7 neverovatnih načina da smršate brzo tokom zime!

Veća je verovatnoća da ćete se ugojiti u toku zime nego u toku leta. Zima nas čini letargičnim i teško je naći motivaciju za vežbanje i dijetu kada smo ušuškani u toplu odeću čitavog dana. A tu je i problem što je previše hladno za bilo kakvu dužu aktivnost napolju.

Dobra vest je to što postoji pregršt vežbi i dijeta koje nas ne izlažu riziku od promrzlina i koje su vrlo efikasne kada je reč o kontroli unosa kalorija u telo.

7 delotvornih načina za smanjenje telesne težine tokom zime:

1. Probajte sa voćem i povrćem

Dodavanje više voća i povrća ličnoj ishrani je od ključnog značaja ukoliko želite da se otarasite viška kilograma. Bogati su mineralima, vitaminima i vlaknima, a sve ove supstance važne su za proces mršavljenja.

Takođe daju osećaj zadovoljstva, što umanjuje potrebu za unosom prekomerne količine kalorija. Ako je teško naći sveže voće i povrće zimi, možete probati i zaleđene varijante. Voća i povrća obično se lede dok su još sveža, što znači da su izuzetno bogata hranljivim materijama. Lako je naći razne vrste voća i povrća, jer i skoro svaki supermarket ima, te se ne morate bojati nestašice tokom zime.

2. Pijte više čaja

Crni, zeleni i drugi biljni čajevi još su ukusniji i prijatniji u toku zime. Dobri su jer greju telo, pružaju osećaj komfornosti i ne sadrže mnogo kalorija. Pomažu u borbi sa dehidracijom, što indirektno drži i glad na distanci.

3. Koristite svoj mobilni telefon

Držite dnevnik o hrani ili instalirajte aplikacije o zdravoj hrani na svom telefonu. Najbolji način da imate uvid u sopstveni unos kalorija je da vodite dnevnik o hrani koju konzumirate. To će vam pomoći da kontrolišete svoj unos kalorija, pa ćete se lakše pobrinuti da ne prekoračite svoj cilj maksimalnog dnevnog unosa kalorija.

Mnogi ljubitelji fitnesa vode slične dnevnike kako bi što bolje vodili računa o svojim proporcijama. Postoje brojne aplikacije koje vam u ovome mogu pomoći.

4. Jedite više supe

Supa spada u ona klasična zimska jela koja ne samo da su ukusna, već i štite telo od hladnoće. Supe uglavnom imaju nizak broj kalorija, a bogate su zdravim hranljivim materijama koje se mogu naći u povrću.

Međutim, treba izbegavati konzumiranje krem supa, jer one imaju znatno veći broj kalorija i masti. Tokom zime, pojedite tanjir supe pre ručka i večere – to će vam pomoći da izbegnete prekomerni unos kalorija.

kako smrsati brzo

5. Više spavajte

Manjak sna dovodi do povećanog lučenja određenih hormona koji su povezani sa osećajem gladi. Ovi hormoni povećavaju žudnju za hranom i teraju telo da unese masnu hranu kao način brzog snabdevanja energijom. Postarajte se da svakog dana imate 7 do 8 sati sna kako biste bili odmorni i bili sposobni da donosite zdrave odluke kada je u pitanju hrana.

6. Zavolite ovsenu kašu

Ovsena kaša (posebno neprerađena) je jako zdrava hrana. Istraživanja su pokazala da redovno konzumiranje ovsene kaše pomaže u regulaciji krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi. Ovas je vrlo bogat vlaknima i proteinima. Kada se pojede za doručak, ovsena kaša pruža osećaj zadovoljstva koji traje tokom čitavog dana, a takođe održava energiju na viskom nivou.

7. Pijte više vode

Dehidracija je moguća i zimi. Za razliku od leti, zimi je teško uočiti znake koji ukazuju na nedostatak vode u organizmu. Ugrejan vazduh iz grejalica i klima može biti jako suv i može vrlo lako izazvati dehidraciju.

Preporučljivo je zimi piti 7-8 čaša vode dnevno. Žeđ može biti nekad maskirana i u vidu gladi, terajući nas da jedemo više čak i onda kada je sve što nam je potrebno malo vode. Probajte da pijete i nezaslađen čaj ako želite da povećate količinu tečnosti unete u telo.

I tako se ostaje zdrav i gubi višak kilograma zimi! To, složićete se, uopšte nije teško. Ovi jednostavni trikovi osiguraće da ne zapostavite svoje telo tokom hladnih zimskih meseci! Isprobajte ih odmah ove zime!

Sponzorisano:

Loading...