Koštice kajsije upotreba kao lek, dnevna doza i saveti

Smatra se da rak nastaje kao posledica hroničnog poremećaja metabolizma do kog dolazi ako u ishrani nedostaje sastojak koji je od suštinskog značaja. To je vitamin B17, koji se još zove i laetril ili amigdalin. Vitamin B17 reguliše metaboličke procese i uspostavlja hemijsku ravnotežu u organizmu.

Ovu supstancu krajem prošlog veka otkrio je američki biohemičar Ernst Krebs pod pretpostavkom da može da uništi ćelije raka. Upravo ovaj vitamin se u velikim količinama nalazi u košticama kajsije, zbog čega su one popularan narodni lek za karcinom, ali i za održavanje vitalnosti celog organizma.

Kostice kajsije upotreba kao lek, dnevna doza i saveti

Kako i koliko treba konzumirati koštice kajsije?

Potrebno je da koštice kajsije sušite na suncu 2-3 dana, a zatim da ih istucate. U košticama kajsije se nalaze mesnata jezgra koja liče na bademe, a isto toliko su i zdrava i ukusna. Ipak, ne treba preterivati sa količinom koštica. Preporučuje se 5-7 koštica kajsije svaki dan, a za obolele od raka se preporučuje da uzimaju 3-5 koštica na svakih sat vremena.

Postoje slatke i gorke koštice kajsije. Gorke koštice kajsije sadrže veće količine vitamina B17 od slatkih koštica i uvek je bolje da se za njih opredelite.

Koštice kajsije mogu se mešati sa mlevenim lanenim semenom jer ono pomaže da organizam bolje apsorbuje vitamin B17.

Iskustva lečenja košticama kajsije

Postoje različita mišljenja kada je u pitanju lek laetril i konzumiranje koštica kajsije u tu svrhu. Mnogi su ovaj lek proglasili opasnim po zdravlje, ali realnost je sasvim drugačija.

Lečenje karcinoma vitaminom B17 se najviše sprovodi u Meksiku i daje veoma dobre rezultate. Zapravo, ova metoda lečenja se bazira na cijanidu koji se nalazi u semenkama kajsije i koji je okružen šećerom, a poznato je da kancerogene ćelije koriste šećer sa cijanidom i tako same sebe uništavaju. U toku ove terapije ne treba koristiti neke druge vrste šećera, a takođe treba izbaciti i krompir iz ishrane.

Istaživanja širom sveta su pokazala da Indijanci nikada ne obolevaju od raka jer se divljač koju konzumiraju hrani voćem koje sadrži vitamin B17. Takođe, neki eskimski narodi konzumiraju sušeno voće bogato vitaminom B17, pa kod njih nema obolelih od karcinoma.

Neželjeni efekti koštica kajsije

Ako konzumiramo preveliku količinu koštica kajsije, može doći do nekih neželjenih efekata, kao što su glavobolja, vrtoglavica i mučnina. Uvek je bolje da počnemo sa manjom količinom, pa da povećavamo postepeno. Takođe, treba voditi računa kada se koštice jedu na prazan stomak. Tada može doći do peckanja u stomaku ili mučnine. Ove koštice je najbolje jesti pre ili posle konzumiranja svežeg voća i povrća.

Jezgra koštica kajsije imaju najčešće gorak ukus i treba ih dobro sažvakati. Na taj način sastojci će brzo da uđu u krvotok i možete odrediti koja količina je dobra za vas. Ove koštice nije dobro da se melju ili da se gutaju cele jer onda se propratni efekti mogu javiti tek kasnije.

Dodavanjem koštica kajsije u svoju ishranu na prirodan način ćete se zaštiti od raka.

Ostale koristi koštica kajsije (ulje od koštica kajsije)

Hladnim ceđenjem koštica kajsije dobija se ulje kajsije, koje se koristi u kozmetičke svrhe za negu kose i kože. Ulje od koštica kajsije sadrži obilje vitamina i esencijalnih masnih kiselina i ima jako antiseptičko i antibakterijsko dejstvo. Koristi se za lečenje infekcija na koži, alergijskih reakcija i upaljenih akni i bubuljica. Pošto se brzo upija, ovo ulje je idealno za masažu i čini kožu svežom i hidriranom. Takođe, ulje koštica kajsije je veoma dobro za kosu, jer jača vlasi i ubrzava rast kose.

Osim što se koristi kao kozmetički preparat, ulje kajsije je takođe poznato po svojim lekovitim svojstvima. Ono služi za lečenje hemoroida, čireva, bolova u ušima i raznih upala.

Gde kupiti koštice kajsije i koja je cena?

Mi uskoro otvaramo prodavnicu zdrave hrane pa ćete moći preko nas da nabavite po najpovoljnijoj ceni. Prijavite se besplatno na našu email listu i javićemo vam čim krene prodaja.

Sponzorisano:

Loading...