Masaža lica protiv bora

Da li ste dobro pročitali? Da, jeste! Zašto biste želeli da imate bore na licu ako već možete da ih uklonite masažom (ili bar deo njih), što će vam pomoći da izgledate mlađe?

U ovom intrigantnom članku postoje četiri koraka i potrebna su vam samo četiri minuta. Ukoliko nemate puno vremena, možete uraditi samo jedan ili dva koraka.

Prvo što treba da uradite je da uklonite šminku sa lica, a zatim da operete ruke. Drugi korak je ulje za lice. Ulja za lice su prepuna hranljivih materija koje su dobre za vašu kožu. Ako je ovo ulje previše skupo za vas, onda se preporučuje korišćenje nekog blažeg ulja. Ulje je neophodno za glatku i sjajnu kožu. Možete koristiti i losione, ali problem je što se oni apsorbuju veoma brzo i ponovno primenjivanje je potrebno mnogo češće nego što je to slučaj sa uljem. Dakle, operite ruke, stavite nekoliko kapi ulja na šake i protrljajte ih; sada ste spremni. U nastavku su četiri koraka:

  1. Dajte sjaj celom licu: stavite palac i kažiprst obe ruke na bradu. Povlačite ih ka čelu. Zatim, stavite prste iznad usana i masirajte ih. Ponovite proces i masirajte lice ka liniji kose. Kada dođete do čela, idite prstima na dole.
  2. Pritisnite obraze: stavite palčeve na obraze blizu nosa, odmah ispod jagodica. Ne plašite se da pritisnete: ,,Treba da pritisnete dovoljno jako da biste stimulisali mišiće ispod kože”, kaže Nikola Džos, poznati stručnjak za negu lica. Polako prelazite palčevima ka čelu. Ponovite.
  3. Učinite oči otvorenijim: stavite kažiprste ispod obrva, sa obe strane nosa. Čvrsto pritisnite dok ih polako povlačite ka čelu, prateći luk čeone kosti. Ponovite nekoliko puta.
  4. Učvrstite vilicu: stavite palac i kažiprst obe ruke ispod brade, odmah iza vilice. Polako ih pomerajte duž vilice i vucite gore ka ušima. Vratite prste u prvobitnu poziciju i ponovite.

Ovi masažni pokreti su odlični za pokretanje cirkulacije u licu. Povećani protok krvi donosi više kiseonika u lice i otklanja otpadne materije koje su se nagomilale u mišićnim tkivima. Takođe, ovo daje vašem licu zdrav sjaj i odličan osećaj. Uživajte!

Pored ovih saveta, možete pogledati i jedan jako dobar video i videti kako možete izvoditi masažu lica:

Pored ove masaže, uvek naravno imate i opciju tretmana iz oblasti estetske i plastične hirurgije kako bi rešili svoj problem bora. Botoks je jedna od popularnih metoda, a takodje tu su i fileri za lice.

Sponzorisano:

Loading...