Masažom do zdravlja

Masaža je holistička terapija koja ima dubok uticaj na telo i na um. Inija se vodi kao zemlja u kojoj su zabeleženi prva praktikovanja masaže još 3000 godina pne. Međutim, najuticajniji pisani podaci o blagotvornom uticaju masaže vode poreklo iz Kine i Egipta.

Pritiskanjem brojnih propioreceptora koji se nalaze u mišićimadolazi do blagotvornog dejstva na procese koji se u mišićima odigravaju. Pod uticajem masaže povećava se prijem energetskih materija i ubrzava se eliminacija produkata sagorevanja. Mišićni zamor koji nastaje kao posledica fizičkog naprezanja, nakon kratkotrajne masaže nestaje kao rukom odnešen i ponovo se uspostavlja sposobnost mišića.

Osim toga pomoću masaže mžete smanjiti napetost mišića, poboljšati cirkulaciju krvi, povećati mobilnost i opseg pokreta zgloboa, blagotvorno utiče na nervni sistem, poboljšava stanje tj. ishranjenost i elastičnost kože, poboljšava se pobava, otklanaj ili olakšava akutne i hronične bolove, utiče da pravilan rad unutrašnjih organa itd.

masazom-do-zdravlja

Antistres masaža

Iako bol nije ni malo prijatna stvar, za njega kažu da je naš prijatelj jer nam signalizira da nešto nije u redu. Stres na poslu, sedenje za računarom u nepravilnom položaju, zatim buka itd. samo su neke od svakodnevnih pojava koje mogu biti okidač za razne bolesti modernog čoveka.

Antistres masaža predstavlja jednu od najtraženijih masaža u SPA centrima. Ova masaža predstavlja kombinaciju više tehnika, koje u kombinaciji sa antistres masažnim uljima deluju preventivno na eliminaciju napetosti, stresa i poboljšava protok krvi.

Terapeut slabijim ili jačim pritiscima na bolno mesto uspostavlja ravnotežu u organizmu. Ova masaža se izvodi kao masaža celog tela ili kao parcijalna masaža.

Ayurveda masaža

Zamorenost tela i uma dešava se usled užurbanosti da na vreme završimo svakodnevne obaveze. Na ovaj način se remeti energetski balans u čitavom organizmu. Obzirom da organizam može da funkcioniše samo i ukoliko su sve njegove komponente u harmoniji jasno je da morate voditi računa da vaše telo i duh funkcionišu u sinergiji. Ayurveda masaža podstiče obnavljanje energije u celom organizmu.

Ova masaža je deo indijske tradicionalne medicine i smatra se da je stara preko 4000 godina. Ayurvdske masaže ciljano deluju na određene marma tačke u kojima se kreće energija. Da bi se postigao balans ta mesta se specifičnim pokretima masiraju uz primenu lekovitih ajurvedskih ulja. Za svakog čoveka se koriste posebna ulja prema tipu kojem pripada.

Masaža vulkanskim kamenjem

Nagomilani svakodnevni stres može jednostavno da nestane pod blagotvornim uticajem vulkanskog kamenja. Snaga vulkanskog kamenja je ljudima poznata od davnina.

Vulkansko kamenje sadrži elektromagnetna svojstva koja u dodiru sa telom daju veoma iseljujući efekat, odnosno veoma dobro rehabilituju bolna i ukočena mesta. Masaža vulkanskim kamenjem je odlična za sve one željne opuštanja. U današnje vreme kada je stres sve prisutniji u našim životima ova masaža je naročito atraktivna, posebno za radno aktivnu populaciju.

Tretman se izvodi tako što terapeut poređa po telu na određene tačke vulkansko kamenje prethodno zagrejano u toploj vodi. Na ovaj način se postiže duboka mišićna relaksacija, a telo se opušta i regeneriše.

Sponzorisano:

Loading...