Pantenol rastvor za lice

Nega kože vrlo je bitna ne samo zbog estetskog izgleda već i opšteg zdravlja. Mnogi ljudi se bore sa problematičnom, masnom ili suvom kožom. U letnjim mesecima koža je posebno izložena štetnim uticajima zbog sunčevog zračenja i prisustva znatno većeg broja mikroorganizama u vazduhu usled povišene temperature.

Zbog toga je bitno da kožu stalno negujete i hidrirate. Postoji mnogo preparata koji se koriste za kožu lica i tela, a jedan od najadekvatijih i dobro proverenih sa kojim sigurno nećete pogrešiti je pantenol rastvor.

Pantenol rastvor za lice

Rastvor pantenola koristi se za negu kože lica i tela, za negu i jačanje kose, kao i za inhaliranje. Ovaj rastvor je odličan u borbi protiv opadanja kose (da ne bi došli u situaciju da vam je potrebna transplantacija kose), a koristi se i za problematične tipove kože sklone aknama i bubuljicama, potom za pravljenje obloga za rane, opekotine, ogrebotine kao i za ublažavanje iritacije i osipa. Pantenol rastvor čisti lice od štetnih sastojaka. potpomaže regeneraciju kože i štiti je od upalnih procesa i infekcija. Takođe, upotrebljava se i za pravljenje rastvora za inhalaciju disajnih puteva u slučajevima kada je sluzokoža disajnih organa pod upalom.

Sastav i primena pantenol rastvora

Hemijski sastav 1ml pantenol rastvora: 50 mg dekspantenola. Ostali sastojci: prečišćena voda, natrijum-benzoat, natrijum-citrat, monohidrat i limunska kiselina.

Glavni aktivni sastojak pantenol rastvora je dekspantenol koji se prilikom upotrebe menja u pantotensku kiselinu – vitamin B5. Koenzim A koji predstavlja aktivni sastojak ove kiseline podstiče obnavljanje ćelija kože, regeneriše je i potpomaže zarastanje rana. Pantenol rastvor ima blagotvorno dejstvo protiv upalnih procesa i tegoba kao što su  crvenilo, otok, osip jer obnavlja prirodnu ph vrednost kože i  hidrira je zbog čega ne dolazi do isušivanja, perutanja i iritacije. Preporučuje se nanošenje pantenol rastvora nakon sunčanja kako bi se koža regenerisala i umirila usled dejstva štetnog i jakog sunčevog zračenja.

Upotreba pantenol rastvora

Pantenol rastvor namenjen je svim tipovima kože i nema jak hemijski sastav pa se za ispiranje kože može koristiti nerazblažen, blago razblažen kao i u kombinaciji sa drugim preparatima i rastvorima.

Za ispiranje kože kod upalnih procesa i pravljenje obloga za previjanje rana i opekotina koristi se nerazblažen pantenol rastvor ili razblažen sa vodom u razmeri 1:1.

Za ispiranje upaljenje i oštećene sluzokože rastvor pantenola upotrebljava se razblažen sa vodom u razmeri 1:5.

Tonik sa pantenol rastvorom za čišćenje i regenaraciju kože lica

Sastojci:

60 ml pantenol rastvora

100 ml gela od aloja vere

40 ml koloidnog srebra

20 kapi eteričnog ulja lavande

U staklenu flašicu od 200 ml naspite prvo gel od aloja vere, a potom redom rastvor pantenola, koloidno srebro i ulje lavande koje ste prethodno rastvorili sa kašičicom alkohola. Promućkajte da se sastojci sjedine. Ovako dobijen tonik koristite uveče pre spavanja tako što ćete parče vate ili tufer natopiti sa tonikom i nežno utapkati na čistu kožu lica. Pre svake upotrebe obavezno promućkajte bočicu.

Rastvor pantenola i ulje od kantariona protiv bora

Kako biste sprečili nastanak i širenje bora kombinacija pantenol rastvora i domaćeg ulja od kantariona daje odlične rezultate. Uveče pred spavanje na detaljno očišćenu kožu lica namažite pantenol rastvor sa tuferom ili parčetom vate, a zatim uz blagu masažu utapkajte nekoliko kapi kantarionovog ulja. Ostavite nanete sastojke na licu da ih koža u potpunosti upije i već nakon nekoliko nedelja primetićete da se sitne bore povlače i smanjuju.

Sponzorisano:

Loading...