokom od polovine sveže isceđenog limuna. Tako dobijenu mešavinu koristite kao piling dva puta nedeljno.

Kafa i limun će već nakon dve do tri nedelje, vidno poboljšati tonus i izgled vaše kože, posebno ukolikoj joj je potrebno osveženje i regeneracija.

Piling od maslinovog ulja i šećera

Za piling od maslinovog ulja i šećera, potrebno vam je oko pola šoljice maslinovog ulja i oko pola šoljice šećera. Šećer blago promešajte u maslinovom ulju, a zatim dobijenu mešavinu koristite kao piling. Prilikom upotrebe ovog pilinga, budite nešto nežniji sa pokretima, jer je šećer znatno krupniji od projnog brašna i kafe, pa vas ukoliko ga grublje pritisnete uz kožu, može ogrebati.

Takođe, prilikom upotrebe ovog pilinga pazite da se ne okliznete u kadi, jer maslinovo ulje može uzrokovati to.

Piling od meda i kakaoa

Ovaj piling, preporučuje se za korišćenje posebno osobama koje imaju osetljivu kožu ili kožu kojoj je potrebna regeneracija iz bilo kog razloga. Sve što treba, jeste da pomešate dve ravne supene kašike meda i jednu supenu kašiku kakaoa. Ta dva sastojka utrljajte u kožu u vidu pilinga i isperite, a koža će vam biti zahvalna i veoma brzo uzvratiće vam blistavošću i ujednačenim izgledom, kao i nežnošću i mekoćom.

Piling sa medom i kakaoom preporučljiv je i u danima neposredno nakon depilacije ili brijanja.

Ukoliko želite, možete i na različite načine i naizmenično kombinovati predložene vrste pilinga. Na taj način, vaša koža će uvek biti pravilno tretirana, negovana i osvežena, a tome će doprineti i to što će uvek dobijati nove izvore materija i elemenata koji su joj potrebni iz sastojaka pilinga koji su međusobno različiti.

Završna reč: Pored svih ovih pilinga, postoji takodje i hemijski piling koji se najviše fokusira na lice, i pripada oblasti estetske hirurgije, tako da pored tela možete uraditi i kvalitetan piling lica.

Sponzorisano:

Loading...