Minival voćnim kiselinama

Kada se pomene termin minival, prva asocijacija mnogih su sitne lokne, kakve su bile popularne osamdesetih godina prošlog veka.

Od tada do danas, minival kao tretman za oblikovanje frizure, prošao je kroz niz promena i apsolutno se razlikuje od minivala na koji nas sam termin asocira.

Po čemu se razlikuje minival danas od minivala kakav je bio nekada?

Minival danas, od minivala kakav je bio nekada, razlikuje se praktično po svemu.

Kao prva na listi tih razlika, izdvaja se procedura koja se praktikuje u samom postupku sprovođenja ovog tretmana.

sta je to minival vocnim kiselinama

Nekada se minival obavljao uz pomoć veoma agresivnih i jakih kiselina koje su u velikoj meri oštećivale kosu. Zbog toga ovaj tretman oblikovanja frizure nije bio preporučljiv svim damama, a posebno ne onim koje su imale slabu i oštećenu kosu.

Danas, do minival frizure moguće je doći uz pomoć voćnih kiselina.

Šta predstavlja minival voćnim kiselinama?

Minival voćnim kiselinama, predstavlja sve popularniji, pritom inovativan tretman oblikovanja frizure. Upotrebom voćnih kiselina, vlasi kose se oblikuju u lokne, koje u zavisnosti od vaše želje mogu biti sitnije ili krupnije, uredne i svedene ili sasvim lepršave i neukrotive.

Koje su glavne osobine ovog minivala?

Glavne osobine minivala voćnim kiselinama, jesu da kosa tretirana na ovaj način postaje osvežena i regenerisana. Za razliku od hemikalija koje su se koristile nekada i agresivnim delovanjem na kosu znatno smanjivale njen kvalitet, voćne kiseline dok se koriste čak povoljno deluju na kosu. Ove kiseline, kosi pružaju izvor hranljivih sastojaka i zato kosa od suve i bezživotne postaje osvežena i zdrava.

Takođe, važno je napomenuti da se tokom tretmana voćnim kiselinama koriste i posebni preparati na bazi proteina i silikona i na taj način kosa dodatno biva tretirana i negovana. Vlasi koje su suve i ispucale bivaju popunjene proteinima i mineralima koji su sadržani u voćnim kiselinama, na taj način, kosa ne samo da biva trenutno preporođena, već se i jača njena otpornost i sprečava nastanak novih oštećenja.

Uz sve to, minival voćnim kiselinama, usporava proces mašćenja kose i kosa izgleda bujnije, lepršavije i vitalnije.
Nakon sprovođenja ovog tretmana, usled podhranjenosti i revitalizujućeg tretmana kose, kosa čak i brže raste i može se primetiti da se poboljšava i njena gustina.

Zato, minival voćnim kiselinama se preporučuje i osobama koje imaju problema sa brzinom rasta i gustinom kose.

Druga važna osobina minivala voćnim kiselinama, jeste da on traje od tri do šest meseci i da samim tim nudi trajno rešenje, kada je u pitanju frizura.

Ovaj tretman, obavlja se u frizerskim salonima u kojima je stručnost zaposlenih neophodna, kako bi voćne kiseline dale maksimalan učinak i kako bi minival što duže trajao, a lokne bile postojane i uredne.

U protivnom, ako se tretman obavlja nestručno, može se dogoditi da rezultati budu trenutni i da kosa izgleda savršeno samo do prvog pranja, a zatim se vrati u staru formu. Zato, pre nego što se odlučite za minival voćnim kiselinama, obavezno se prethodno dobro raspitajte o stručnosti frizera. Najbolje bi bilo da odete u salon po preporuci ili se prepustite veštim rukama frizera u kog imate poverenja.

Cena minivala voćnim kiselinama, razlikuje se uglavnom u zavisnosti od dužine kose i varira od 900 dinara za kraću kosu do 4.000 dinara za dugu kosu.

Sponzorisano:

Loading...