Ne može jednostavnije: Japanski recept za uži vitak struk!

Zamislite kako samo ležite na podu, ne pomerate se, a suvišni centimetri oko struka lagano nestaju…. Nije bajka, zaista je moguće!

Mnogi će reći da je to nemoguće. Ali, svi koji su upoznati sa metodom doktora Fukutsučija iz Japana, specijaliste za karlične probleme i autora popularne knjige koja je prodata u više od pet miliona primeraka, potvrđuju da je to moguće.

Potrebni su samo veliki peškir, tvrda podloga i pet do 10 minuta vremena svakoga dana.

Naime, dr Fukutsuči je otkrio da je glavni uzrok velikih naslaga na struku razilaženje karličnih i podrebarnih kostiju. Nakon niza eksperimenata utvrdio je istinitost ove hipoteze i kreirao vežbe za brzo skidanje kilograma sa struka. Suština metode je ležanje na urolanom peškiru nekoliko minuta tri puta dnevno. Kao rezultat već nakon prvog pokušaja izmerićete gubitak suvišnih centimetara u struku.

Ne može jednostavnije

Uzmite veći peškir, kao za plažu, presavijte ga na pola, a zatim savijte u rolnu. Dužom trakom učvrstite dobijenu rolnu.

Obucite se komotno, sedite na čvrstu i ravnu podlogu, ali nikako nemojte da radite vežbu na krevetu. Urolani peškir stavite ispod donjeg dela leđa, tačno ispod pupka.

Lezite i opustite se. Noge su prave i razmaknute u širini kukova, a stopala savijte prema unutra, tako da se dodiruju samo palčevi. Ruke ispružite iznad glave. Okrenite dlanove na dole i sastavite male prste.

U prvi mah ovo će delovati kao veoma neprijatna poza. Ako imate poteškoće da prvi put ispružite maksimalno ruke, ne sekirajte se, pokušajte da ih izravnate iznad glave kako možete. Najvažnije je da proverite da li se dodiruju mali prsti na rukama i palčevi na nogama. U ovom položaju treba da ležite oko pet minuta.

Ako vam je isuviše teško da tokom početnih vežbanja izdržite preporučenih pet minuta, počnite sa kraćim periodom od minut ili dva, a trajanje svaki dan povećavajte, dok ne postignete kondiciju za pet minuta vežbe. Najvažnije je da ne propustite nijedan dan da biste postigli zadovoljavajući rezultat.

U suštini, to je vrsta istezanja. A ako pomerite urolani peškir ispod grudi – dobićete efekat podizanja grudi. Ako ga stavite ispod rebara – struk će biti više izražen. Bilo da vežbu radite za jednu, drugu ili treću regiju, budite veoma pažljivi, jer se čak i tokom pet minuta ležanja u ovoj pozi, kosti i zglobovi pomeraju.

Da bi se smanjila mogućnost povređivanja, posle treninga ustanite postepeno i polako. Prvo se okrenite na stranu, pa sedite, i tek onda ustanite. Izbegavajte nagle pokrete.

POTRAŽITE SAVET LEKARA

AKO imate bilo kakvih problema sa kičmom, zglobovima, leđima, pre početka ovog treninga posavetujte se sa lekarom da li možete da radite ovu vežbu.

izvor: Prva.rs

Sponzorisano:

Loading...