Zeolit u prahu – lekovita svojstva i kako se koristi

Zeolit u prahu je vrlo aktuelan i jako popularan u poslednje vreme kako na našim prostorima, tako i u svetu.

Toliku popularnost nije stekao slučajno, a koji su rzalozi za to saznajte u nastavku ovog teksta.

Zaštita od zračenja

Zeoliti su poznati po svojoj sposobnosti da apsorbuju radioaktivne čestice. Zapravo, ubrzo posle nuklearne katastrofe u Černobilu 1986. godine vlada Sjedinjenih Američkih Država zadužila je odeljenje Američkog geološkog instituta (USGS)  da pronađe najbolje rudnike zeolita u Americi i Kanadi.

Izbacivanje amonijaka

Amonijak je toksin koji ne bi trebalo da se nalazi u ljudskom telu. Međutim, svake godine hiljade ljudi umire od prevelike količine amonijaka u krvi. Da, prosečna osoba može da podnese nizak nivo amonijaka, ali on stvara stres kod imunog sistema, ugrožava sveukupno zdravlje i usporava oporavak.

Većina amonijaka u organizmu se formira kada bakterije unište proteine u crevima. Takođe, amonijak se proizvodi i od strane parazita, gljivica i plesni. Ovi organizmi proizvode amonijak kao otpadni produkt, ali i kao mehanizam da njihov ,,domaćin” (naša creva) ostanu u lošem stanju.

Zdrava jetra pretvara amonijak u ureu, koja se zatim eliminiše u urinu. Ključna korist zeolita u ishrani je njegova sposobnost da direktno otkloni amonijak, što znači manje stresa za našu jetru i bubrege – bonus za naše blagostanje. Naravno, smanjena količina amonijaka je takođe dobra za zdravo varenje, patogeni i paraziti su oslabljeni, a korisne bakterije mogu ponovo da se ,,nasele”.

Još jedan razlog da dodate zeolit vašoj ishrani je ako vaša jetra ne funkcioniše pravilno. Amonijak koji ostaje neobrađen i koji može da uđe u krvotok i da ugrozi centralni nervni sistem, izaziva brojne opasne simptome. Čak može da utiče i na mozak. Kod ozbiljnih oboljenja jetre, na primer, i mali mentalni poremećaj može da dovede do kome i, na kraju, i do smrti. Povećan nivo amonijaka u krvi je karakteristika otkazivanja jetre.

Izbacivanje mikotoksina

Upotreba zeolita kao minerala koji vezuje mikotoksine nije priznata u Sjedinjenim Američkim Državama. Ipak, takva efikasnost zeolita se priznaje u mnogim drugim zemljama. Na primer, u Evropi gde se zeolitom obično hrane životinje*, antibiotici se retko koriste.

Osim toga, mikrozeolit je potpuno prirodan ublaživač, koji brzo smanjuje acidozu i pomaže u transportu hranljivih materija. (*Dodatak zeolita u ishrani životinja povećava mišićnu masu, sveukupno blagostanje i dugovečnost – što je pokazano u mnogim dostupnim studijama širom sveta).

Doprinosi zdravlju jetre i bubrega

Jetra i bubrezi su dva primarna detoksifikaciona organa u telu. Oni su odgovorni za izbacivanje štetnih materija iz organizma. Zeoliti mogu da pomognu da se smanji detoksifikaciona aktivnost ovih organa, čime se podstiče njihovo zdravo funkcionisanje.

lekovita svojstva zeolita i gde kupiti

Poboljšava digestivnu funkciju

Naučnici su otkrili da zeoliti mogu da ublaže dijareju i da povećaju apsorpciju hranljivih materija u digestivnom traktu. Takođe, zeoliti mogu da pomognu u regulaciji pražnjenja creva i raznih crevnih poremećaja.

Oslobađanje od alergija

Pošto mnoge alergije potiču od toksina i drugih stranih agenasa u organizmu, zeoliti mogu da smanje rizik od ozbiljnih alergija tako što će ,,napraviti zamke” za te strane agense.

Detoksifikacija

S obzirom na svoju molekularnu strukturu, zeoliti mogu selektivno da privuku i vežu toksične čestice, bilo da su to teški metali, radioaktivne čestice, virusi, ili druge opasne supstance, i mogu da ih bezbedno uklone. Otklanjanjem toksina iz organizma, zeoliti mogu da pomognu telu da se brani dok istovremeno povećavaju snagu i izdržljivost.

