Kakao buter (maslac, puter) za kožu, sunčanje, zdravlje i cena

Možda niste znali koje sve blagodeti ima kakao buter. Ova supstanca hidrira kožu, dobar je za kosu i odličan je izvor antioksidanata. Pored naziva kakao buter, često ćete sresti i kakao puter ili kakao maslac.

Danas se može naći mnogo proizvoda od kakao butera, među kojima su ulje, kreme i losioni koje možete nanositi na bilo koji deo tela. Pročitajte ostatak teksta da saznate koje to koristi nudi kakao buter.

1. Odličan izvor antioksidanata

Kakao buter je veoma bogat antioksidansima koji uništavaju slobodne radikale i štite kožu od pojave znakova starenja i štetnih uticaja iz životne sredine. Kakao buter možete koristiti u obliku losiona, krema ili ulja i čak možete jesti sirov kakao buter, u zavisnosti od vačih preferencija. Međutim, budite oprezni, kakao buter ima visoku kalorijsku vrednost.

2. Vaše usne čini mekim i punim

Ako volite poljupce i želite da omekšate ispucale usne, treba da koristite proizvode od kakao butera. Ponekad vetrovito ili sunčano vreme može isušiti naše usne. Redovno koristite kvalitetne proizvode od kakao butera i usne će vam uvek biti meke.

3. Oporavlja kožu

Da li se još uvek pitate kako da kožu vratite u život? Opšte je poznata činjenica da naše telo ne može optimalno da funkcioniše bez dopamina, triptofana, cinka, omega-6 i omega-9 masnih kiselina. Većina nas vodi vrlo brz i stresan život, što se negativno odražava na kožu.

Kakao maslac spada u supstance koje najbolje snabdevaju kožu hranljivim materijama. Izbegavajte brzu hranu, dovoljno spavajte i redovno koristite kakao buter i ubrzo ćete primetiti poboljšanje stanja.

4. Umiruje osetljivu kožu

Kakao buter je spas za ljude sa osetljivom kožom. Proizvodi od ove supstance štite kožu od toplote i leče bolesti poput ekcema. Krema od kakao butera pomaže vašoj koži da ostane meka.

5. Prijatno brijanje

Kakao buter olakšava brijanje. Možete da pomešate komad kakao butera i losion za brijanje ako želite. S kakao buterom brijanje je prijatnije, a koža je neverovatno meka.

kakao maslac - puter za suncanje i kozu

6. Recite zbogom ožiljcima

Kakao maslac ima isceljujuća svojstva zahvaljujući prisustvu antioksidanata koji leče ožiljke, ogrebotine i strije. Dovoljno je da ga redovno koristite da bi se ubrzao proces regeneracije. Ako imate ožiljke od akni, posekotine i slično, ne paničite. Samo redovno koristite kakao buter i primetićete kako ožiljci postaju manje primetni ili čak nestaju.

7. Blagotvoran za kosu

Da li želite da vam kosa bude poslušnija? Ili možda želite da ojačate oštećenu kosu? Ili da hidrirate suvu kosu? U svemu ovome vam može pomoći kakao buter. Možete ga koristiti i ako vam je kosa zdrava da joj dodate volumen.

8. Kakao buter je odličan za sunčanje

Mnogi ga koriste i za sunčanje jer je zaista sjajan zaštitnik naše kože, prvenstveno zbog vitamina E i jako bitnih antioksidanasa.

Kakao buter nudi brojne blagodeti. Ima regenerativna svojstva i ističe vašu prirodnu lepotu. Uz to, božanstvenog je mirisa. Da li je kakao buter dobar i za vas? Koje su vaše tajne prirodne lepote?

Gde kupiti kakao buter i koja je cena?

Kakao buter ćete uskoro moći da kupite u našoj internet prodavnici zdravih proizvoda a cena će biti jako povoljan. Da biste stekli mogućnost na velike popuste i da budete u toku sa raznim akcijama, prijavite se na našu email listu koju možete videti ispod ovog teksta i bićete obavešteni kada se nadje u prodaji.

Sponzorisano:

Loading...