Bronhoklir sirup za iskašljavanje

Osim što predstavlja zdravstveni problem koji treba na vreme lečiti da ne bi došlo do komplikacija, kašalj takođe može da ometa obavljanje svakodnevnih aktivnosti i miran san. Kašalj može da traje i po nekoliko nedelja i da potpuno iscrpi organizam. Danas postoje razni lekovi i prirodni preparati koji se mogu koristiti za lečenje kašlja, u zavisnosti od toga o kom tipu kašlja je reč. Bronhoklir je biljni sirup koji pomaže u iskašljavanju, a koji proizvodi Pharmanova.

Ovaj sirup olakšava sve tegobe koje su vezane za kašalj i za bronhitis i istovremeno jača imuni sistem organizma. Postoje četiri vrste Bronhoklir sirupa za iskašljavanje, a to su Bronhoklir za produktivni kašalj, za suvi kašalj, za pušački kašalj i takozvani sirup ,,Moć bršljana“.

U nastavku možete saznati nešto više o dejstvu i načinu upotrebe ovih sirupa, od kojih svaki može da pomogne kod iskašljavanja.

Bronhoklir sirup za iskašljavanje

Dejstvo sirupa

Najpopularniji i najčešće korišćeni Bronhoklir sirup jeste sirup koji olakšava iskašljavanje kod produktivnog kašlja. Ovaj sirup sadrži ekstrakte jagorčevine, meda, propolisa, timijana i ehinaceje. Ekstrakti timijana i jagorčevine su česti sastojci raznih preparata za kašalj. Oni pojačavaju sekreciju bronhijalnih žlezda, pa tako dolazi do povećane pokretljivosti sluzi u disajnim putevima.

Inače, ovi ekstrakti olakšavaju iskašljavanje. Ekstrakt timijana ima i antiseptičko dejstvo i opušta muskulaturu disajnih puteva. Zahvaljujući medu, propolisu i ehinaceji, ovaj sirup deluje i na imuni sistem i pomaže u njegovom jačanju.

Takođe, pomaže i u lečenju upala ždrela i grla. Osim toga, propolis je efikasan i borbi protiv virusa, bakterija i gljivica i povećava proizvodnju antitela. Već nakon nekoliko dana upotrebe ovog sirupa naš organizam će postati otporniji na spoljašnje uticaje, a iskašljavanje će biti mnogo lakše. Pored sirupa za produktivni kašalj, koji je najbolji za iskašljavanje, pomenućemo i ostale vrste Bronhoklir sirupa.

Bronhoklir sirup koji olakšava iskašljavanje kod suvog i nadražajnog kašlja sastoji se od korena belog sleza i ekstrakta kamilice. Ovi sastojci se tradicionalno koriste za zdravlje disajnih puteva i za olakšavanje tegoba usled suvog kašlja.

Postoji i treća vrsta Bronhoklir sirupa za kašalj, a to je sirup namenjen pušačima koji imaju problema sa kašljem. Ovaj sirup sadrži ekstrakte timijana, jagorčevine, meda, ehinaceje, ulja mente i eukaliptusa. Svi ovi sastojci u kombinaciji održavaju zdravlje disajnih puteva i znatno olakšavaju iskašljavanje. Osim toga, zahvaljujući vitaminima A, C i E, koji se nalaze u ovom sirupu, istovremeno se jača vaš imuni sistem i regeneriše se sluznica disajnih puteva.

Četvrta vrsta Bronhoklir sirupa jeste ,,Moć bršljana“. Ovaj sirup je namenjen svim tipovima kašlja. Zahvaljujući svojim lekovitim sastojcima, ovaj sirup umiruje upale disajnih puteva, razbija sluz, smanjuje nadražaj na kašalj i u velikoj meri olakšava iskašljavanje.

Način upotrebe sirupa

Bronhoklir sirup je namenjen iskašljavanju kod odraslih osoba. Potrebno je 3 puta dnevno uzimati po jednu ili dve kašike ovog sirupa, a pre svake upotrebe sirup treba dobro promućkati.

Preporučuje se da ovaj sirup uzimate najmanje nedelju dana. Ukoliko se simptomi povuku i ranije, treba nastaviti uzimanje sirupa još 2-3 dana.

Napomene i mere opreza

Osobe koje su osetljive na neki od sastojaka ne treba da koriste ovaj sirup. Takođe, Bronhiklir sirup ne bi trebalo da koriste osobe koje boluju od dijabetesa. Što se tiče interakcije ovog sirupa sa ostalim lekovima, nisu zabeleženi nikakvi neželjeni efekti. Trudnice i dojilje ne bi trebalo da koriste ovaj sirup. Svi Bronhoklir sirupi se nalaze u bočicama od po 200 ml, što je sasvim dovoljna količina da se izleči i najuporniji dugotrajan kašalj.

Ovi sirupi se izdaju bez recepta, a možete ih naći u gotovo svakoj apoteci. Cena za bocu od 200ml je obično oko 400-500 dinara, proverite u svojoj apoteci. Kao što je već rečeno Bronhoklir sirupi su namenjeni odraslima, a za lečenje kašlja kod dece Pharmanova je razvila još jednu liniju sirupa za kašalj pod nazivom ,,Lekovito carstvo“.

Sponzorisano:

Loading...