Infekcija i upala uha – simptomi i prirodno lečenje

Zašto se javlja infekcija uha? Infekcije uha su primetni problemi koji nastaju zbog stvaranja bakterija ili virusa u srednjem uhu. Ovo je čest problem kod male dece više nego kod odraslih, jer je osetljiva koža dece podložnija infekcijama.

Neki od uzroka infekcije uha su nakupljanje smole u uhu, fetalni alkoholni sindrom, alergije na hranu, alergije uzrokovane spoljašnjim faktorima, unutrašnje alergije itd.

Ukoliko imate bol u uhu, glavobolju, ako povraćate ili imate problema sa sluhom, visoku temperaturu i dijareju, onda je moguće da imate infekciju uha. Problem sa infekcijom uha može se lečiti jednostavnim domaćim lekovima.

Ulje čajevca

Ulje čajevca poseduje antibakterijska svojstva i njegovo redovno korišćenje može dati dobre rezultate. Uzmite tri kapi ulja čajevca, dve kašike maslinovog ulja, jednu kašiku koloidnog srebra, pomešajte ih i blago zagrejte. Stavite nekoliko kapi toga u uho i brzo ćete osetiti smanjenje bola i infekcije. Probajte ovo dva do tri puta u roku od dva dana kako biste se rešili ušnih poteškoća.

Beli luk

Beli luk sadrži antimikrobna svojstva i svojstva za ublažavanje bola koja pomažu da se rešite problema sa infekcijom uha. Uzmite malo belog luka i kuvajte ga u vodi, dodajte malo soli i napravite pastu tako što ćete to da sameljite. Nanesite dobijenu pastu na krpu i stavite blizu obolelog uha da biste otklonili problem.

Sok od lista manga

Ako vam je potrebno trenutno olakšanje od bola u uhu ili infekcije onda koristite lek od lista manga. Uzmite dva ili tri mango lista i sameljite ih dobro, uzmite sok iz njih i stavite nekoliko kapi u inficirano uho da biste rešili problem. Za savršene rezultate primenite ovo više od dva puta dnevno.

So

Još jedan veoma jednostavan način da se oslobodite infekcije u uhu je da uzmete šolju soli i da je zagrejete 5 minuta i nanesite to na debelu ugrejanu tkaninu, pa je stavite u predeo oko uha. To će vam u trenutku pružiti olakšanje i ovaj postupak možete primenjivati svakoga dana da biste osetili promenu. Umesto soli možete koristiti pirinač, a dobićete iste rezultate.

Crni luk

Najčešći sastojak u mnogim receptima je crni luk. Ne samo da daje ukus hrani, već takođe rešava i problem sa infekcijom uha. Isecite luk i kuvajte ga neko vreme, uzmite sok od luka nakon što se ohladi, pa nanesite dve ili tri kapi ovog soka da izlečite inficirano uho.

Jabukovo sirće

Infekcija uha je uzrokovana pojavom gljivica u uhu. Gljivice se mogu isprati sledećim domaćim lekom. Uzmite malo jabukovog sirćeta i pomešajte ga sa istom količinom vode, umočite vatu u to i stavite je u uho i nagnite glavu na suprotnu stranu da bi ova mešavina ušla u uho.

Sponzorisano:

Loading...