Šta jesti na poslu

Vreme koje provodite na poslu, gotovo uvek podrazumeva i vašu odvojenost od kuće, kao i prinuđenost da usled obaveza koje ste dužni da obavljate nemate apsolutnu slobodu kretanja, a samim tim ni dostupan izbor namirnica koje bi ste želeli da izaberete za svoj obrok.

Zato, o obroku koji ćete konzumirati na poslu, treba da razmišljate na vreme i da ga obezbedite dok možete.

Ukoliko to ne učinite, veoma lako vam se može dogoditi da ostanete gladni ili posegnete za jedinim mogućim i često neispravnim rešenjem, a to je kupovina brze hrane ili konzumiranje grickalica koje će vam samo zavarati glad i pružiti kratkotrajan osećaj sitosti, ali neće pružiti ni blizu kvalitetan obrok vašem organizmu.

sta jesti na poslu

Kako bi smo vam pomogli da se rešite dileme o tome šta jesti na poslu i da bi smo vam pomogli da napravite pravi izbor namirnica, pripremili smo za vas nekoliko predloga.

Šta jesti na poslu?

Obzirom da se boravak na poslu takođe uglavnom vezuje za pojačanu psihičku ili fizičku aktivnost, to podrazumeva da vam je tokom rada neophodan adekvatan izvor energije. Uz to, da bi vaš organizam pravilno funkcionisao, neophodan vam je i dovoljan unos minerala, proteina, kao i vitamina. Zato je najbolje izabrati namirnice koje u sebi sadrže sklop svih nabrojanih sastojaka.

Neke od idealnih namirnica koje možete jesti na poslu su:

– Čokoladno mleko i banana. Spoj ove dve namirnice, pruža vam sasvim dovoljan izvor kako minerala, tako i proteina i vitamina. Uz to, banana je puna biljnih vlakana koja se usporeno razgrađuju u organizmu i na taj način pružaju dugotrajan osećaj sitosti.

– Integralno pecivo, jogurt i voćka po izboru (preporuka je jabuka ili mandarina). Spoj ovih namirnica, obezbediće vam sasvim dovoljno energije, kao i minerala i vitamina da ćete siti i odmorni moći da izdržite kraj radnog vremena.

– Rižoto sa barenim povrćem. Ovaj obrok, potrebno je da pripremite kod kuće i ponesete sa sobom na posao. Obzirom da je takav obrok sasvim ukusan i kada se konzumira hladan, to vam neće ni malo pokvariti užitak u jelu. Pritom, obezbedićete svom organizmu dovoljnu količinu proteina, minerala i vitamina i osećaćete se maksimalno skoncentrisano i produktivno dok radite.

Ukoliko vam se ipak dogodi da i uz preporučene obroke ipak nakon nekog vremena ponovo osetite glad ili pad energije na poslu, postarajte se da vam pri ruci uvek bude neka čokoladica ili suvo voće. Obe od navedenih namirnica brzo podižu šećer u organizmu, pružaju priliv energije i produžavaju osečaj sitosti.

Sponzorisano:

Loading...