Aktivni ugalj za zdrav život, lepe zube i čisto lice

Čudotvorna dejstva aktivnog uglja poznata su hiljadama godina unazad. Ovaj čarobni prah se od davnina koristi u medicinske svrhe. Brojne drevne kulture su ga koristile kao suplement koji uspešno čisti organizam od različitih toksina, pa je zato veoma delotvoran u odbrani od bakterijskih infekcija, parazita i svih otrova kojima ljudsko zdravlje može biti ugroženo. Danas se, osim u svrhu čišćenja organizma, aktivni ugalj koristi i u kozmetičkim i estetskim tretmanima, a najpoznatija je njegova primena za izbeljivanje zuba i negu kože lica.

Može se kupiti u svakoj apoteci, a najčešće se prodaje u obliku kapsula ili granula.

Šta je aktivni ugalj i kako deluje? 

Da ne bi došlo do zabune, pod pojmom aktivnog uglja se ne misli na ugalj koji nastaje kao ostatak  paljenja vatre, već na posebnu vrsta uglja, bez mirisa i ukusa, potpuno medicinski bezbednu za primenu i konzumaciju.

Aktivni ugalj za zdrav život, lepe zube i čisto lice

Aktivni ugalj je supstavnca koja nastaje od kore kokosovog oraha ili bambusa, pri zagrevanju na visokim temperaturama. Na taj način se menja njihova struktura i dobija posebna upijajuća svojstva.     Suplement koji a taj način dobijamo upravo je aktivni ugalj. Običan i aktivni ugalj deluju gotovo identično, ali aktivni ugalj se proizvodi isključivo u medicinske svrhe. Zahvaljujući svom neverovatnom upijajućem svojstvu, on funkcioniše tako što lako vezuje za sebe širok spektar toksičnih materija organskog i neogranskog porekla. Na taj način ne može doći do oštećenja unutrašnjih organa, a aktivni ugalj se izlučuje kroz stolicu, zajedno sa otrovnim materijama.

Aktivni ugalj za zdrav organizam 

Aktivni ugalj efikasno može rešiti urgentna zdravstvena stanja i pomoći u regulisanju neugodnih simptoma, i zdravstvenih problema.

Aktivni ugalj protiv trovanja – Ovo je najčešća upotreba aktivnog uglja. Zahvaljujući njegovoj neverovatnoj sposobnosti upijanja i vezivanja štetnih materija, aktivni ugalj se smatra jednom od najboljih metoda u slučajevima trovanja organizma. Osim što ih vezuje, on čak podstiče njihovo izbacivanje, čak i u slučaju kada ih je organizam već absorbovao.

Izuzetnu efikasnost pokazuje u slučajevima trovanja lekovima, pesticidima, živom, olovom i drugim opasnim hemijskim elementima. Važno je napomenuti da aktivni ugalj ne deluje kod trovanja alkoholom, cijanidom, metalima poput gvožđa i litijuma, kao i određenih kiselina.

U slučaju trovanja je potrebno jednostavno progutati aktivni ugalj, najčešće dostupan u kapsulama, ali obavezno konsultovati lekara, s obzirom da je teško proceniti unetu količinu otrova u organizmu. Aktivni ugalj deluje poput sunđera, te, kada se doslovno natopi, prestaje i da deluje.

Aktivni ugalj umanjuje gasove – Pokazalo se da ovaj suplement vrlo blagotvorno deluje na smirivanje stomaka i neugodnih gasova, koji nastaju kao posledica namirnica koje nadimaju. Može da umanji i mučninu i povoljno utiče na nervozu stomaka. Ne bi trebalo koristiti veće količine, već konzumrati aktivni ugalj samo po potrebi.

Aktivni ugalj za detoksikaciju – Njegova efikasnost u čišćenju organizma u slučajevima trovanja, čini ovaj suplement i odličnim tretman za detoksikaciju organizma od otrova koji se duže vreme talože. Ukoliko odlučite da koristite aktivni ugalj kako biste pročistili organizam, važno je da pronađete pravu dozu u skladu sa svojom težinom i životnim navikama. U slučaju da uzmete preveliku dozu, on može izazvati zatvor, a ukoliko je doza preniska, dejstvo će potpuno izostati. Detoksikacija obično traje oko dve nedelje, a vrlo je važno unositi veće količine vode, kako ne bi došlo do zatvora i nadimanja.

Aktivni ugalj u službi lepote 

Pored izuzetih svojstava koji ga čine prvostepenim detoksikantom, aktivni ugalj takođe veoma povoljno deluje na esteske probleme poput nečistoća i bubuljica na licu, a poznato je i da na neinvazivan i prirodan način izbeljuje zube.

Aktivni ugalj za bele zube – Možda zvuči pomalo neobično da ovaj prah crne boje može učiniti zube biserno belim, ali upravo je to slučaj. Brojni zadovoljni korisnici govore u prilog ovom prirodnom tretmanu za lepe zube. Sve što je potrebno jeste da pospete malo praha na pastu kojom perete zube. Najčešće se preporučuje da se ovakav tretman primenjuje jednom do dva puta u toku nedelje. U  početku se može desiti da primetite crne fleke koje se zadržavaju na zubima, ali one vrlo brzo nestaju, dok zubi postaju blistavo beli.

U tretmanu izbeljivanja zuba aktivnim uglej se savetuje oprez kao i u bilo kom drugom invanzivnom tretmanu. Posebno vodite računa ukoliko imate osetljive zube i slabu zubnu gleđ. Ne postoji pravilo koliko je zdravo primenjivati aktivni ugalj u izbeljivanju zuba, no svakako treba biti umereno. Ukoliko primetite da zubi postaju osetljiviji, odmah prestanite sa upotrebom.

Aktivni ugalj za blistavu kožu lica – Kao što uspešno otklanja otrove iz organizma, aktivni ugalj na isti način može očistiti lice od neprivlačnih akni i bubuljica. U ovu svrhu je najbolje pripremiti blagotvornu masku za lice. Pomešajte polovinu kapsule aktivnog uglja, jednu kašičicu aloa vera gela, pet kapljica eteričnog ulja čajevca, malo morske soli i jednu supenu kašiku vode. Homogeno umutite ovu mešavinu, nanesite na lice, pustite da se osuši, a potom dobro isperite. Koža će biti glatka, elastična i čista.

Sponzorisano:

Loading...