Tečni kiseonik za lice

Koža, a pogotovo koža lica je organ koji kroz različite životne periode, nailazi na različite promene.

Periodi kada koža nilazi na najintenzivnije promene, odnose se uglavnom na doba puberteta, kada je koža posebno problematična i na doba kasne zrelosti kože, kada koža biva izložena intezivnijem uticaju starenja.

Međutim, koža nažalost nije samo u tim periodima izložena promenama, već naprotiv, ona u manjoj ili većoj meri trpi promene tokom čitavog života.

Nekada je izložena različitim nečistoćama sa kojima dolazi u kontakt u sredini koja je okružuje, nekada je iritirana vremenskim uslovima i klimatskim promenama, nekada je izložena iritacijama, povredama…

Sve to i još mnogo toga, ostavlja tragove na koži. Tragovi su vidljivi u vidu, mitisera, bubuljica, akni, osipa, ekcema, bora, proširenih pora i drugih oblika reakcija na promene.

Tečni kiseonik za lice

Kiseonik kao pomoć koži?

U tom slučaju i u bilo kom trenutku i periodu, koži može da pomogne kiseonik. Kiseonik na kožu deluje tako što pojačava njenu otpornost. Smanjuje tragove koji su na njoj nastali zbog pretrpljenih promena bilo koje vrste i poveća nivo njene elastičnosti, vraća joj balans i ravnotežu.

Sve to zajedno utiče na to da koža što duže i što više izgleda negovano, mlado i lepo.

Tečni kiseonik

Kako je vazduh koji je glavni nosilac i izvor kiseonika sve više zagađen i kako samim tim koži pruža sve manje potrebnog dejstva kiseonika, stručnjaci iz oblasti kozmetike pronašli su rešenje – tečni kiseonik.

Tečni kiseonik se prodaje ambalažiran u bočicama sa pumpicom za raspršivanje i po pristupačnoj ceni dostupan je u svim apotekarskim ustanovama.
Zbog mogućnosti lakog raspršivanja, veoma brzo i precizno se nanosi na kožu i ima brzo i efikasno dejstvo.

Kako tečni kiseonik deluje na kožu lica?

Tečni kiseonik deluje na kožu lica tako što je dubinski dezinfikuje i regeneriše. Iz unutrašnjosti pora i sa površine kože, tečni kiseonik neutrališe prisustvo svih nečistoća i potencijalnih štetnih mikroorganizama koji su česti izazivači bubuljica. Na taj način, smanjuje se, a može se reći i eliminiše se mogućnost nastanka i širenja i drugih infekcija na koži.

Ujedno, aktivni kiseonik pruža zdravim ćelijama kože pokretač, a oštećene ćelije stimuliše da se regenerišu. Zato, vremenom koža postaje kompletno i vidno regenerisana, a na njoj usporavaju se i znaci starenja..

Posebnu efikasnost tečni kiseonik pokazao je i prilikom upotrebe na koži koja je pretrpela povrede kao što su ogrebotine i posekotine i koja zahteva oporavak.

Uz upotrebu tečnog kiseonika, povređena koža brže i lakše zarasta.

Takođe, tečni kiseonik je preporučljivo koristiti i kao dezinfekciono sredstvo kada nastanu sveže i dubinske povrede na koži.

Kako se tečni kiseonik nanosi na kožu?

Tečni kiseonik, nanosi se na kožu veoma lako jednostavnim raspršivanjem. Nakon toga, ne treba ga ispirati niti uklanjati peškirom njegov višak, treba pustiti da ga koža upije.

Ipak, ako želite da njegovo dejstvo bude duže i jače, nanesite ga na vatene tufere ili na papirnu maramicu, a zatim vatene tufere ili maramicu naneti na kožu i ostaviti da deluje sve dok se ne osuši.

Koliko često treba koristiti tečni kiseonik?

Tečni kiseonik treba koristiti svakodnevno, bez preskakanja i to dva puta u cilju održavanja ravnoteže zdrave i negovane kože ili tri do četiri puta u cilju lečenja kože.

Sponzorisano:

Loading...