Noni sok – lekovita svojsta, iskustva i cena

Ukoliko da sada još niste čuli za ovaj plemeniti napitak, spravljen od tahićanske biljke noni, pravo je vreme da se upoznate sa njegovim blagotvornim svojstvima. On za sada nije toliko zastupljen u ovim područjima i spada u još uvek ekskluzivnu liniju zdravih namirnica, sa mnogo dobrobiti po ljudsko zdravlje.

Noni sok se kod nas može nabaviti preko distributera, a iskustva osoba koje su ga koristile u svojoj ishrani govore uglavnom o pozitivnim rezultatima, iako postoji zrnce sumnje i dileme da li se radi o još jednom triku proizvođača ili je zaista u pitanju eliksir za zdrav um i telo.

Noni sok - lekovita svojsta, iskustva i cena

Šta je noni?

Noni je zelena biljka koja potiče sa vulkanskog područja polinežanskih ostrva. Na tahićanskom jeziku njeno ime znači dar bogova. Noni je prava riznica zdravlja, budući da i sam uspeva na prostorima koji su bogati mineralima, oligo i organskim jedinjenjima, u okruženju čistog vazduha, blistave kristalno prozirne vode, okupanom sunčevim zracima.

Tropska biljka noni, na originalnog latinskog naziva Morinda Citrifolia, među narodima Francuske Polinezije se koristila za održavanje zdravog organizma, vitalnosti i mladosti čak dva milenijuma unazad. Duga tradicija primene svakako svedoči u korist neverovatnim prednostima ove biljke.

Lekovita svojstva nonija

Plod nonija pripada redu biljaka Rubiaceae, koji predstavlja medicinski najdelotvorniju grupu biljaka. On sadrži mnogo hranljivih i korisnih sastojaka koji su neophodni ljudskom organizmu. Sadrži 18 različitih aminokiselina, koje su veoma korisne za naše mišiće, te u kombinaciji sa fizičkom aktivnošću, dodatno podstiče njihovu građu i funkciju. Noni je bogat natrijumom, gvožđem, kalijumom, manganom i magnezijumom u količini koja zadovoljava dnevnu potrebu organizma za ovim sastojcima. Osim toga sadrži i specifične materije koje podstiču protok u međućelijskom prostoru, te imaju regenerativni efekat.

Noni je biljka koja, među svim biljnim vrstama, ima najjaču moguću sposobnost vezivanja serotonina. Sadrži skopoletin, koji reguliše rad štitne žlezde i povećava produkciju serotonina i melatonina. Zato je delotvoran na regulaciju sna, promena raspoloženja i generalno prilagođavanja organizma na bilo koju vrstu dnevnih promena.  Pospešuje proizvodnju azotnog oksida u organizmu, što pomaže opuštanju arterija i snižavanju krvnog pritiska, te za smirivanje i smanjenje stresa i napetosti. Azotni oksid utiče i na poboljšanje prokrvljenosti tkiva, što je od vitalnog značaja za odbranu organizma od infarkta ili izliva krvi u mozak. Noni ima snažan antioksidativni uticaj i smanjuje nivo štetnog holesterola, štiteći organizam od kardiovaskularnih oboljenja.

Plod tropskog nonija je veoma značajan za podmlađivanje i vitalnost celokupnog organizma, zato što sadrži dragocenu materiju prokserin i to u koncentraciji osam stotina puta većom nego što je sadrži ananas, takođe dobar izvor ovog sastojka. Ova materija je izuzetno značajna jer podstiče ljudsko telo na stvaranje kseronina, koji je najvažniji alkaloid sa ulogom obnavljanja svih molekula u ljudskim telesnim ćelijama. Kseronin i prokseronin su značajni i zato što pokreću lučenje endorfina, te imaju izuzetno antodepresivno dejstvo, a ne izazivaju nikakvu fizičku zavisnost.

Biljka noni sadrži i dragoceni damnakantal, koji ima neverovatnu sposobnost da kontroliše deobu ćelija i učestvuje u izgradnji odbrambenih limfnih ćelija, te je od vitalnog značaja za imuni sistem. Zbog ovog sastojka je noni odličan u borbi protiv zloćudnih tumora. Tome svakako doprinosi i visok sadržaj kseronina i prokseronina, jer tumor izaziva deficit ovih važnih materija. Noni je zato odličan i kao prevencija razvoja kancera. Uticaj na imuni sistem jača otpornost organizma na sve vrste upala i virusnih ili bakterijskih infekcija, tako da je odličan kao prevencija oboljenja gornjih respiratornih organa.

Lekoviti sok od nonija i njegova upotreba

Originalni proizvod noni soka se pravi od 100% prirodnog ceđenog soka tropske biljke noni. On ne sadrži nikakve hemijske dodatke, konzervanse, zaslađivače ni arome. Ima sva neverovatna lekovita svojstva kojima se odlikuje sam plod ove božanske polinežanske biljke. Noni sok je pravi eliksir korisnih sastojaka, izuzetan kao blagotvoran dodatak zdravoj ishrani. Odličan je za tretiranje različitih stanja, kao i u prevenciji.

Naučno medicinska istraživanja su potvrdila njegovu lekovitost. Prema naučnim studijama, noni sok pomaže u regulisanju funkcija imunog sistema, podmlađuje i obnavlja telesne ćelije. Održava kardiovaskularni sistem i pomaže organizmu da se izbori sa štetnim materijama i slobodnim radikaloma. Izvrstan je za podizanje ukupne energije i izuzetno delotvoran kod problema sa stresom, nesanicom i depresijom. Istraživanja su pokazala i njegovu delotvornost kod ublažavanja tegoba artritisa, dijabetesa, visokog pritiska, artoskleroze, menstrualnih problema, tegoba sa probavom i drugim zdravstvenim stanjima.

Noni sok sam po sebi nije lek, već koristan dodatak ishrani koji se slobodno može konzumirati i uz lekove u određenim terapijama, pri čemu pospešuje delovanje leka i neutrališe nuspojave koje se mogu pojaviti. Noni sok revitalizuje celokupan organizam i podstiče prirodnu sposobnost tela da se štiti od oboljenja.

Brojni zadovoljni korisnici svedoče  pozitivnim svojstvima soka od nonija kod različitih vrsta oboljenja. Iskustva konzumenata potvrđuju izuzetnu delotvornost soka od nonija i poboljšanje pojedinih zdravstvenih stanja posle relativno kratkog perioda svakodnevne upotrebe. Noni sok nema nikakve neželjene efekte i preporučuje se svim starosnim grupama. Obično se dozira u malim količinama, do 30ml, a najbolje efekte ima kada se konzumira ujutro na prazan želudac.

Cena i gde ga kupiti

Noni sok najlakše možete nabaviti preko distributera, a cena je obično oko 15.000 do 20.000 din za pakovanje od 4 flaše.

Sponzorisano:

Loading...