Antioksidantska funkcija

Oksidativni stres može da se poveća kada smo izloženi zagađenju ili hroničnim infekcijama. To vodi do pojave slobodnih radikala. Slobodni radikali su takođe toksini, samo što se oni stvaraju unutar organizma umesto da dolaze iz spoljnih izvora.

Ako nisu neutralizovani, slobodni radikali napadaju i oštećuju zdrave ćelije i njihov DNK, uzrokujući prerano starenje, disfunkciju imunog sistema i mnoštvo bolesti. Zeoliti mogu da deluju kao antioksidant, suprotstavljajući se slobodnim radikalima i pomažući da se telo odbrani od ovog napada.

Antivirusna svojstva

Pošto su negativno naelektrisani, zeoliti mogu da privuku i vežu pozitivno naelektrisane virusne čestice. To su zapravo čestice koje se spajaju da bi formirale novi virus. Na ovaj način, zeoliti pomažu da se ograniči proliferacija virusa koji zatim mogu da budu bezbedno uklonjeni iz tela.

Efekti za podsticaj imuniteta

Naučnici veruju da zeoliti mogu da aktiviraju velike grupe T-ćelija (ubice limfocita u krvi). U istraživanju na pacijentima koji se leče od imunodeficijencije, dokazano je da uzimanje suplemenata zeolita šest do osam nedelja povećava broj određenih imunih ćelija, poboljšavajući efekat imunog sistema.

Jača imuni sistem

Zeoliti uklanjaju štetne supstance, sprečavaju napade slobodnih radikala i pronalaze i vezuju patogene u krvotoku.

zeolit za jacanje imuniteta

Normalizuje šećer u krvi

Molekuli glukoze imaju blago pozitivno naelektrisanje i kao takvi imaju sposobnost da se vežu sa negativno naelektrisanim zeolit česticama. Kroz ovaj pasivni mehanizam, zeoliti mogu pomoći da se eliminiše višak glukoze i, kao rezultat, mogu pomoći da se reguliše šećer u krvi.

Izoštrava mentalne sposobnosti

Zeoliti mogu da zaštite krvne sudove i tkiva u mozgu tako što eliminišu slobodne radikale iz organizma.

Štiti kardiovaskularni sistem

Pošto slobodni radikali putuju kroz krv, oni stvaraju uslove za nastanak srčanih, vaskularnih, cerebrovaskularnih bolesti i infarkta. Zeoliti mogu pomoći da se uklone slobodni radikali, zajedno sa spoljnim toksinima, i da se na taj način spreči ili zaustavi dalja šteta.

Štiti membrane

Zeoliti, zajedno sa antioksidantima, štite membrane vitalnih ćelija od degradacije i slabljenja uzrokovanih efektima toksičnih supstanci.

Hvata i eliminiše toksine

Šupljine zeolita su negativno naelektrisana jedinjenja koja privlače toksine i druge štetne supstance kao što su slobodni radikali sa ciljem da ih eliminišu. Eliminisanje ovih toksina omogućava ćelijama da ostanu funkcionalne  i obnavlja ih kada su oštećene.

Pomaže da se eliminišu teški metali

Teški metali iz zagađene okoline mogu da se nagomilaju u našim organima i tkivima. Najopasniji metali su olovo, živa, kadmijum i arsenik. Oni podstiču sposobnost jetre da metaboliše jedinjenja za upotrebu u telu i da eliminiše toksična jedinjenja. Zeoliti mogu da privuku ova jedinjenja i da ih eliminišu iz tela.

Adaptogena svojstva

Adaptogen je nešto što reaguje sa drugim jedinjenjima i tako pomaže telu da se adaptira ili normalizuje u svom sadašnjem zdravstvenom stanju. Organizam koristi zeolite na različite načine – oni se prilagođavaju potrebama tela i deluju kao antioksidant, čistač krvi, mineral za jačanje ćelja i za otklanjanje toksina.

Zeolit u prahu – gde ga kupiti i koja je cena?

Zeolit u prahu ćete moći da nabavite u našoj prodavnici zdravih proizvoda čim je otvorimo. Prijavite se na email listu ispod teksta i obavestićemo vas čim se krene sa prodajom da bi stekli mogućnost na velike popuste i najpovoljniju cenu.

Sponzorisano:

Loading...