Kako imati čisto lice

Čisto i glatko lice, trebalo bi da je i u gotovo sto posto slučajeva jeste imperativ svake dame, bez obzira na njene godine.

Onda kada je lice čisto i sva vaša lepota može potpuno doći do izražaja, a samim tim i vaše samopouzdanje postaje veče i stabilnije.

Ipak, postoje periodi u životu kada nije tako jednostavno imati čisto lice i kada suočenost sa različitim oblicima problema na licu, kao što su bubuljice, mitiseri ili akne, predstavlja ozbiljan teret.

Tog tereta, naravno želite da se oslobodite.

Zato, u nastavku ovog izuzetno korisnog teksta, potrudićemo se da vam što više pomognemo u tome da vaše lice održite čistim i lepim.

Kako imati čisto lice

Šta utiče na to da lice ne bude čisto?

Pre nego što se pozabavimo pričom o tome kako doprineti tome da vaše lice bude i ostane čisto, posvetićemo nekoliko reči i faktorima koji utiču na to da lice ne bude čisto.

Dakle, faktori koji utiču na to su uglavnom: neredovna i nepravilna higijena lica, neskidanje ostataka šminke sa lica, boravak u zagađenim sredinama ili kontakt lica sa nečistim površinama, često dodirivanje lica nečistim rukama, izloženost stresu, hormonalni disbalans.

Kako imati čisto lice?

Kako bi ste imali čisto lice, pre svega umivajte se pravilno i redovno. To znači da treba da se umivate svakodnevno i to više puta tokom dana. Obavezno je dva puta i to ujutru i uveče, a poželjno je i umivanje tokom dana. Svaki put kada se umivate, koristite što je više moguće toplu vodu. Pritom, lice prvo pokvasite toplom vodom, kako bi se pore otvorile, a potom na njega dobro utrljajte sredstvo za umivanje i isperite ga takođe što toplijom vodom. Nakon umivanja, sačekajte da se lice prirodno osuši i nemojte koristiti peškir.

Od sredstava za umivanje, najbolje je da koristite “Garnier” – Pure” ili “Neutrogena” – “2 u 1 visibly clear” sredstva za umivanje. Pomenuti ” Neutrogena” 2 u 1 proizvod, možete koristiti i u formi maske, koju je dovoljno da jednom ili dva puta nedeljno stavljate na lice.

Ukoliko vam pri ruci nije nijedno od pomenuta dva sredstva upotrebite glicerinski sapun za umivanje.
Na taj način, oslobodićete svoje pore nagomilane masnoće i ta masnoća se neće pretvoriti u bubuljice, akne ili mitisere, a vaše lice će bi blistavo čisto i lepo.

Nikada nemojte leći da spavate, a da prethodno niste skinuli šminku sa lica. Posebno ostaci pudera, imaju sklonost da uzrokuju pojavu problema na koži.

Vodite računa o tome da jastučnica na kojoj spavate uvek bude čista i od priirodnog materijala.

Jastučnice od veštačkih materijala često uzrokuju pojavu bubuljica na koži.

Ukoliko vam je ipak potrebna dodatna nega kako bi vaše lice bilo i izgledalo čisto, stavljajte na njega obloge od žalfije ili kantariona. Na taj način ćete izlečiti bubuljice i sprečiti pojavu novih.

Izbegavajte stres koji jedan od glanih uzročnika pojave podkožnih bubuljica.

Nemojte jesti masne i prerađene namirnice, već se hranite u što većoj meri prirodno i zdravo.

Masne namirnice pospešuju mašćenje kože i zadržavanje masnoće u porama.

Izaberite kremu koja će odgovarati vašem tipu kože i koja će vam negovati kožu.

Nikada ne dodirujte lice rukama, posebno ako su vam ruke bile u kontaktu sa nečim nečistim, recimo ukoliko ste određeno vreme proveli u gradskom prevozu, dodirivali javne brave, tastere na bankomatu i slično.

Na takvim mestima, nalazi se najveći broj bakterija koje putem ruku možete preneti na lice, a koje uzrokuju pojavu veoma upornih i neželjenih bubuljica.

Nikada nemojte agresivno stiskati i cediti mitisere ili bubuljice, jer na taj način možete doprineti pojavi upale na okolnoj regiji kože ili pojavi proširenih pora, kao i ožiljaka na koži.

Umesto toga, redovnim i gore opisanim načinom sprovođenja higijene, učinite da mitiseri i bubuljice nestanu bez posledica.

Napomena: Danas su sve popularnije razne metode iz oblasti estetske hirurgije, pa možete razmisliti o tretmanima poput: filera za lice ili liftinga lica.

Sponzorisano:

Loading...