Medena voda – prirodni lek za mnoge bolesti

Medena voda, zapravo predstavlja najjednostavniji, a pritom izuzetno koristan i lekovit preparat koji sami možete napraviti na bazi meda.

O tome kako se tačno pravi medena voda, šta sadrži u svom sastavu, kako i koliko je treba piti i na koji način deluje na ljudski organizam, imate priliku da pročitate u nastavku ovog teksta.

Kako se pravi medena voda?

Za pripremu medene vode, potrebno vam je:

– Jedna puna kafena kašičica bilo koje vrste prirodnog meda,
– Dvesta pedeset mililitara vode (voda treba da je umereno hladna, odnosno umereno topla. Najbolje je koristiti vodu direktno sipanu sa česme).

Način pripreme medene vode:

Jednu kafenu kašičicu meda, jednostavno mešanjem rastvorite u dvesta pedeset mililitara vode. Rastvor koji u tom postupku pripreme dobijete je medena voda.

Šta sadrži medena voda?

Prilikom spajanja dva sastojka koji se koriste u pripremi medene vode, dakle prilikom spajanja meda i vode, stvara se jedinjenje koje sadrži sledeće sastojke:

– Enzime,
– Amino kiseline,
– Biljne proteine,
– Biljne ugljene hidrate,
– Flavonoide,
– Vitamin A,
– Vitamin B1,
– Vitamin B2,
– Vitamin B3,
– Vitamin B6,
– Vitamin B9,
– Vitamin C,
– Magnezijum,
– Kalijum,
– Gvožđe,
– Kalcijum,
– Silicijum,
– Fosfor,
– Cink,
– Bakar,
– Mangan.

Konkretna količina navedenih sastojaka u medenoj vodi, zavisi od vrste meda koju ste upotrebili u postupku pripreme medene vode. U nekim vrstama meda, sadržana je veća koncentracija tih sastojaka, dok je u drugim vrstama meda ta koncentracija manja.

Koja tačno vrsta meda je najbolja za pripremu medene vode, nezahvalno je reći i predložiti, jer u suštini, na kraju ćete uvek dobiti medenu vodu jednakog kvaliteta, bez obzira na to koju ste vrstu meda upotrebili. Da je tako, potvrđuje činjenica da neka vrsta meda sadrži recimo veću koncentraciju vitamina C, nego što je to slučaj sa koncentracijom magnezijuma. Ali zato, je kod neke druge vrste meda taj odnos koncentracija sastojaka obrnut, pa dođete na isto.

Na koji način i koliko često treba piti medenu vodu?

Medenu vodu, uvek treba piti sveže pripremljenu. Nikada je ne treba pripremati unapred. Treba je piti minimalno jednom, a preporučljivo je i dva puta tokom dana i to svaki dan.

Konkretno, sa medenom vodom, trebalo bi da započnete i da završite svaki dan. Ujutru je treba piti pre doručka, a uveče posle večere.

Zašto je dobro piti medenu vodu?

Medenu vodu, dobro je piti jer ima višestruko pozitivan uticaj na zdravlje.

Ovo su neki od načina na koje medena voda deluje na ljudski organizam:

– Aktivno i vrlo efikasno obavlja antioksidaciju i detoksikaciju organizma,
– Čisti krv i obogaćuje sastav krvi hranljivim sastojcima,
– Efikasno smanjuje nivo lošeg holesterola i triglicerida u krvi,
– Jača elastičnost krvnih sudova,
– Sprečava nastanak srčanih oboljenja,
– Deluje kao antibakterijsko i antivirusno sredstvo,
– Deluje protiv upala u organizmu,
– Reguliše funkciju creva,
– Poboljšava funkciju varenja,
– Doprinosi procesu oslobađanja organizma od viška masnih naslaga,
– Doprinosi zdravlju kože, kose i noktiju (u tu svrhu, medenu vodu možete koristiti i za spoljašnju upotrebu. Konkretno, umivajte se njom nekoliko puta nedeljno i stavljajte je pre pranja na kosu i primetićete da će vaša koža i kosa odisati zdravljem i blistavošću).

Sponzorisano:

Loading...