Nakon što ovo pročitate jagode više nećete gledati istim očima!

Verovatno ćemo se svi složiti da su jagode jedne od najomiljenijih letnjih voćki. Možemo ih jesti u voćnim salatama, kolačima, sa šlagom i čokoladom. Njihova sezona je počela, a mi vam nudimo razloge zašto bi trebalo da ih što pre kupite.

U slučaju da ste nezadovoljni kilažom, jagode vam mogu pomoći da smršate. One sadrže antocijanine, koji sagorevaju masne naslage, jer ih organizam korsti kao gorivo.

jagode

Jagode imaju antiupalna dejstva i mnogi nutricionisti savetuju da bi trebalo da ih konzumirate minimum tri puta nedeljno, kako biste ublažili bol.

Ova voćka je bogata flavonoidima koji se bore sa kancerogenim ćelijama, sprečavajući ih da se razmnožavaju. Takođe pomažu ljudima, osetljivima na mnoge alergene, a posebno se savetuje kod alergije na polen.

Jagode mnogo više od ostalih voćki sadrže antioksidante, pa tako naš organizam štite od slobodnih radikala, koji izazivaju mnoge bolesti i ubrzavaju starenje kože.

Naveli smo dovoljno razloga da biste se sada zavalili u svoju omiljenu fotelju ispred TV i uživali u jagodama sa šlagom.

izvor: Srbija Danas

Sponzorisano:

Loading...