Rtanjski čaj – lekovita svojstva i priprema

Primećujemo da je iz meseca u mesec sve veće interesovanje za rtanjski čaj, pa smo odlučili da je krajnje vreme da o njemu napišemo tekst pošto puno vas želi saznati malo više o ovom sjajnom, lekovitom čaju.

Za početak, treba da se upoznate sa predelom odakle ovaj čaj dolazi odnose gde se biljka od koje se pravi može naći.

Biljka za rtanjski čaj se bere na planini Rtanj, koja se nalazi u blizini naše poznate banje – Sokobanje i Boljevca. Planina Rtanj visoka je 1565 metara i po mnogim istraživanjima ona je jedna od najstarijih piramida na svetu, vrlo moguće da je stara oko 500.000 godina. S obzirom da ova planina ima savršene proporcije idealne trostrane piramide i da kao takva ima vrlo jaka energetska svojstva, za ovu planinu se vezuju razne misterije.

Ono što nas najviše zanima je da se uz ovu planinu vezuju i razna lečenja, isceljenja i slično. Upravo to je jedan od razloga zašto je čaj sa ove planine sve popularniji iz meseca u mesec.

Rtanjski čaj se pravi od cvetnih listova, i pozitivno deluje na čoveka, i može pomoći u lečenju mnogih zdravstvenih problema.

Kada ste se upoznali sa planinom i zanimljivostima odakle dolazi, vreme je da saznate na šta sve ovaj čaj može pozitivno delovati.

Lekovita svojstva rtanjskog čaja

Jedna od najpoznatijih prednosti ovog čaja u narodu je da je sjajan afrodizijak. Korisnici tvrde da itekako pomaže za ove stvari, kako kod žena tako možda i još više kod muškaraca.

Pomaže u lečenju dijabetesa. Oni koji su ga koristili kažu da im u velikoj meri pomaže u procesu lečenja dijabetesa.

lekovitost rtanjskog caja

Jača imunitet i celokupno zdravlje čoveka. Iskustva onih koji su ga koristili i koji ga i dan danas koriste pokazuju da rtanjski čaj ne samo što može služiti kao vrlo jak afrodizijak i u borbu sa dijabetesom, on takodje može uticati na jačanje imuniteta čoveka i podiže njegovo kompletno zdravlje.

Pomaže kod otežanog varenje i nadimanja. Ukoliko imate ovakvih problema, može isprobati rtanjski čaj, mnogima je pomogao i kod ovakve vrste problema.

Travari ga preporučuju i kod upale mokraćnih kanala. Kamen ili pesak u bubregu kada se pokrene može biti vrlo nezgodan i prouzrokuje vrlo često jake bolove. Pored ostalih lekova koje možete primeniti uz konsultaciju sa stručnjakom, možete probati i rtanjski čaj.

Ubija bakterije i gljivice a može se koristiti i u spoljnoj upotrebi. Ukoliko imate neke upale sluzokože ili kože, možete se konsultovati sa svojim lekarom i dodati rtanjski čaj u terapiju.

Pored svih ovih navedenih prednosti koje ima rtanjski čaj, on ih poseduje još jako puno. Istraživanja o ovoj vrsti čaja nisu još uvek u dovoljnoj meri sprovedena, pa je vrlo moguće da pored svih navedenih, ima još mnogo krupnih i bitnih prednosti za čoveka.

Recept i priprema rtanjskog čaja

Za pripremu ovog čaja nema nikakvog specijalnog recepta, već je postupak pripreme vrlo jednostavan. Dovoljno je da uzmete jednu veliku supenu kašiku sušene biljke iz kesice i sipajte u šolju. Zatim ostavite oko 200ml vode da ključa i nju sipajte u šolju da prelijete sastojke u šolji.

Nakon toga potrebno je da ostavite da odstoji do 15min, nakon toga ga procedite i pijete.

Iskustva korisnika pokazuju da najbolje efekte daje ukoliko ga pijete pre obroka, od 1 do 3 puta na dan.

Gde kupiti rtanjski čaj i koja je cena?

Rtanjski čaj ćete moći da nabavite u našoj internet prodavnici zdravih proizvoda koju otvaramo uskoro. Možete se pretplatiti na našu email listu i tako steći pravo na popuste i obaveštenja o raznim akcijama koje budu bile po otvaranju prodavnice.

Sponzorisano:

Loading...