Čaj od maslačka – upotreba kao lek i cena

Mnogi od nas ne mogu bez svoje dnevne šoljice čaja! Čaj je neizostavni deo ishrane i dijete mnogih od nas.

Međutim, dok su čaj ili kofein sastavni delovi naše svakodnevne ishrane i unosa tečnosti, zeleni čaj se konzumira prvenstveno iz zdravstvenih razloga. Danas se u čajeve dodaju mnoge  vrste bilja zbog svojih zdravstvenih prednosti. Jedna od takvih je i maslačak.

Šta je maslačak?

U današnje vreme mnogi ne znaju za brojna blaga koja nam je priroda podarila. Maslačak je jedna od potcenjenih biljaka. U većini slučajeva se tretira kao obična trava, a u stvari je to mali žuti cvet koji raste u našim baštama.

Otkriveno je da je maslačak bogat izvor beta karotena, vitamina C, kalijuma, gvožđa, kalcijuma, cinka, magnezijuma i fosfora. Zbog svega toga je zdrav dodatak zelenom čaju.

Najbitnije zdravstvene prednosti čaja od maslačka:

U nastavku slede 15 razloga zbog kojih bi trebalo da uvrstite čaj od maslačka u svoju dnevnu rutinu:

Problemi s kožom:

Maslačak je bogat vitaminom C, zbog čega je dobar za vaše desni i bori se protiv mnogih bolesti izazvanih nedostatkom ovog vitamina. Leči skorbut, anemiju, depresiju i delimično pomaže u tretiranju nekih problema s kožom i poremećaja krvi.

Poboljšava varenje:

Mali žuti cvet je dobar laksativ, poboljšava varenje, povećava apetit i u isto vreme održava ravnotežu dobrih bakterija u crevima.

Dobar je za jetru:

Redovno konzumiranje čaja od maslačka poboljšava zdravlje jetre i održava ravnotežu elektrolita u organizmu. Efikasno ispire toksine i hidrira organizam.

Pospešuje rad bubrega:

Maslačak zaustavlja rast štetnih bakterija u bubrezima i urinarnom traktu. Takođe je dobar diuretik, zbog čega uklanja otpadne materije i suvišnu so iz organizma.

Bori se protiv raka:

Maslačak takođe zaustavlja širenje kancerogenih ćelija i njihov rast. Posebno su efikasni listovi, budući da su bogati fitonutrijentima i antioksidansima koji se efikasno bore protiv raka.

Održava optimalan nivo šećera u krvi:

Maslačak ima sposobnost da održava zdrave nivoe šećera i insulina u krvi.

Bogat je antioksidansima:

Ova biljka takođe sadrži visok nivo antioksidanata, te stoga smanjuje štetno dejstvo slobodnih radikala u organizmu. Pomaže telu i kožu da duže ostanu mladi.

zdravstvene prednosti caja od maslacka

Smanjuje nivo holesterola u krvi:

Čaj od maslačka takođe drži pod kontrolom nivo holesterola u krvi.

Unapređuje zdravlje žučne kese:

Čaj od maslačka održava zdravlje žučne kese jer smanjuje upale i stimuliše proizvodnju žuči.

Jača imunološki sistem:

Ovaj čaj pojačava imuni odgovor organizma i tera mikrobe i gljivice koje izazivaju infekcije. Jača telo iznutra i čini ga zdravijim.

Bori se protiv upala:

Čaj od maslačka smanjuje upalu bilo gde u organizmu. Maslačak je bogat fitonutrijentima i esencijalnim masnim kiselinama, supstancama koje smanjuju upale, zbog čega takođe ublažava otoke i bolove.

Poboljšava moždane funkcije:

Maslačak je bogat vitaminom K, mineralom koji je važan za pravilno funkcionisanje mozga. Vitamin K pomaže u borbi protiv oštećenja neurona i sprečava pojavu Alchajmerove bolesti.

Zdravija i lepša koža bez akni:

Maslačak sadrži karotenoide, koji su dobri za kožu. Pasta od korena maslačka se efikasno bori protiv gljivičnih i mikrobnih infekcija, kao što su ekcem, ljuspanje kože ili dermatofitoza.

Jača kosti:

Maslačak takođe ima visok sadržaj kalcijuma, koji je vrlo bitan za pravilan rast i razvoj kostiju. Sadrži i vitamin C i leutin, koji smanjuju oštećenja kostiju. Pošto smanjuje upale, čaj od maslačka olakšava tegobe vezane za bol u kolenima i artritis.

Nema više zatvora:

Mnogi od nas pate od zatvora koji se uvek iznova javlja. Čaj od maslačka je savršeno rešenje ovog problema. Naročito je dobar koren, budući da sadrži obilje vlakana, koja pospešuju pražnjenje creva.

Probajte da rešite svoje zdravstvene probleme čajem od maslačka još danas. Međutim, ukoliko dobijete alergijsku reakciju, što pre konsultujte lekara.

Cena i gde kupiti ovaj čaj

Uskoro ćete čaj od maslačka moći dak upite u našoj prodavnici zdravih proizvoda. Ukoliko želite da steknete mogućnost da ga nabavite sa velikim popustom, prijavite se na našu email listu koju možete videti ispod ovog teksta.

Sponzorisano:

Loading...