Moringa prah – lekovita svojstva, upotreba, iskustva i cena

Moringa prah, je potpuno prirodan biljni preparat koji nastaje od svežih listova istoimene biljke. Zbog snage lekovitog delovanja na ljudski organizam, moringa prah se naziva i zlatni prah.

U nastavku ovog teksta, imaćete prilike da otkrijete sve važne osobine moringa praha i samim tim da se upoznate sa načinima na koje ovaj prah možete upotrebiti kao lek.

Koje sastojke sadrži moringa prah?

Moringa prah, sadrži čak više oko 470 različitih hranljivih i pritom potpuno prirodnih nutricijenata koji doprinose očuvanju zdravlja, ali i lečenju ljudskog organizma.

moringa prah upotreba i lekovita svojstva

Zahvaljujući tako bogatom prirodnom sastavu, moringa prah se smatra najefikasnijim antioksidansom na svetu. Takav stav o moringa prahu, rezultat je činjenice da ovaj prah ima čak tri puta snažnije antioksidantno delovanje od aronije koja se kao što je poznato smatra jednim od najsnažnijih antioksidanasa.

U sastav moringa praha, uključeni su gotovo svi za zdravlje i normalnu funkciju organizma neophodni prirodni sastojci.

U spisku takvih sastojaka, nalaze se sledeći minerali: gvožđe, kalcijum, kalijum, magnezijum, mangan, natrijum, fluor, hlorid, fosfor, sumpor, bor, silicijum, cink, bakar i brojni drugi minerali.

Pored minerala, moringa prah sadrži i izobilje vitamina, to su: vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin B5, vitamin B6, vitamin B7, vitamin B9, vitamin B12, vitamin C, vitamin D, vitamin E, vitamin K i brojni drugi vitamini.

Na koje sve načine moringa prah ispoljava svoje lekovito delovanje na organizam?

Ovo su načini na koje moringa prah ispoljava svoje lekovito delovanje na organizam:

– Jako snažno i efikasno oslobađa organizam od toksina i na taj način podstiče i olakšava zdravlje svih ćelija unutar organizma i funkciju svih vitalnih organa, a pogotovo funkciju jetre, pankreasa i bubrega,
– Održava i jača imunološki sistem,
– Deluje kao prirodno sredstvo za saniranje i sprečavanje nastanka upalnih procesa u organizmu,
– Podstiče cirkulaciju,
– Podstiče rad želuca i funkciju varenja,
– Jača i pospešuje mentalne sposobnosti,
– Održava normalan nivo šećera u krvi (zbog toga se posebno preporučuje dijabetičarima kod kojih je razvijen dijabetes tipa 1, ali i dijabetičarima kod kojih je razvijen dijabetes tipa 2),
– Usporava starenje organizma,
– Olakšava proces oporavka nakon izloženosti organizma radio terapiji ili hemo terapiji,
– Povećava nivo energije u organizmu,
– Koristi se kao prirodni preparat za lečenje bolesti jetre (ciroza jetre, zamašćena jetra, hepatitis i druge bolesti jetre).

Na koji način i u kojoj meri treba konzumirati moringa prah?

Moringa prah je najbolje konzumirati u svežem stanju (bez prvobitne termičke obrade) i to tako što ćete ga razmutiti u umereno toploj vodi, u soku ili u nekom trećem vama omiljenom napitku.

Što se tiče mere koju bi smo vam preporučili kao optimalnu kada je u pitanju konzumiranje moringa praha, ona se razlikuje u zavisnosti od vaše starosne dobi, kao i u zavisnosti od toga da li ovaj prah želite da uzimate kao potpuno zdrava osoba ili osoba u čijem je organizmu prisutan određeni zdravstveni problem.

Zdrave osobe i deca starija od godinu dana, trebalo bi da konzumiraju po jednu kafenu kašiku moringa praha dnevno.

Trudnice, doilje i osobe u čijem je organizmu prisutan određeni manje komplikovan zdravstveni problem, trebalo bi tu meru konzumiranja da dupliraju.

Osobe u čijem je organizmu prisutan komplikovan oblik zdravstvenog problema, trebalo bi dnevno da uzimaju do trideset grama moringa praha (u nekoliko raspoređenih dnevnih doza).

Da li su poznate kontraindikacije koje se mogu javiti nakon konzumiranja moringa praha?

Moringa prah je potpuno prirodan preparat i nakon njegovog konzumiranja nisu zabeležene nikakve kontraindikacije. U prilog tome, govori i činjenica da ovaj prah mogu konzumirati čak i veoma mala deca, trudnice i doilje.

Gde kupiti moringa prah i koja je cena?

Moringa prah ćete uskoro moći da kupite u našoj prodavnici zdravih proizvoda koju uskoro otvaramo. Da steknete pravo na velike popuste i budete obavešteni o akcijama kada se počne sa prodajom, prijavite se na email listu ispod ovog teksta.

Sponzorisano:

Loading...