Mixa krema za lice

Mixa brend dolazi iz Francuske i deo je LaSCAD kozmetike, koja pripada L’Oreal grupi. Mixa je svoj brend pozicionirao na svetskom tržištu bazirajući se kao ekspert za suvu kožu.

Međutim, u velikom spektru proizvoda nalazimo i proizvode za sve ostale tipove kože, a naročito za osetljivu. Mixa svoje proizvode pozicionira još od 1924. godine i to veoma uspešno, što je rezultat dobre reklame i kvalitetnih proizvoda. Naravno, svaka koža je posebna i ma koliko da je ova kozmetika hvaljena u svetu, ne mora da znači da će i vama 100% odgovarati.

Mixa krema za lice

U Srbiji se Mixa pojavila 2013. godine sa širokim asortimanom, kao što su linije za čišćenje lica, linije za umiravanje i regeneraciju, za intenzivan tretman, ali i drugih proizvoda za negu lica, tela i kose, kao i linija za negu beba. Ova kozmetika je namenjena pre svega osetljivoj i koži podložnoj alergijama i ne sadrži paraben niti etanol.

Mixa u svojoj liniji za negu kože ima tri kvalitetne hidratantne kreme namenjene osetljivoj koži:

24-časovna umirujuća hidratantna krema (Soothing Cream) je namenjena suvoj i koži sklonoj reakcijama. Sadrži 8% hidratantnog glicerina i umirujući ekstrakt ruže (ali je bez mirisa). Upakovana je u tubici od 50ml. Iskustva kažu da ne umiruju crvenilo, ali da ga ne stvara niti iritira kožu. Hidratacija je duža i preporučuje se i za mešovitu kožu u hladnim danima.

24-časovna hidratantna krema (Anti – dryness Cream) namenjena za veoma suvu i osetljivu kožu,  koja manje efikasno zadržava vodu i lako se isušuje. Sadrži 10% hidratantnog glicerina i karite buter koji štiti. Odlična je za zimske dane, lagane je teksture i brzo upija.

24-časovna lagana hidratantna krema (Balancing Cream) za normalnu i mešovitu kožu. Sadrži 6% hidratantnog glicerina, regulišući bakar i matirajući puder. Ova krema čini da koža izgleda zdravo, sprečava mašćenje kože i umanjuje neželjeni sjaj. Preporučuje se osobama kod kojih je koža osetljiva i  sklona isušivanju, ali se preko dana masti. Tekstura je nemasna i ne lepi se. Bele je boje i ima jači miris, ali brzo isparava. Odlična je kao podloga za puder. Pakovanje je od 50ml.

Za navedene hidratantne kreme veliki je nedostatak što ne sadrže zaštitne faktore protiv UV zraka.

Od Mixinih krema verovatno su najpopularnije kreme protiv crvenila, za osetljivu kožu. Smanjuje reakcije na koži i vraća tenu prirodan izgled. Ne sadrže paraben niti alkohol.

BB krema protiv crvenila Natural Rose – sadrži cvet arnike, vitamin B3 i kofein, a zaštitni faktor 15 čuva kožu od sunca. Osećaj hladnoće koji pruža ova krema umiruje kožu, a aktivni sastojci (naročito kofein) deluju protiv crvenila. Natural Rose BB krema ima roze podton.

BB krema protiv crvenila Natural Gold ima žuti podton i to je jedina razlika u odnosu na Natural Rose. Obe kreme nemaju dovoljnu pokrivnu moć, ali su odlične kao podloga za šminku. Nemasne su teksture i brzo upijaju, ali su retke formule nego druge BB kreme.

CC krema protiv crvenila – CC krema se smatra potomkom BB kremi. Namenjena je za kožu sa pojačanim crvenilom i ima zaštitni faktor 15 protiv UV zraka. Krema sadrži cvet arnike, B3 vitamin i kofein, bez parabena je i alkohola. Nemasna je i pogodna za kožu podložnu alergijama. Krema je blago zelenkaste boje što više pokriva crvenilo lica, a osećaj hladnoće dodatno umiruje kožu.

Na kraju ćemo reći da, uzimajući u obzir kvalitet i sastojke Mixa-nih krema, cena je veoma zadovoljavajuća. Pri tom, najveće drogerije često imaju Mixa-ne proizvode ili celu liniju proizvoda na sniženju.

Sponzorisano:

Loading...