Najbolji prirodni lekovi za hemoroide (šuljeve)

Kada postoji oticanje anusa i donjeg dela rektuma to vodi do pojave hemoroida.

Šuljevi se takođe nazivaju i hemoroidi i dele se na dva tipa: unutrašnji i spoljašnji. Kod unutrašnjih hemoroida se javlja rektalno krvarenje i nema bola, dok kod spoljašnjih hemoroida dolazi do oticanja u predelu anusa i postepeno se javlja bol.

Hemoriodi se javljaju iz više razloga, a najčešći su: nasledni faktori, neuravnotežena ishrana, nedostatak vlakana, nekontrolisani rast analnog otvora, dugo sedenje, zatvor itd.

Bol uzrokovan šuljevima može se lečiti mnogim domaćim lekovima.

Pogledajte jednostavne i lake načine da ublažite bolove uzrokovane hemoroidima:

– Kuvajte zrele banane i jedite ih dva puta dnevno. To je jedan od efikasnih domaćih lekova za lečenje šuljeva prirodnim putem jer ima laksativno dejstvo.

– Zagrejte maslinovo ulje i koristite ga za efikasne rezultate.

– Uzmite čašu mleka i pomešajte sa jednom kašikom limunovog soka i sa pola kašike kamene soli. To takođe deluje efikasno na problem sa šuljevima.

– Lateks drveta banian pomešan sa mlekom može takođe da bude koristan ako se pravilno primenjuje.

– Za jednostavno lečenje hemoroida uzmite šolju surutke i dodajte senf u prahu. Pijte to i opustite se. Opredelite se za domaću surutku.

– Bobice su dobar izvor antiinflamatornih svojstava. Dakle, konzumirajte ih redovno da biste imali više koristi. Možete takođe da konzumirate grožđe kao dodatak kupinama.

– Da biste održali organizam zdravim i da biste uklonili toksine, probajte ovo – napravite napitak sa đumbirom, slatkom limetom, nanom i medom.

– Cela zrna žitarica su bolja za lečenje šuljeva nego rafinisane žitarice.

– Da biste pročistili organizam i izlečili hemoroide probajte sok od rotkve, on je prirodan i sprečava bol. Možete piti ¼ ili ½ šolje, a redovno konzumiranje će biti najefikasnije.

– Probajte sok od listova repe ili tucane listove gorke tikve da biste izlečili šuljeve.

– Da biste izbacili iz organizma štetne materije nekada se takođe preporučuje konzumiranje rastvora napravljenog od listova biljke neem i pšenične trave. Kuvajte to i napravite rastvor.

– Da biste dobili što više hranljivih materija pripremite jelo sa kuvanim pirinčem. Uzmite kuvani pirinač i dodajte surutku i svežu banana. To rashlađuje organizam i celo telo i ublažava opekotine.

– Iscedite sok iz crnog luka i dodajte malo šećera i vode. To je zdravo i jednostavno za spremanje.

– Hemoroidi nekada imaju štetne efekte, a semenke kumina mogu pomoći da se spreči pojava šuljeva. Ispecite semenke kumina i pretvorite ih u prah, uzmite jednu kašiku praha i razmutite u vodi.

– Ako vene nateknu koristite sodu bikarbonu da smanjite upalu. Takođe, možete da probate sa korišćenjem soka od šargarepe ili cvekle. Ako otok izaziva bol pijte sok od aloe vere.

– Da biste izlečili hemoroide pijte redovno sok od cvetova indijske urme.

– Osušite semenke manga i pretvorite ih u prah. Pomešajte jednake količine tog praha i meda. To je jedan od najboljih lekova za lečenje hemoroida.

Završna reč

Pored ovih prirodnih načina lečenja hemoroida koji su navedeni, postoje naravno i odredjeni preparati za lečenje hemoroida koji su takodje vrlo učinkoviti i popularni. Uskoro ćete te preparate moći da nabavite u internet prodavnici zdravih proizvoda koju otvaramo, pa se prijavite na email listu ispod teksta da budete u toku sa akcijama i popustima čim se krene sa prodajom.

Sponzorisano:

Loading...