Ruska voda – sastav, lekovita svojstva i primena

Ruska voda je medicinski preparat koji je već dugo vremena zastupljen u lečenju svih vrsta problema reumatskih bolova i neuralgije.

Takođe se preporučuje i kao lek protiv glavobolje, na koju deluje vrlo efikasno i olakšanje nastaje brzo.

Ruska voda je zapravo specifičan rastvor koji ima sposobnost da deluje kao analgetik, antireumatik i anestetik umerene jačine.

Šta je ruska voda?

Ruska voda je poseban rastvor, napravljen po specijalnoj originalnoj recepturi, koja je izvorno poznata isključivo njenim stvaraocima. Ipak, zna se koji su njeni glavni sastojci i njihovo blagotvorno dejstvo je vrlo očigledno.

Ruska voda - sastav, lekovita svojstva i primena

Rastvor ruske vode sadrži mentol, anestezin, prokain i hidrohlorid, a uz to je obogaćena ekstraktima određenih lekovitih biljaka u tačno doziranom odnosu. Mentol, koji je glavni sastojak  u njenom sastavu je apsolutno prirodnog porekla, što ovaj proizvod čini specifičnim i izuzetno blagotvornim za ljudsko telo.

Za šta se koristi ruska voda?

Prirodno baziran blagi analgetik, anestetik i antireumatik, rastvor ruske vode je odličan u tretiranju raznih vrsta bolova, a najefikasniji i najčešće primenjivan kod reumatskih tegoba.

Reumatski bolovi – Ruska voda na prijatan i efikasan način ublažava neugodne simptome reume, smiruje bolna mesta i opušta. Zastupljeno je i mišljenje da ruska voda u određenoj meri utiče čak i na usporavanje razvoja reumatskih oboljenja kod pacijenata koji od njih pate. Iako ovo nije naučno potvrđeno i ne mora da znači da je tačno, činjenica je da ovaj preparat svakako puno doprinosi olakšanju bolova i generalnom poboljšanju stanja. Ruska voda ima blago anestetičko dejstvo, a zbog prirodnog mentola koji sadrži, pruža blagi osećaj hlađenja. Lekovito bilje i prirodni ekstrakti koji ulaze u sastav ruske vode takođe značajno doprinose smanjenju osećaja bola.

Pošto je bazirana na prirodnim sastojcima, ruska voda je idealan preparat za redovno tretiranje reumatskih bolova. Ova vrsta bola i tegoba je jedna od najzastupljenijih u modernom društvu i ne pogađa samo starije osobe, već osobe svih uzrasta, pola i zdravstvenog statusa. Reumatizam je jedan od najzastupljenijih problema koje nosi život savremenog čoveka i koji ga remeti u svakodnevnim navikama i funkcionisanju. Reumatski bolovi se pojačavaju sa vremenskim promenama, a meteoropate su im posebno sklone. Najčešće se javljaju na zimu i na jesen, jer hladniji dani i vlažnost mogu dodatno da pojačaju bolove, iako sami nisu uzrok za njihov nastanak. Medicina je saglasna u tome da kod ovakve vrste problema najviše pomažu prirodni preparati, koji se mogu koristiti često i nemaju opasne posledice po zdravlje. Zbog svojih prirodnih sastojaka, ruska voda se našla kao veoma dragocen preparat u ovoj grupi.

Bolovi u mišićima i zglobovima – Ruska voda očevidno pomaže smanjivanju osećaja bola i ublažava upalne procese zglobova i mišića. Zbog toga se ne koristi isključivo za tegobe reumatskog porekla, već je efikasna i kod upala mišića, bolova usled velikog fizičkog napora, bolova koji nastaju kao posledica povreda, odnosno svih tipova trauma po mišiće i zglobove. Odlična je i kod neuralgija i sličnih oboljenja.

Migrene – Poznato je da ruska voda daje odlične rezultate kao lek protiv migrene i deluje veoma brzo, znatno olakšavajući ovo nepodnošljivo stanje.

Ujed insekata – Ruska voda može da potpomogne i cirkulaciju, pa se njome nekad tretira i koža nakon ujeda insekta.

Kako se upotrebljava ruska voda?

Ruska voda je rastvor koji je namenjen za spoljašnju upotrebu i može da se koristi više puta u toku dana, a najčešće se preporučuje dva do tri puta dnevno. Ona može da se koristi koncentrisana ili razblažena sa vodom, što zavisi od vrste i jačine bola, zbog čega je preporučljivo posavetovati se sa lekarom ili famaceutom. Primenjuje se tako što se blagim masiranjem utrljava na obolela mesta. Istraživanja pokazuju da u slučaju jakih migrena olakšanje nastaje gotovo odmah nakon nanošenja tečnosti.

Pre upotrebe ruske vode za tretiranje bilo koje vrste oboljenja savetuje se konsultacija sa stručnjakom za određenu oblast. Iako ona nema opasna neželjena dejstva, svakako je sigurnije početi sa njenom upotrebom uz stručno mišljenje i odobrenje.

Upozorenja i mere opreza

Ruska voda je preparat spravljen po specifičnoj recepturi na prirodnoj bazi. Njeni tvorci garantuju da je ovaj proizvod u potpunistu u skladu sa regulativama Evropske unije i potpuno bezbedan za upotrebu. Istraživanja pokazuju da, kada se pravilno upotrebljava, ruska voda nema gotovo nikakve neželjene nuspojave, pa je zato praktična i blagotvorna za dugoročnu upotrebu. Zbog toga je važno pravilno slediti uputstva i koristiti je kao što je preporučeno, dakle dva ili tri puta dnevno ili onoliko koliko proceni stručno lice.

Kao što je slučaj i sa mnogim drugim preparatima, ruska voda se ne preporučuje trudnicama, štaviše, predlaže se da se potpuno izbegne njena upotreba u drugm stanju. Za to je najviše zaslužan mentol, iako je potpuno prirodan sastojak, jer može izazvati neželjene efekte i na plod i na trudnicu. Ukoliko je žena koristila rusku vodu za ublažavanje bolova pre trudnoće, trebalo bi da se posavetuje sa ginekologom, kako bi pronašla prigodnu prirodnu alternativu.

Takođe, osobe koje su alergične na bilo koji sastojak ovog preparata, ne bi trebalo da ga koriste ni u kom slučaju.

Sponzorisano:

Loading...