Med i djumbir – lekovita svojstva: protiv raka, za imunitet, mršavljenje i zdravlje

Kada ste poslednji put uzeli med? Možda juče, zar ne? Naravno, ko još ne voli med! A kada ste poslednji put uzeli đumbir? Verovatno ga niste probali 100 godina!

Međutim, đumbir, kao i med, ima odlična svojstva koja doprinose dobrom zdravlju. Svima se verovatno čini da su đumbir sa svojim oštrim mirisom i med sa svojim slatkim ukusom dve potpune suprotnosti.

Ali šta ako ih pomešate? Med i đumbir kada se kombinuju mogu da leče mnoge bolesti. Pojedinačno i med i đumbir poseduju veoma mnogo zdravstvenih prednosti, pa pomislite koliko vam tek onda mogu koristiti kada ih uzimate zajedno!

Dakle, na koje načine med i đumbir mogu da nam donesu koristi? Nastavite sa čitanjem da biste saznali!

Đumbir i med predstavljaju ukusnu i zdravu mešavinu. Ovde ćemo diskutovati o njihovih 10 najvažnijih prednosti.

Ublažavaju bolove u grlu:

Med i đumbir predstavljaju veoma moćan lek za iritaciju grla, suvi kašalj i curenje nosa. Možete spremiti mešavinu tako što ćete zagrejati 1 šolju meda i jednu kašiku iseckanog korena đumbira. Uzmite to kao sirup ili dodajte u čaj i spremni ste da se borite sa problemima u grlu.

Pomažu da se spreči rak:

Đumbir i med, kada se koriste zajedno, poseduju jaka hemopreventivna jedinjenja i proizvode antioksidantne enzime. Na taj način, pomažu da se kontrolišu simptomi vezani za hemoterapiju i da se smanje šanse za dobijanje raka.

Smanjuju astmu:

Kada se mešaju sa crnim biberom, đumbir i med postaju antiupalni lek koji pomaže da se kontroliše astma. Imaju umirujuća svojstva, ublažavaju napetost i opuštaju pluća tako što omogućavaju protok kiseonika.

Pomažu kod lošeg varenja:

Đumbir ima jaka digestivna svojstva. Njegova antioksidantna svojstva u kombinaciji sa medom pomažu kod varenja. Đumbir takođe poboljšava imunitet. Ako uzimate jednu kašičicu mešavine đumbira i meda svaki dan, više uopšte nećete imati problema sa varenjem. Ova mešavina ima bogat sadržaj proteina i olakšava bolje kretanje creva.

lekovita svojstva djumbira i meda

Korisni u trudnoći:

Tokom trudnoće, uobičajeno je da imate jutarnje mučnine ili vrtoglavice. Đumbir može da smanji ove simptome. Sa slatkim i umirujućim ukusom meda, đumbir sprečava povraćanje i mučninu uzrokovanu ovim stanjem. Možete uzeti jednu kašičicu sirupa od đumbira i meda da biste izbegli jutarnje mučnine.

Dobri za decu:

Blagotvorna svojstva meda i đumbira za varenje su poznata već dugo vremena. To je tradicionalni lek u mnogim delovima sveta i koristi se za lečenje bola i iritacije u stomaku kod dece, zahvaljujući svojim umirujućim efektima na creva i crevne mišiće. Ako vaše dete pati od jake prehlade ili kašlja, ova mešavina je takođe veoma korisna jer smanjuje nosna začepljenja.

Korisni posle hemoterapije:

Oni koji su prošli kroz tretman hemoterapije takođe mogu imati koristi od terapeutskih svojstava đumbira i meda. Posle ovog tretmana, ljudi pate od povraćanja i mučnine uzrokovanih komponentama koje se koriste u složenoj proceduri hemoterapije. Đumbir svojom snagom pročišćava stomak i tako sprečava mučninu. Sa druge strane, med sa svojim umirujućim ukusom, pomaže da se kontroliše povraćanje.

Dobri za srce:

Đumbir i med su odličan lek za visok krvni pritisak. Smanjuju tenziju krvnih sudova. Na taj način, đumbir i med pomažu da se smanje šanse od srčanih napada i moždanih udara.

Efikasni za mršavljenje:

Ovaj izvanredan lek pomaže takođe i kod mršavljenja. Možete mešati med sa sokom od đumbira. Pijte ovu mešavinu dva puta dnevno tokom jednog meseca, i primetićete dugo očekivani gubitak kilograma.

Pomažu u borbi protiv artritisa:

Za lečenje artritisa trebalo bi da pijete čaj od meda i đumbira. Oba sastojka imaju antiupalna svojstva. Kao takvi, smanjuju umor i pomažu u borbi protiv artritisa.

Završna reč

Ovo su neke od najvažnijih zdravstvenih prednosti vezanih za đumbir i med. Uzimajte ih u bilo kom obliku i imaćete koristi od njihovih lekovitih svojstava.

Ova sjajna mešavina je pokazala svoju delotvornost od borbe protiv infekcija pa sve do lečenja raka, a sada je i naučno prihvaćena i podržana. Šta više možemo da tražimo?

Sponzorisano:

Loading...