Bademovo mleko u ishrani i cena

Sigurno ste od vaše bake čuli brojne priče o tome koliko je bademovo mleko korisno, kao što je bio slučaj sa većinom od nas.

Bademovo mleko je veoma bogat, kremast i hranljiv napitak za sve one koji nisu ljubitelji mlečnih proizvoda. Takođe, ovaj ukusni tečni stimulans nudi mnogo zdravstvenih koristi.

10 najvažnijih koristi bademovog mleka:

Nekada je dobro da verujemo starijima. Da, baka je bila u pravu! Hajde da istražimo 10 neverovatnih zdravstvenih koristi ovog super hladnog napitka.

1. Efekat mršavljenja:

Trebalo bi svakoga dana da pijete po jednu šolju bademovog mleka, umesto kremastog mleka koje inače pijete. Bademovo mleko ima 60 kalorija, što predstavlja jasnu pobedu protiv 146 kalorija prisutnih u kremastom mleku. Pređite na bademovo mleko da biste izgubili i kontrolisali telesnu težinu.

2. Koristi za lepotu

Ne, ja još uvek ne mislim da treba bademovo mleko da mažete na lice. Još uvek mislim da treba da ga pijete. Ono sadrži vitamin E u svom najčistijem obliku. Vitamin E je vitamin za lepotu zbog čega se koristi kao aktivni sastojak u većini krema za lepotu. Vitamin E u bademovom mleku poboljšava zdravlje kože iznutra. Tako, na prirodan način dobijate sjajnu, blistavu i svetlu kožu.

3. Koristi protiv starenja

Starenje nije samo problem vezan za bore i suvu kožu. Takođe je praćeno slabim imunitetom i ortopedskim problemima. Bademovo mleko je bogat izvor antioksidanata. Antioksidanti su aktivni repelenti slobodnih radikala. Slobodni radikali su glavni krivci prevremenog starenja. Stoga, zaustavite neprirodno starenje uz pomoć neverovatnih koristi protiv starenja koje nudi bademovo mleko.

4. Antikancerogene koristi:

Antioksidanti su jedini izvori koji kontrolišu stvaranje slobodnih radikala u ljudskom telu. Bademovo mleko obezbeđuje mnoge zdrave antioksidante ljudskom telu. Slobodni radikali ometaju normalan rast ćelija koje vode do raka. Izbacite iz tela ove slobodne radikale i toksine koji uzrokuju rak uz pomoć svežih antioksidanata u bademovom mleku.

5. Koristi za srce:

Bademovo mleko ne sadrži tragove LDL (lošeg holesterola). Takođe povećava dotok kiseonika u telo i tako održava srce zdravim. Konzumiranjem bademovog mleka imaćete manji rizik od razvoja srčanih blokada, visokog srčanog pritiska i drugih kardio bolesti.

zdravstvene prednosti bademovog mleka

6. Jača kosti:

Bademovo mleko je veoma bogato kalcijumom i magnezijumom. Ova dva minerala čine kosti jačim. Na taj način, bademovo mleko je direktan izvor za borbu protiv pogoršanja bolesti kostiju.

7. Održava nivo šećera u krvi

Bademovo mleko ne sadrži laktozu – voćni šećer čino bademovo mleko sjajnom opcijom bez šećera za ljude koji pate od dijabetesa. Takođe smanjuje rizik od dijabetesa kod zdravih ljudi. To je zato što sadrži veoma male tragove ugljenih hidrata.

8. Poboljšava varenje i ubrzava metabolizam:

Bademovo mleko sadrži tragove vlakana. Vlakna su poznata po svojim koristima za poboljšanje varenja. Na taj način, bademovo mleko olakšava problem lošeg varenja. Pojačana probava izbacuje neželjene i nezdrave toksine iz ljudskog tela. Ovo dodatno ubrzava metabolizam.

9. Povećava fizičku spremnost:

Bademovo mleko je bogato proteinima za izgradnju mišića. Proteini poboljšavaju zdravlje mišića tako što obnavljaju oštećene ligamente i tkiva. Zbog toga je bademovo mleko veoma korisno i hranljivo piće za atletičare. Poboljšano zdravlje mišića smanjuje telesni umor. Na taj način, bademovo mleko povećava fizičku spremnost u ljudskom telu.

10. Povećava mentalnu budnost:

Bademovo mleko je bogato kalijumom. Kalijum je jedan od minerala koji stvaraju elektrolite u ljudskom telu. Ovi elektroliti jačaju memoriju. Na taj način, bademovo mleko je prirodan način da izoštrite memoriju.

Postoji mnogo zdravstvenih koristi bademovog mleka, pored 10 glavnih koje su ovde spomenute. Bademovo mleko takođe može biti korisno za vašu kosu i nokte, zato što ih čini sjajnim, jakim i blistavim.

Recept:

Za pripremu domaćeg bademovog mleka biće vam potrebno: oko 230 grama sirovog badema, oko 1 litar vode, pola kašičice extrakta od vanile i po želji malo šećera, a možete i bez njega.

Bademe ostavite da prenoće u vodi, a zatim ih ujutru sameljete sa vodom, dodate vanilu i blendijete dok smeša ne postane ujednačena.

Bademovo mleko u prahu gde kupiti i cena

Ovo sjajno mleko ćete moći uskoro da nabavite u našoj prodavnici zdrave hrane a cena će biti jako povoljna. Prijavite se na našu e-mail listu ispod ovog teksta da dobijete specijalan popust kada se nadje u prodaji.

Sponzorisano:

Loading...