Airol krema za bubuljice

Airol krema sadrži retinoičnu (retinolnu) kiselinu, koja predstavlja derivat vitamina A. Retinoična kiselina je veoma agresivan sastojak u borbi protiv akni, pa zato se nalazi u lekovima koje prepisuje lekar.

Međutim sve sto počinje sa ”retin” ne znači i da je isti sastojak. Retinol je, takođe, derivat vitamina A, Predstavlja dosta blaži oblik od retinoične kiseline i često se može naći u proivodima koji se mogu kupiti bez recepta. Retinoidi je zajednički naziv za sve derivate vitamna A koji neguju kožu.

Airol krema je lek, nije kozmetički proizvod. Veoma je jaka, deluje tako što omekšava mitisere i komedone i oni lakše izlaze na površinu kože. 

Airol krema za bubuljice

Airol krema – upotreba

Veoma je važno da koristite ovu kremu po savetima dermatologa. Redovna upotreba je najmanje 6 meseci do godinu dana, a rezultati su primetni tek posle 6 do 10 nedelja. Kako je krema veoma agresivna i izbacuje nečistoće, dolazi do određenih nuspojava i zato su potrebne redovne kontrole i konsultacije sa dermatologom.

Airol je grčka marka, teško se nabavlja u Srbiji, ali uvek je dobro rešenje da ga kupite na letovanju, a postoji mogućnost i da kupite kremu koja se pravi u apotekama sa istim sastojcima, samo je bitno da vam dermatolog prepiše koliki procent tretinoina je potreban.

U toku upotrebe Airola bitno je da niste podvrgnuti kozmetičkim tretmanima, solarijumima, niti bilo čemu što može iziritirati kožu. Ne sme se izlaziti na sunce dok vam je krema na licu, zato se preporučuje da se koristi pred spavanje. Takođe, ako ste trudne, dojite ili planirate trudnoću u naredne dve godine, nemojte započinjati ovaj tretman. Ukoliko zatrudnite, odmah prekinite sa tretmanom.

Uveče dobro očistite lice i osušite. Pošto ne treba biti vlage na koži lica najbolje je da se krema koristi pola sata posle čišćenja. Kremu je potrebo koristiti u maloj količini, za jedno korišćenje koristi se količina kao zrno graška. Izbegavajte predeo oko očiju. Takođe, kako bi privikli kožu, prvih deset dana stavljati svako drugo veče.

Nakon sat vremena (ili malo duže) od nanošenja, naneti dobru hidratantnu kremu i to onu koja ne sadrži bilo kakve kiseline u svom sastavu. Ujutru je neophodno da dobro operete lice, najbolje da koristite gel sa sitnim zrncima kako bi se izvršio piling. Nakon toga namažite hidratantnu kremu ili pantenol pošto smanjuje iritacije na koži. Vitamin C će isto poboljšati učinak tretmana. Hidratantnu kremu ili pantenol možete mazati više puta u toku dana, naročito kad se javi potreba. Ukoliko treba da izađete napolje obvezno stavite kremu sa visokim zaštitnim faktorom i najbolje bi bilo da ne izlazite na sunce bar dva sata po skidanju Airola.

Budite svesni da ćete verovatno na početku tretmana imati određene neželjene reakcije. Dehidratacija kože i perutanje su najčešće nuspojave. Zato je potrebno da hidrirate kožu više puta na dan kako vam se koža ne bi sušila, a u nekim slučajevima vodi i do blagog ”pucanja” kože.

Osetljivost i crvenilo su isto česte neželjene reakcije. Crvenilo se naročito javlja ako ne zaštitimo dovoljno kožu pri izlasku na sunce ili ako boravimo duže vremena na suncu.

Ukoliko se ove nuspojave ne povuku posle par nedelja korišćenja, posavetujte se sa dermatologom. A ako su veoma neprijatne i bolne, odmah prekinuti sa terapijom.

Sponzorisano:

Loading...