Čaj za kamen u bubregu – recepti

Kamen u bubregu je zdravstveni problem koji može biti jako bolan i neprijatan, mada mnogo ljudi često i ne zna da ima ovaj problem. Uzrok nastanka kamena u bubregu je povećana koncentracija soli kalcijuma u urinu, najčešće usled konzumiranja previše slane hrane ili usled dugotrajnog korišćenja lekova protiv bolova. Kada se kamen zaglavi u mokraćovodu javljaju se bolni grčevi, znojenje, mučnina, a bolovi prestaju tek kada kamen dospe u bešiku. Međutim, ukoliko se radi o velikom kamenju, ono se mora razbijati, rastvarati ili odstraniti operativnim putem.

Da biste sprečili pojavu kamena u bubregu, preporučuje se da pijete najmanje 2 l tečnosti u toku dana i da promenite način ishrane. Izbegavajte previše slana i začinjena jela i što više se krećite. Ukoliko se kamen u bubregu ipak pojavi, postoje prirodni lekovi i čajevi koji vam mogu biti od velike pomoći.

caj za kamen u bubregu - recepti

Recept 1 (Čaj za izbacivanje kamena u bubregu)

Sitno iseckajte po 25 g korena celera, sladića, peršuna i selena, pa prelijte ovu biljnu mešavinu litrom vode. Poklopite je i pustite da prenoći, a ujutru je prokuvajte. Kada se čaj ohladi pijte ga u toku celog dana umesto vode. Nemojte dodavati šećer niti bilo kakav zaslađivač. Preporučuje se da ovaj čaj pijete tri dana, a onda napravite pauzu jedan dan, pa opet ponovite postupak.

Recept 2 (Čaj za razbijanje kamena u bubregu)

Uzmite 4 kašike listova divlje kruške i 4 kašike žalfije, pa ovu čajnu mešavinu prelijte sa 3l ključale vode. Poklopite čaj i pustite da se ohladi, a onda ga procedite i pijte tokom dana. Dok pijete ovaj čaj nemojte konzumirati nikakve druge napitke. Preporučuje se da ovu čajnu mešavinu pijete nedelju dana, a može se desiti da vam u tom periodu mokraća bude nešto tamnija i penušava.

Recept 3 (Čaj za rastvaranje kamena u bubregu)

Pripremite trešnjine peteljke, dobro ih operite, osušite, pa iseckajte na sitne delove. Iseckane peteljke kuvajte oko dva minuta, a nakon toga procedite čaj i pijte ga umesto vode. Trešnjine peteljke su od davnina poznate po svojim svojstvima za rastvaranje bubrežnog kamenca. Osim toga, ovaj čaj će ublažiti upalu bubrega, poboljšaće mokrenje i pročistiće mokraćne kanale.

Recept 4

Najpre isperite 200 g prosa u toploj vodi pa ga stavite u teglu i prelijte ga vrućom vodom koju ste prethodno prokuvali. Poklopite teglu i ostavite da stoji u toku noći. Ujutru ćete videti da se u tegli pojavila mutna tečnost. Prespite tu tečnost u drugu posudu i pijte je u toku dana. Ovaj čaj možete piti u neograničenim količinama, a svako veče pripremite novu porciju za sutradan. Ponavljajte ovaj postupak 10-15 dana, kako biste pročistili bubrege i uklonili iz njih pesak i kamenje. Proso je od davnina poznat kao prirodni lek za lečenje kamena u bubregu.

Osim navedenih čajeva i čajnih mešavina, za lečenje kamena u bubregu preporučuju se i čajevi od rastavića, kukuruzne svile, uvin čaj, čaj od brezovih pupoljaka i listova, čajevi od koprive i šipka, čaj od korena zečjeg trna, čaj od peršuna, kao i mnogi drugi lekoviti čajevi.

Gde ga kupiti i koja je cena?

Mi uskoro otvaramo internet prodavnicu zdravih proizvoda pa ćete kod nas moći da nabavite i čaj za kamen u bubregu. Prijavite se besplatno na našu email listu i bićete obavešteni kada krene prodaja da dobijete popust.

Sponzorisano:

Loading...