Moderna garažna vrata – luksuz ili neophodnost

Garažna vrata su danas postala neophodnost modernog života jer razvojem društva razvila se i porodična potreba za posedovanjem automobilskog prevoznog sredstva.

Upotreba garažnih vrata je višestruka na tržištu, a mi ćemo se bliže osvrnuti na garažna vrata koja možete montirati u svojim objektima stanovanja.

Postoji niz detalja na koji je potrebno obratiti pažnju prilikom odabira ovih funkcionalnih vrata pa ćemo se potruditi da vam objasnimo u redovima koji slede.

Sa razvojem automobilske industrije evoluirao je i prostor u kome se smešta prevozno sredstvo, jer je dvadeseti vek doneo masovnu proizvodnju automobila za ličnu upotrebu i na taj način stvorio tržišnu potrebu i za garažnim vratima.

Svaki novi ponosni vlasnik automobila želeo je da zaštiti svog novog ljubimca od potencijalnih krađa ili vremenskih neprilika.

Transformacijom i napretkom automobilske industrije transformaciju doživljavaju i garažna vrata, pa od dvokrilnih vrata sa šarkama, ili jednokrilnih vrata koja su se otvarala vertikalno, danas imamo segmentna i rolo garažna vrata koja imaju termoizolaciona svojstva.

Nekad su se garažna vrata otvarala samo manuelno i bilo je potrebno da izađete iz automobila da biste otvorili ta vrata i parkirali svoje prevozno sredstvo, a danas je sve to uprošćeno i možete iz topline svoje kabine otvoriti garažna vrata daljinskim upravljačem.

Garažna vrata na daljinsko upravljanje su danas najpopularnija jer omogućavaju lakoću vožnje i parkiranja bez izlaska iz automobila.

Ta praktičnost koja nas štiti od kiše, snega ili velike vrućine i olakšava nam moderno življenje je razlog zašto su ova garažna vrata neprikosnoveno najtraženija i prva na listi.

Ne treba zaboraviti ni klasična garažna vrata sa dva krila koja su na osnovu pripojena šarkama, jer su ona drugi najpopularniji model na našem tržištu jer su najjeftinija.

Postoje dva osnovna problema kod ovih vrata koja vam mogu predstavljati problem, a to su: ako želite da vam bude toplo u garaži, morate znati da dva krila zauzimaju veliku površinu i teško se mogu termo izolovati, takođe kada ih otvorite potreban vam je veliki prostor u dvorištu sa leve i desne strane.

Često pozicija samog objekta, odnosno kuće ne podržava taj sistem otvaranja garažnih vrata zbog manjka prostora.

Kada kupujete nova garažna vrata prvo morate da razgraničite da li želite vrata sa ručnim otvaranjem ili ona koju pokreće elekrični motor.

Ako odaberete garažna vrata na električni pogon znajte da će verovatno moći da ih kontrolišete daljinskim upravljačem.

Na našem tržištu se može pronaći par modela garažnih vrata na električni pogon i daljinsko upravljanje; a to su: podizna, segmentna, rolo- vrata, i vrata sa bočnim otvaranjem.

Podizna garažna vrata se sastoje iz jednog panela koji se vertikalno pomera i smešta sa unutrašnje strane plafona; mogu biti na ručni i električni pogon. Prave se od brojnih materijala i boja tako da ćete imati veliki izbor pred vama.

Segmentna vrata su termoizolaciona garažna vrata koja zauzimaju najmanje prostora jer se otvaraju vertikalno uz plafon. Ona takođe mogu biti na ručni i električni pogon.

Sledeća na spisku su rolo- vrata koja svojim dizajnom podsećaju na roletne za prozore jer se otvaranjem smeštaju u kutiju predviđenu za to sa mehanizmom za ručno ili električno podizanje.

Sponzorisano:

Loading...