Prirodni sagorevači masti

Često i intezivno nakupljanje masnih naslaga u organizmu, ne samo da direktno uzrokuje višak kilograma, već i u velikoj meri otežava životne funkcije.

Sa viškom masnih naslaga u organizmu, postajete tromi, otežano se krećete, a onda često i gubite samopouzdanje i podižete rizik od nastanka brojnih zdravstvenih problema.

Zdravstveni problemi koji mogu nastati usled prisustva viška masnih naslaga u organizmu su pojava holesterola u krvi, što direktno uzrokuje zapušenost krvnih sudova, zatim srčane smetnje, zamašćenost jestre, dijabetes i mnoga druga oboljenja.

Prirodni-sagorevači-masti

Kako se rešiti viška masnih naslaga u organizmu?

Da bi ste se što jednostavnije i brže rešili viška masnih naslaga u organizmu, pored toga što je bitno da izbegavate masnu hranu i da budete što češće fizički aktivni, važno je i da u što većoj meri konzumirate namirnice koje predstavljaju prirodne sagorevače masti.

Koji su to prirodni sagorevači masti?

Verovali ili ne, prirodnih sagorevača masti ima puno i svi oni, nalaze se na listi namirnica koje su vam veoma lako dostupne ili se čak svakodnevno nalaze na vašoj trpezi.
Evo koje su to namirnice:

Limun:

Limun je jedan od najvećih i najefikasnijih sagorevača masti. Vitamin C koji je jedan od osnovnih sastojaka limuna, kao i sama limunska kiselina, direktno razgrađuju i tope masti unutar organizma. Poseban efekat kao sagorevač masti, limun ima onda kada ga konzumirate sa što manje šećera ili potpuno bez šećera. Takodje, limun je odličan i posle treninga.

Zato, sledeći put kada pripremite sebi limunadu, obratite pažnju na količinu šećera koju dodajete.

Đumbir:

Đumbir je takođe jedan od veoma efikasnih sagorevača masti. Na tržištu, on je dostupan u sirovom stanju, ali i u vidu pasterizovanog proizvoda, zatim kao mleveni đumbir ili u obliku ekstrakta. Takođe, postoji i čuveno pivo od đumbira. U bilo kom obliku od gore navedenih da konzumirate đumbir, on će kao sagorevač masti dati maksimalan učinak.

Konkretno, đumbir je antioksidans, koji istovremeno ima i termogena svojstva. Poznato je da se najveći procenat oksidanasa u organizmu nalazi upravo u masnim naslagama, pa svojim delovanjem đumbir uklanja i oksidanse i masne naslage. Njegovo termogeno svojstvo, utiče na povećanje temperature u mišićima, a to dodatno sprečava da na njima dolazi do nakupljanja masti. Uz to, nakon konzumiranja đumbira, povećava se prokrvljenost mišića, kao i stepen iskorišćenja kiseonika koji se nalazi u krvi. To dodatno utiče na topljenje masti.

Zeleni čaj:

Zeleni čaj je jedan od najpoznatijih sagorevača masti koji se u organizam unose u obliku napitka. Ovaj čaj, takođe deluje kao antioksidans i obzirom da se konzumira u tečnom stanju, brzo i lako deluje kao sagorevač masti.

Jabukovo sirće:

Jabukovo sirće ima možda najstariju primenu kao svima dobro poznati sagorevač masti. Zato, postoje mnoge dijete koje podrazumevaju jednostavan i brz gubitak masnih naslaga upravo zahvaljujući upotrebi jabukovog sirćeta.

Jabukovo sirće, odnosno njegova kiselina, deluje slično kao limun i direktno razgrađuje masti u organizmu.

Grejpfrut:

Grejpfrut takođe predstavlja namirnicu koja kada se konzumira u svežoj formi, predstavlja prirodni sagorevač masti. To se dešava zahvaljujući tome što je ova vrsta voća takođe prepuna vitamina C, koji direktno topi masti, ali i vlaknima koja brzo stvaraju osećaj sitosti. Zato, potreba za daljim unosom namirnica se smanjuje, a već postojeće masne naslage u organizmu se tope.

Voda:

Verovali ili ne, voda je takođe jedan od veoma bitnih i složićete se uvek dostupnih prirodnih sagorevača masti. Nakon unosa u organizam , voda deluje tako da pospešuje razgradnju i pravilno iskorišćenje svih unetih materija, pa tako i masti. Na taj način, masti se razgrađuju i biva sprečeno njihovo taloženje u organizmu.

Osim gore navedenih prirodnih sagorevača masti, u istu kategoriju mogu se svrstati još i sveža ljuta paprika, papaja, zelena banana, ali i vanila, sveža nana, cimet i kafa.

Sponzorisano:

Loading...