Tinktura od crnog oraha – upotreba i recept

Crni orah ili kako se latinski naziva “juglans nigra”, je vrsta oraha koja se znatno razlikuje od običnog oraha, odnosno “juglans regia” oraha na koji ste navikli. Kora stabla i ljuska ploda crnog oraha su znatno rebrastiji u odnosu na koru stabla i ljusku ploda običnog oraha.

Uz to, ljuska ploda crnog oraha je znatno tamnije, gotovo crne boje, a sam plod je teže izvaditi iz ljuske nego što je to slučaj sa plodom običnog oraha.

Crni orah je poreklom iz Severne Amerike, a na našim prostorima uzgaja se retko i to uglavnom u vidu ukrasne biljke.

Tinktura crnog oraha

Od plodova crnog oraha, pravi se tinktura koja se koristi u svrhu ubijanja parazita u organizmu.

Terapija ovom tinkturom, potrebno je da traje ukupno dvadeset i jedan dan neprekidno, a potpuni učinak daje samo ukoliko se paralelno uz nju koristi i terapija belim pelinom (“artemisia absinthium”) i terapija karanfilićem (“Syzygium aromaticum”).

Razlog zašto je potrebno paralelno koristiti ove tri terapije, jeste to što svaka od njih ima različit vid delovanja na parazite. Konkretno, tinktura crnog oraha i beli pelin, ubijaju odrasle jedinke parazita nastanjenih u organizmu, dok karanfilić ubija larve parazita.

Zato, kombinovanim korišćenjem ova tri različita elementa terapije protiv parazita, postićićete maksimalan učinak i ubiti sve parazite u svim stadijumima razvoja koji su prisutni u vašem organizmu.

crni orah recept za tinkturu

Kako se tinktura crnog oraha koristi?

Tinktura crnog oraha, koristi se tako što se jednom dnevno, pre jela, popije po jedna supena kašika tinkture. Kao što smo naglasili, paralelno uz upotrebu ove tinkture, potrebno je koristiti i beli pelin i karanfilić.

Beli pelin se koristi takođe jednom dnevno i to u količini od jedne ravne kafene kašike sveže samlevenih listova. Kada je u pitanju karanfilić, treba uzeti tri puta dnevno, po jednu ravnu kafenu kašiku karanfilića posle obroka.

Kako se pravi tinktura od crnog oraha?

Tinktura od crnog oraha, pravi se tako što se nekoliko plodova crnog oraha (5-6), sa sve zelene kore, prelije sedamdesetoprocentnim alkoholom i ostavi da u zatvorenoj staklenoj ambalaži odstoji deset dana. Nakon deset dana, sadržaj se procedi i koristi u obliku tinkture.

Prilikom odabira plodova za pripremu tinkture, važno je odabrati plodove koji nisu nezreli, već dovoljno zreli i sa kojih nije otpala zelena kora.

Sponzorisano:

Loading...