Zeleni kašasti sokovi (green smoothies) recepti

Ukoliko vodite računa o zdravoj ishrani i o očuvanju svog zdravlja, do sada ste sigurno upoznati sa tim šta predstavljaju i koliko su zdravi zeleni kašasti sokovi.

Ipak, napomenućemo nekoliko ključnih i najbitnijih činjenica koje su vezane za njih.

Dakle, dokazano je da su molekuli hlorofila koji je sadržan u zelenim delovima povrća i voća, po osobinama najsličniji molekulima ljudske krvi. Konkretno, molekul hlorofila, samo po jednom atomu, razlikuje se od molekula ljudske krvi.

Osim toga, zeleni kašasti sokovi imaju osobinu da u ljudskom organizmu stvaraju baznu sredinu, a ona je neophodna za balansirano i zdravo funkcionisanje svih organa i funkcija unutar organizma.

Zato, kako bi ste učinili pravu stvar za svoj organizam, predlažemo vam da naučite kako da sami pripremite zeleni kašasti sok.

Kako napraviti zeleni kašasti sok?

Da bi ste sami pripremili zeleni kašasti sok, najneophodnije je da se pridržavate jednostavnog pravila, a to je da u procesu pripreme uvek koristite sveže zelene delove voća i povrća i vodu ili kokosovu vodu.

Recept br. 1:

Da bi ste napravili zeleni kašasti sok, potrebno vam je:

– Oko sto pedeset mililitara vode
– Četiri zelene jabuke,
– Dva lista sveže mente,
– Pola vezice peršuna,
– Četiri listića celera,
– Četiri listića šargarepe,
– Jedna sveža zelena paprika.

Način pripreme:

Sve navedene sastojke najpre, dobro operite i očistite, pomešajte, a zatim i dobro izmiksajte u blenderu. Raspodelite sadržaj u nekoliko jednakih količina i popijte tokom dana.

recept za pripremu zelenog kasastog soka green smoothie

Recept br.2:

Za pripremu zelenog kašastog soka po ovom receptu, potrebno vam je:

– Oko sto pedeset mililitara vode,
– Jedna oljuštena banana,
– Dve kruške,
– Dva lista kelja,
– Jedan list praziluka,
– Dva lista spanaća.

Način pripreme:

Kao i u procesu pripreme zelenog kašastog soka po predhodnoj recepturi i ove sastojke, najpre dobro operite i očistite, pomešajte ih, izmiksajte, podelite u nekoliko ravnomernih količina i popijte tokom dana.

Važna napomena:

U procesu pripreme zelenih kašastih sokova, ne morate se pridržavati strogih pravila što se tiče količine i odabira zelenih vrsta voća i povrća. To možete raditi i prema svom ukusu i u skladu sa izborom ovih vrsta namirnica koje su vam u datom trenutku pri ruci. Sve što je potrebno, jeste da ne odstupate od vaćnog pravila, a to je da uvek izaberete isključivo sveže vrste voća i povrća.

Takođe, u ove sokove, nikada nemojte dodavati šećer, so ili slične začine i sok uvek pijte odvojeno od obroka.

Najbolje je da sa čašom zelenog kašastog soka započnete dan, a kao što ste mogli videti priprema ovakvih green smoothies nije previše teško, čak može biti i vrlo zabavno pa ako ste u prilici isprobajte ih prvom prilikom.

Pored toga što su sjajnog ukusa, oni su i jako zdravi, pa je dobrobit od ispijanja ovih zelenih kašastih sokova zaista višestruka.

Sponzorisano:

Loading...