Breskva – zdravo voće

Koliko ste puta čuli ili pročitali da je voće dobro za vaše zdravlje? Da li znate zašto je to tako?

Prema istraživanjima, najbolje je jesti 3 do 4 voćke dnevno da biste bili zdravi. Pošto je breskva voće, mora da bude zdrava!

Pa koje blagodeti pruža breskva? Brojne! Pošto ih ima previše da bi sve stale ovde, navešćemo 10 najvažnijih.

1.Ispire toksine:

Sve više ljudi se žali na visok nivo toksina zbog zagađenja. Zahvaljujući visokom nivou vlakana, breskve pospešuju proces uklanjanja toksina iz pojedinih organa kao što su bubrezi, debelo crevo, jetra ili želudac. Redovnim konzumiranjem bresaka umanjujete rizik od raka debelog creva na duge staze. Breskve sadrže i visok nivo kalijuma koji sprečava pojavu čira i bolesti bubrega.

Zbog ovoga je breskva jedna od najtraženijih voćki u današnje vreme.

2. Za mršavljenje:

Breskve suzbijaju napade gladi tokom dana, što dovodi do lakšeg procesa mršavljenja. Zbog toga ako želite da izgubite koji kilogram, uvrstite breskve u ishranu. Breskva sadrži prirodne šećere. Kome još trebaju veštački šećeri koji podižu nivo insulina u krvi i izazivaju gojenje?

3. Za zdravlje očiju:

Breskve sadrže beta karoten koji čuva zdravlje očiju jer poboljšava cirkulaciju u organizmu. Jedite po jednu svežu breskvu dnevno i recite zbogom naočarima!

4. Borba protiv starenja:

Vitamin C je jedan od najvažnijih nutrijenata koji održavaju kožu sjajnom i mladolikom. Breskve ga sadrže u izobilju, zbog čega će vam pomoći da sačuvate zdravlje bez mnogo napora. Breskve redukuju bore i fine linije.

5. Hrane organizam:

Breskve sadrže optimalne nivoe svih nutrijenata bitnih za organizam poput vitamina A, C, E i K, zatim folne kiseline, ugljenih hidrata, gvožđa, kalcijuma i kalijuma. Ovi minerali zadovoljavaju sve potrebe organizma.

zdravstvene prednosti breskvi

6. Sprečava i smanjuje opadanje kose:

Da li ste ikada pomislili da su breskve dobre za kosu? Ovo hranljivo voće ublažava opadanje kose i smanjuje rizik od seboreičnog dermatitisa. Zato koristite ovo lepo voće za lepu kosu.

7. Afrodizijak:

Ako želite da poboljšate seksualni život, jedite breskve! Fitonutrijenti i antioksidansi u njima poboljšavaju dotok krvi do polnih organa, što za rezultat ima povećanje libida. Breskve su savršene za savršen seksualni život!

8. Sedativno dejstvo:

Potopite cvetove breskve u vodu, skuvajte ih, procedite, dodajte malo meda i popijte. Ovaj napitak je odličan za miran san. Ako ga redovno pijete, možete reći zbogom nesanici.

9. Prevencija raka i bolesti srca:

Breskve sadrže lutein i likopen, dva enzima koji se uspešno bore protiv ozbiljnih bolesti kao što su rak i bolesti srca. Ovi enzimi takođe sprečavaju makularnu degeneraciju.

10. Smanjenje stresa:

Breskve se vrlo uspešno bore protiv stresa. U Mađarskoj ih zovu „voćem mira“ jer smiruju nerve i opuštaju.

Ovo su samo neke od mnogobrojnih blagodeti breskvi. Odlične su za vas, zato treba da ih jedete što više i uživate u njihovim benefitima.

Sponzorisano:

Loading...