Pilotska dijeta za mršavljenje: skinite 5kg za 7 dana!

Pilotska dijeta ili dijeta na bodove naziva se još i ruska pilotska dijeta jer je osmišljena u bivšem Sovjetskom Savezu i bila je namenjena ruskim vojnim pilotima.

Ova dijeta zahteva strogu vojničku disciplinu, ali rezultati su zagarantovani. Ona spada u stroge i restriktivne dijete i preporučuje se samo osobama koje su veoma disciplinovane i koje nemaju nikakvih zdravstvenih tegoba.

Pilotska dijeta za mršavljenje skinite 5kg za 7 dana

Pravila pilotske dijete

Pilotska dijeta se drži najviše sedam dana, jer zahteva veoma smanjen unos kalorija. Dobra vest je da može da se jede gotovo sve ali treba voditi evidenciju o svakoj pojedenoj namirnici, jer svaka od njih nosi određen broj bodova. Prednost ove dijete je i to što možete sami da kombinujete svoje obroke, naravno u skladu sa brojem bodova svake namirnice. Propisan je tačno određen broj bodova koji se može uneti u toku dana i to se mora poštovati. Ukoliko se pridržavate pravila i ne prekoračujete broj bodova koji se mogu uneti u toku dana, možete skinuti čak 5 kg u toku jedne nedelje.

Naime, u toku jednog dana možete uneti najviše 18-20 bodova. Ako imate manje od 70 kg broj bodova treba da bude najviše 18, a ukoliko ste teži od 70 kg broj unetih bodova ne treba da pređe 20. Ako unesete više od toga, smatrajte da ste prekršili dijetu i rezultati će najverovatnije izostati. U nastavku ćemo vam predstaviti koliko neki obroci imaju bodova i kako ih možete kombinovati.

Primer jelovnika

U jelovniku ruske pilotske dijete dosta je zastupljena riba, jer sadrži zdrave masnoće i belančevine, a pritom ne sadrži puno bodova. Preporučuje se da se za vreme ove dijete riba jede najmanje tri puta nedeljno.

DORUČAK (3 i 4 boda)

– 1 pomorandža, jogurt, kifla, čaj ili kafa (3 boda)

– voćna salata od grejpfruta, pomorandže i kivija, malo niskomasnog sira, malo pečenice, kafa ili čaj (3 boda)

– 1 banana, 1 šoljica šlaga, čaj ili kafa (3 boda)

– 2 dl griza, 20 g suvog grožđa, čaj ili kafa (3 boda)

– 2 kriške integralnog hleba, 1 kašičica maslaca, 2 kašičice pekmeza, 2 kivija, čaj ili kafa (4 boda)

– 2 dl ceđene pomorandže, 1 palačinka sa džemom, čaj ili kafa (4 boda)

– 1 šolja mleka, dvopek sa marmeladom, 2 kivija, čaj ili kafa (4 boda)

RUČAK I VEČERA (6 i 8 bodova)

– 1 parče ribe na žaru, zelena salata ili cvekla sa jabukovim sirćetom i uljem, 1 kruška (6 bodova)

– Salata od paradajza sa maslinovim uljem i lukom, 1 parče kuvanog belog pilećeg mesa, 2 kašike pirea, 3 pomorandže (6 bodova)

– Supa od povrća bez testenine, 1 biftek na žaru bez masnoće, 4 kašike testenine, domaći kompot (6 bodova)

– 200 g šampinjona na žaru, 1 parče kuvane ribe, 2 kuvana krompira ili 4 kašike kuvanog integralnog pirinča, 1 voćni jogurt (6 bodova)

– Pečena riba sa maslinovim uljem, kuvani prokelj, 2 manja krompira, 2 slana krekera, 1 kugla sladoleda, 1 čaša vina (8 bodova)

– 1 parče lososa na žaru, 1 kašičica tartar sosa, 2 kašičice obarenog pirinča, 1 kašičica pavlake, 1 breskva ili jabuka (8 bodova)

– Teleća šnicla pečena sa kašičicom margarina, 250 g graška sa šargarepom, 1 čaša vina (8 bodova)

– 60 g juneće šnicle, 6 kašika kuvanog pasulja, 1 kriška hleba, 2 kašike salate od krastavca i pavlake, 1 jabuka ili kruška (8 bodova)

UŽINA

U slučaju prevelike gladi možete sebi dozvoliti i užinu. To može biti neka od sledećih namirnica:

– 1 integralna kifla

– 1 parče pite sa sirom

– 2 palačinke sa 2 kašičice pekmeza

– 1 manji čokoladni kolač

– 1 kriška integralnog tosta sa čokoladnim prelivom

Kada je užina u pitanju možete jesti i namirnice koje sadrže 0 bodova, ali morate voditi računa da uzmete samo 1 ili najviše 2 kašičice. To može biti kašičica ili dve šlaga, džema, voćnog sirupa ili parmezana.

Kao što možete videti, pilotska dijeta sadrži namirnice koje nisu baš jeftine i lako dostupne na našim prostorima, poput lososa, bifteka, parmezana ili telećih šnicli.

Međutim, iako je dosta skupa, ova dijeta privlači sve veći broj pristalica, upravo zbog izvanrednih rezultata koji se mogu postići za kratko vreme. Uz adekvatan jelovnik, preporučuje se da pijete 8 čaša vode u toku dana i da uvedete neku fizičku aktivnost.

Sponzorisano:

Loading...