Kako izbeliti zube za 1 dan prirodnim putem?

Da li ste znali da vaše zube možete da izbelite prirodnim putem pomoću adekvatnih tretmana od zdrave hrane? Verovatno niste, a još više ćete se iznenaditi ako vam kažemo da sve to možete postići za samo 1 dan. Fenomenalno zar ne?

Ipak, nemojte očekivati da na taj način prirodnim putem i za samo jedan dan se desi čudo sa vašim zubima, ali ipak će se u dobroj meri videti rezultati i efekat izbeljivanja.

U današnje vreme je u trendu da imate blistavo bele zube kao poznate ličnosti sa ekrana i naslovnih strana raznih časopisa. Postoji i sve više metoda izbeljivanja za koje možete platiti velike svote novca a koji vam možda neće doneti željene rezultate, ili oni neće biti trajni. Takodje, ti tretmani mogu i da ošteta zubnu gledj i generalno vaše zube.

Iz tog razloga mi vam savetujemo da prvo probate da pomoću prirodnih tretmana pokušate da izbelite svoje zube pa da vidite kakvi će biti rezultati i da li ćete biti zadovoljni.

Kako-izbeliti-zube-za-1-dan-prirodnim-putem

Kako izbeliti zube prirodnim putem pomoću voća?

1. Tretman jagodama. Većina je možda već čula da su jagode povezane sa efektom izbeljivanja zuba. Sada je vreme i da saznamo na koji način. Potrebno je da izgnječite 2 do 3 jagode, a zatim takve ih nanesete na svoje zube i držite 3 minuta. Nakon toga ih uklonite i isperite svoje zube mlakom vodom. Ovaj tretman možete praktikovati nekoliko puta (2-3) nedeljno i već kroz 3 nedelje bi trebali da vidite pozitivne rezultate.

Zašto je ovaj tretman jagodama tako efikasan? Jagoda u sebi sadrži enzimsku kiselinu, koja je vrlo često sastojak većine pasti za zube i naravno pogadjate njena uloga je upravo izbeljivanje zuba. Pored enizmske kiselina, sadrži i vlakna koja ulaze u sastav zuba i na taj način ih čiste od raznih bakterija koje su se skupile.

2. Tretman citrusnim voćem. Da li ste znali da pored jagode, čak i limun i pomorandža mogu da vam pomognu da izbelite zube na prirodan način? Limun je ovde i najjači izbeljivač zuba. Samo sa njim budite oprezni i nemojte ga često koristiti jer može izazvati smanjenje kalcijuma u zubima i na taj način oštetiti vaše desni.

Tretman limunom možete primenjivati na sledeći način: Možete na zube nanositi njegovu koru ili plod kako god želite. U svakom slučaju za šta god da se odlučite pomešajte smešu limuna sa malo mlake vode i tako nanosite i utrljavajte na zube. Držite to tako do 3 minuta a zatim isperite. Ponavljajte tretman 2 puta nedeljno dok ne vidite razliku i dobre rezultate. Isti princip i tretman je i sa pomorandžom samo što koristite njenu koru ili njen plod umesto limunovog.

3. Tretman bananinom korom. Za razliku od citrusnog voća ovde nam ne pomaže unutrašnjost odnosno plod, već samo kora. Uzmite unutrašnjost bananine kore i natrljajte je na svoje zube. Ostavite da to stoji do 15 minuta a nakon toga isperite zube mlakom vodom. Glavna prednost ovakvog tretmana leži u mineralu magnezijumu koji može da se prboije do srži zuba i da pokrene proces beljenja.

4. Tretman jabukom. I verovatno ćete se sada iznenaditi, jer u slučaju jabuke ne morate je natrljavati na svoje zube kao prethodne voćke koje smo pomenuli već je dovoljno da jabuku jedete. Jabuka sadrži jabučnu kiselinu koja je jedan od glavnih sastojaka velikog broja pasti za zube pa naravno pozitivno utiče na izbeljivanje zuba na prirodan i zdrav način.

Zaključak

Za koju god voćku i tretman da se odlučite, ukoliko budete uporni i 2-3 puta nedeljno primenjivali tretmane, verujemo da ćete videti pozitivne rezultate i da ćete uspeti na prirodan način za jako kratko vreme, često i posle prvog tretmana odnosno za jedan dan videti razliku, a za 3-4 nedelje svakako. Želimo vam mnogo blistavih osmeha u periodu koji dolazi! 🙂

Sponzorisano:

Loading...